اخبار 38

بررسی بیانیه مشترک ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در مجلس

بررسی بیانیه مشترک ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در مجلس

بررسی بیانیه مشترک معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمله مهمترین اخبار امروز (دوشنبه) چهارم اسفند ماه ۱۳۹۹ مجلس است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی نوبت صبح مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و بررسی بیانیه مشترک معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

جلسه غیرعلنی مجلس هم در راستای اجرای قانون‌ اقدام‌ راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران تشکیل شد که طبق آن ایران از  ۵ اسفند اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف می‌کند.

بیانیه مشترک ایران و آژانس علیه قانون مصوب مجلس است

در جریان بررسی بیانیه مشترک ایران و آژانس، محمد مهدی زاهدی گفت: در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی آمده که دوماه بعد از لازم‌الاجرا شدن قانون نظارت‌های فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند پروتکل الحاقی باید متوقف شود اما در بیانیه مشترک اتفاقی که افتاده این است که هر سه بند بیانیه علیه قانون مصوب ماست.

نماینده مردم کرمان بیانیه مشترک ایران و آژانس را علیه قانون مصوب مجلس دانست.

انتقاد ذوالنور از توافق‌نامه بین دولت با آژانس

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم معتقد است: توافق‌نامه‌ای که بین دولت با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای منعقد شده خلاف قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها بوده و هرچه سریع‌تر باید لغو شود.

مجتبی ذوالنور بیان کرد: هفت سال است که همه مسائل کشور به برجام گره خورده  و اقتصاد کشور شرطی شده است. برجام را منعقد کردند بدون آنکه هیچ تضمینی از دشمن گرفته شود یا دشمن را می‌شناختند و یا شناختی از آن نداشتند.

مجلس اجازه نمی‌دهد که منافع ملت نادیده گرفته شود

همچنین عباس مقتدایی تصریح کرد: بیانیه در حقوق بین‌الملل الزام‌آور نیست، اما ما در بیانیه‌ای که صادر شد چیزهایی را به دشمن داده‌ایم اما هیچ چیزی در مقابل آن نگرفته‌ایم. مجلس شورای اسلامی اجازه نمی‌دهد تا منافع ملت نادیده گرفته شود.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: آقای رییس جمهور اگر حرفی برای گفتن دارد باید براساس قانون باشد و اگر نیازی دارد با نمایندگان ملت صحبت کنند. حرف ما فقط قانون است و مسئولان حق ندارند اجرای قانون را زیرپا بگذارند.

سازمان انرژی اتمی ایران مفاد قانون لغو تحریم‌ها را نقض کرده است

در ادامه این جلسه  ابراهیم عزیزی اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران در یک اقدام خلاف قانون با آژانس بین المللی انرژی اتمی مفاد قانون لغو تحریم ها را نقض کرده است و این اقدام هیچ وجاهتی ندارد. تفاهم دو جانبه تحت عنوان فنی موقت برای مجلس محلی از اعراب ندارد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مدعی شد که سازمان انرژی اتمی ایران مفاد قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها را نقض کرده است.

دادن مهلت سه ماهه به آژانس اشتباه محض است

فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی پیام حضور گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران را به تاخیر انداختن مصوبه مجلس در قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها دانست و گفت که دادن مهلت سه ماهه اشتباه محض است و نباید در این دام بیفتیم چون در این چند ماه هم هیچ کاری برای لغو تحریم ها انجام ندادند.

دولت باید از فردا قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها را اجرایی کند

نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تاکید کرد که قانون فصل الخطاب همه مسئولان بوده و هیچ کس حق ندارد خود را بالاتر از قانون ببیند.

محمد حسن آصفری افزود: هیچ کس اجازه ندارد مصوبه مجلس را زیرپا بگذارد. دولت ملزم است از فردا قانون مجلس را اجرایی کند. فرمایش رهبری فصل الخطاب است که فرمودند هرگاه همه تحریم ها کنار رفت و راستی آزمایی صورت گرفت ایران نیز به تعهدات برجامی خود عمل خواهد کرد. طرف های برجامی در این مدت فرصت داشتند که در راستای لغو تحریم ها اقدام کنند اما خودشان زمان را از دست دادند.

بیانیه ایران و آژانس باید به تصویب مجلس می رسید

نماینده مردم اراک هم با انتقاد از بیانیه ایران و آژانس گفت که این بیانیه باید به تصویب مجلس می رسید.

علی اکبر کریمی گفت: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها از افتخارات مجلس یازدهم است. رئیس جمهور، مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی نیز مسئول اجرای قانون هستند اما ما در حسن نیت دولت و رئیس جمهور برای اجرای قانون تردید جدی داریم و بیانیه شب گذشته بر تردیدهای ما افزوده است.

فردا قانون مصوب مجلس در خصوص مسائل هسته ای را اجرایی می‌کنیم

در ادامه بررسی بیانیه مشترک ایران و اژانس،‌ حبیب‌الله دهمرده نماینده مردم زابل گفت: ملت ایران بدانند مجلس اجازه نمی دهد هیچ کس از قانون مصوب قوه مقننه عبور کند. فردا قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص مسائل هسته ای را اجرایی خواهیم کرد.

قانون لغو تحریم ها دشمن را مستاصل کرده است

همچنین نماینده قائمشهر تاکید کرد که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران عرصه را به دشمن تنگ کرده و باید مجلس بر سر مصوبه و تصمیم خود بایستد.

کیوان مرادیان افزود که مجلس این مصوبه علمی و جامع را تصویب کرد و عرصه به دشمن تنگ شد. امروز این ماییم که بر تحریم ها غالب شده ایم و دشمن مستأصل شده است. دشمن چیز دیگری در دست ندارد و حرف ما این است که باید بر سر مصوبه و تصمیم خود بایستیم.

امروز روز تصمیم ‌گیری برای عزت و یا خدای نکرده ذلت مجلس است

علی اکبر علیزاده نماینده دامغان  گفت که امروز روز تصمیم ‌گیری برای عزت و یا خدای نکرده ذلت مجلس یازدهم در سه سال باقی مانده است. وای به حال ما که به گونه‌ای رفتار کنیم که لیبرال‌ها بتوانند قانون و فرمان صریح رهبری را زیر پا بگذارند.

اجازه نمی دهیم به عزت ملت بیش از این لطمه وارد شود

در همین ارتباط محمد صفری ملکیان عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در راس امور است و همه باید به قوانین مصوب مجلس توجه کنند، تاکید کرد: اجازه نمی دهیم بر عزت ملت بیش از این لطمه وارد شود.

بیانیه مشترک ایران و آژانس هیچ اعتباری برای مجلس ندارد

همچنین نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ عنوان کرد: این بیانیه بر خلاف قانون است، در قانون ما قید شده است هرگونه نظارت های فراتر از پادمان از جمله پروتکل الحاقی باید متوقف شود، اما دراین بیانیه قید شده است که ایران به اجرای کامل و بدون محدودیت موافقتنامه جامع پادمان خود با آژانس ادامه می دهد، این بند مطابق قانون است.

سید محمود نبویان با بیان اینکه بیانیه مشترک ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی خلاف قانون است و هیچ اعتباری برای مجلس ندارد، تاکید کرد: در این بیانیه منافع ملت را به خاطر اهداف سیاسی در نظر نگرفتند.

بیانیه مشترک آژانس و سازمان مجوز سه ماه تمدید مجدد تحریم است

در ادامه جلسه علنی،‌ نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰  در واکنش به بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که این بیانیه مشترک مجوز سه ماه تحریم مجدد به ایران است.

سازمان انرژی اتمی از مجلس و مردم ایران عذرخواهی کند

علیرضا سلیمی در تذکری در همین رابطه خواستار عذرخواهی سازمان انرژی اتمی از مجلس و ملت ایران شد.

این عضو هیات رئیسه گفت: بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی هر موافقتنامه و تفاهم نامه ای باید به تصویب مجلس برسد اما متنی که سازمان انرژی اتمی با آژانس به تفاهم رسیده مغایر قانون مجلس است و وجاهت قانونی ندارد و باید به عنوان تخلف به قوه قضائیه ارجاع داده شود.

برخورد شتاب زده با توافق بین ایران و آژانس در شأن مجلس نیست

آرش زره تن لهونی نماینده مردم پاوه هم در تذکری بیان کرد: بی تردید شتاب زدگی در اعلام موضع مجلس در خصوص توافق نامه بین ایران و آژانس انرژی اتمی در شان قوه مقننه نیست، همان طوری که در سال های گذشته نظام در راستای حفظ جایگاه بین المللی کشور تلاش کرده است امروز نیز باید در این مسیر گام برداریم.

توافقنامه اخیر با آژانس خلاف قانون اساسی و قانون مجلس است

همچنین علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس مدعی شد که توافقنامه اخیر سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای خلاف قانون اساسی، خلاف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و خلاف بیان صریح مقام معظم رهبری است.

هیچ کس اجازه ندارد قانون مجلس را دور بزند

در جریان جلسه علنی امروز، روح الله متفکر آزاد عضو هیات رئیسه در تذکری شفاهی بیان کرد: واقعیت این است که رعایت قانون نقطه ثقل ما است اگر قانون مجلس به این راحتی دور زده شود دیگر سنگ بر روی سنگ بند نمی شود ما قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها را مصوب کردیم و رهبری نیز از آن حمایت کردند.

 در بیانیه مشترک چه عملی قرار است انجام شود به جز وادادگی و وقت کشی؟

سید ناصر موسوی لارگانی عضو دیگر هیات رییسه مجلس با اشاره به بیانیه مشترک ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی عنوان کرد: در این بیانیه چه عملی قرار است انجام شود به جز وادادگی، وقت کشی و فرصت دادن به دشمن برای اینکه علیه ما تصمیم گیری کنند؟

 وحدت کلمه در لغو برجام است

در واکنش به این بیانیه روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران هم گفت: اگر مجلس بر حرف خود قاطع بایستد، مطمئن باشید که رهبری هم از مجلس دفاع خواهد کرد. وحدت کلمه در لغو برجام است.

بیانیه مشترک ایران و آژانس با منافع کشور و بیانات رهبری انقلاب مغایرت دارد

بابایی کارنامی سخنگوی کمیسیون اجتماعی در اخطار قانون اساسی با استناد به اصول ۱۵۲ و ۱۵۳ قانون اساسی گفت: هرگونه قراردادی که موجب سلطه بیگانه بر منابع طبیعی، اقتصادی، فرهنگی و همه شئونات کشور بگردد ممنوع است. این بیانیه با منافع ملی کشور، منافع ملت ایران و بیانات رهبر معظم انقلاب مغایرت دارد.

موضع جمهوری اسلامی حل مشکلات اقتصادی است

در ادامه جریان بررسی های مربوط به توافق‌نامه بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی رییس کمیسیون اقتصادی تاکید کرد که موضع جمهوری اسلامی حل مشکلات اقتصادی است و باید بر اساس آن قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها کامل اجرا شود.

محمدرضا پور ابراهیمی افزود: مهمترین دلیل ورود مجلس به تصویب قانون اقدام راهبردی، رفع تحریم‌های اقتصادی به خصوص تحریم های  بانکی، بانک مرکزی، فروش نفت ایران و خدمات و حمل و نقل بود.

باید از ۵ اسفند اجرای داوطلبانه پروتکل اجرایی کاملا متوقف شود

محمدباقر قالیباف  بعد از موافقت مجلس شورای اسلامی با ارائه گزارش کمیسیون امنیت ملی به قوه قضاییه درباره تخلف دولت از اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران اظهار کرد: همان طور که از صبح نمایندگان صحبت کردند، مشخص است که مطابق با مصوبه مجلس شورای اسلامی ما باید نظارت بر اجرای قانون را پیگیری کنیم. بخشی از این قانون اجرا شده و اکنون زمان اجرای موضوع پروتکل الحاقی است.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که باید از پنجم اسفندماه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف شود، گفت: طبق این قانون بعد از پنجم اسفندماه هرگونه دسترسی بیشتر از پادمان ممنوع و غیرقانونی است.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره تخلف دولت از اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران را برای رسیدگی به قوه قضاییه ارجاع دادند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *