سیاسی

بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تحت تأثیر کرونا

بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تحت تأثیر کرونا

در حالی اولین روز برگزاری جلسات مجلس جهت بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم برگزار شد که این نشست تحت تأثیر پاندمی کرونا قرار داشت.

 جلسه علنی صبح امروز (شنبه) ساعت ۸ و ۵ دقیقه آغاز شد. ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به همراه کابینه اش و همچنین اسماعیلی رئیس دفتر و مخبر معاون اول رئیس جمهور پیش از آغاز جلسه در صحن علنی حضور داشتند.

در ابتدا محمدباقر قالیباف رئیس مجلس از برگزاری جلسات فشرده کمیسیون ها جهت بررسی برنامه وزرا سخن گفت و به این نکته اشاره داشت که مجلس در چند روز آینده کار مهم و حساسی را پیش رو دارد.

سپس طبق آیین نامه داخلی مجلس نوبت به دفاع رئیس جمهور از برنامه و وزرای پیشنهادی خود رسید. ابراهیم رئیسی ضمن تأکید بر این نکته که تلاش شده شایستگان به مجلس معرفی شوند گفت که برنامه دولت براساس عدالت و پیشرفت تنظیم شده است.

او همچنین از برنامه آنی، فوری و کوتاه مدت برای حل مشکلات مردم و وجود برنامه میان مدت و بلندمدت سخن گفت و سپس به تشریح چگونگی انتخاب وزرای پیشنهادی پرداخت؛ رئیسی این اطمینان را داد که در معرفی وزرا اصلا روابط سببی، نسبی، خانوادگی، حزبی و گروهی مطرح نبوده است.

یکی از نکات مورد توجه در سخنان رئیس جمهور را می توان به نام بردن از سه نماینده مجلس عنوان کرد. او گفت که علی نیکزاد و احمد امیرآبادی ترجیح دادند که در مجلس بمانند و اولویت امیرحسین قاضی زاده هاشمی نیز وزارت بهداشت و درمان نبوده است.

براساس ماده ۲۰۶ آیین نامه رئیس جمهور دو ساعت و نیم فرصت برای دفاع از برنامه و وزرای پیشنهادی خود را دارد که از این زمان به میزان یک ساعت استفاده کرد و همچنان یک ساعت و نیم وقت دارد.

نکته قابل توجه این است که ابراهیم رئیسی تا پایان مدت جلسه علنی صبح در مجلس حضور داشت و به تمام صحبت های مخالفان و موافقان گوش داده و حتی در مواردی بخشی از صحبت ها را یادداشت می کرد.

علاوه بر اینکه رئیس جمهور اولویت اول دولت خود را مهار کرونا بیان کرد، تعدادی از نمایندگان مجلس در مقام مخالفت و موافقت بر لزوم کنترل وضعیت کرونا تأکید داشتند. به طور نمونه می توان به صحبت های محمدیاری نماینده تالش اشاره داشت که علاوه بر ذکر این نکته که باید قاطعنامه پروتکل های بهداشتی رعایت شود گفت که در جلسه امروز مجلس هم تعدادی از نمایندگان فاصله اجتماعی را رعایت نکردند.

اشاره محمدیاری به دقایقی از جلسه مجلس بود که در گعده های مختلف و بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی با یکدیگر صحبت می کردند. علاوه بر این در مقاطعی دور رئیس جمهور و یا وزرا جمع شده و خبری از رعایت فاصله گذاری اجتماعی هم نبود.

این همهمه و شلوغی باعث شد که چند بار رئیس مجلس از نمایندگان بخواهد که در صندلی های خود نشسته و نظم جلسه را حفظ کنند. همچنین اجازه دهند رئیس جمهور به صحبت های نمایندگان گوش دهد.

حتی قالیباف از نیکزاد نایب رئیس مجلس هم خواست که به نمایندگان تذکر داده تا در جای خود بنشینند.

در خلال صحبت های موافقان و مخالفان، نمایندگان به طرح مشکلات حوزه انتخابیه خود می پرداختند که قالیباف با قطع صحبت آن ها از نمایندگان می خواست که درباره برنامه دولت نه مشکلات حوزه انتخابیه شان صحبت کنند.

جلسه امروز مجلس جلسه آرام بود و شاید تنها یک بار با درخواست تذکر عده ای از نمایندگان مواجه شد آن هم زمانی که معین الدین سعیدی نماینده چابهار این جمله را گفت که رویا را از سرزمین من، سیستان و بلوچستان گرفته اند. مرکز نشینان، مرزنشینان را دریابند و فراموش نکنند که در طول تاریخ مردمان سیستان و بلوچستان اجازه دست درازی اجنبی به کشور را نداده است.

موضوع تذکر نمایندگان به دلیل تذکر رئیس مجلس به سعیدی مبنی بر صحبت کردن در دستور، منتفی شد.

ادامه بررسی برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم به جلسه بعدازظهر موکول شد. بعد از پایان بررسی، مجلس وارد رسیدگی به صلاحیت هر یک از وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبای وزارتخانه ها می شود.

************************************************************************************

طبق آیین نامه داخلی مجلس و طبق قرعه کشی صورت گرفته ۵ نماینده موافق و ۵ نماینده مخالف برای بیان نظراتشان درباره کلیت کابینه پیشنهادی فرصت دارند منتها به دلیل انصراف آخرین نماینده مخالف، نشست عصر با صحبت های رییس جمهوری در ادامه دفاع از برنامه و وزرای پیشنهادی اش آغاز شد.

در این باره قالیباف رییس مجلس در نشست عصر پارلمان اظهار کرد: با توجه به انصراف آقای میرسلیم به عنوان مخالف پنجم کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم مجددا قرعه کشی صورت گرفت و این فرصت در اختیار آقایان بابایی کارنامی و صباغیان قرار دارد اما از آنجا که در جلسه صبح، این دوستان به عنوان مخالف صحبت کردند، با رضایت این عزیزان می گذریم. فلذا از آنجا که مخالف پنجم صحبت نمی کند، موافق پنجم نیز صحبت نخواهد کرد.

رئیسی در بخش دوم صحبت های خود به انتقادات نمایندگان پاسخ داد که از جمله آن ها انتقاد به عدم استفاده از ظرفیت بانوان در کابینه دولت سیزدهم بود: او توضیح داد: دولت حتما به ظرفیت بانوان توجه کرده و می کند. بانوان که نقش آفرینی آن ها در دولت می تواند کار ساز باشد امری است که از آن غفلت نمی کنیم و خلاصه به کابینه و دولت نمی شود و در جای جای کشور از ظرفیت فرهیختگی، علمی و اثرگذاری بانوان استفاده می شود.

در پایان در حالی که رییسی از قومیت ها تشکر کرد، بسطامی نماینده ایلام از رییس جمهوری خواست که از کردها هم تشکر کند؛ در واکنش  رییسی گفت که من از همه قومیت ها تشکر می کنم.

با ورود مجلس به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، کمیسیون آموزش و تحقیقات مخالفت خود را با حسین باغ گلی اعلام کرد.

سیدکاظم دلخوش نماینده صومعه سرا در بخشی از مخالفتش با باغ گلی گفت: رئیس جمهور درباره وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بیان داشت که وزیر پیشنهادی از مهد کودک، کودکستان و دبستان تدریس کردند و مربی بودند. تا جایی که عمر دارم و کار سیاسی، اجرایی و اداری کردم اصلا مهد کودک‌ها را مردها نمی‌چرخانند. مهد کودک را خانم‌ها می‌چرخانند. ایشان خودشان اعتراف کرده که من ۳ سال در دبستان کار کرده‌ام.

در واکنش به این صحبت ها، بیژن نوباوه نماینده تهران در مقام دفاع از باغ گلی گفت: آقای دلخوش شوخی کرده است. من خودم مهد کودک داشتم اما همسرم اداره می کرد. پس اینکه در رزومه ایشان مدیریت مهد کودک آمده نباید بگوییم که خانم ها تنها این کار را می کنند.

باغ گلی وزیر پیشنهادی آموزش و پروش هم در ابتدای دفاع از برنامه های خود در پاسخ به دلخوش گفت: با آقای دلخوش نیز یک شوخی دارم. رئیس جمهور در صحبت های خود تاکید داشتند بنده سابقه مربی گری و فعالیت در مدارس پیش دبستانی داشتم هرچند بنده دبستانهایی را در مشهد می شناسم که کار آنها کلا مردانه است و مربی آنها نیز مرد می باشد. بنده در حوزه پیش دبستانی طرحی دارم و مدعی هستم و سه سال نیز از اجرای طرحم در پیش دبستانی امام رضا می گذرد و دو سال دیگر این طرح می تواند وارد نظام آموزشی کشور شود.

او صحبت هایش را با این شعری از حافظ به پایان رساند:

«منم که شهره شهرم به عشق ورزیدن
منم که دیده نیالوده‌ام به بد دیدن
وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم
که در طریقت ما کافریست رنجیدن»

سپس مجلس وارد بررسی صلاحیت عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.

اولین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و دومین جلسه علنی مجلس ساعت ۳۰ : ۱۸  پایان یافت و ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات به جلسه فردا یکشنبه موکول شد.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *