ایسنا/خراسان رضوی دبیر انجمن صنفی مهندسین پلیمر و شیمی ایران تصریح کرد: به عقیده من لازم است هر پنج سال برنامههای آموزشی مورد بازنگری قرار گیرد. این بازنگری باید با محوریت دیدگاههای انجمن و مشارکت تمام دانشکدهها و همچنین انجمنهای شیمی باشد.
وحید تقیخانی روز گذشته، ۲۰ آبان ماه، در مراسم اختتامیه هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فردوسی مشهد همواره مشارکت و همکاری خوبی با انجمن شیمی ایران داشته و دارد. انجمن مهندسی شیمی ایران از انجمنهای پرسابقه در حوزه حقوق فنی و مهندسی بوده و حدود ۳۰ سال از تاسیس آن میگذرد. گرید این انجمن A و A پلاس است که از این جهت جزو معدود انجمنهایی است که از این گرید برخوردار است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: انجمن شیمی ایران برای سه سال آتی در سه محور توسعه عضویت، توانمندسازی اعضا و ارائه خدمات فراگیر حرکت خواهد کرد. شعب انجمن نقش بسیار مهمی در دستیابی به این اهداف دارد.
وی تصریح کرد: یکی از برنامههای انجمن شیمی ایران ارائه آموزشهای مهارت محور است که حلقه تکمیلی چرخه آموزش مهندسی شیمی است.
تقیخانی اضافه کرد: فعالسازی کمیتههای دانشجویی و رونق بخشی به فعالیتهای دانشجویان از دیگر برنامههای انجمن است. انجمن مهندسی شیمی ایران به عنوان یک تشکل مادر یکی از انجمنهای فعال بهشمار میآید.
دانشگاهیان تنور مهندسی شیمی را همواره گرم نگه دارند
وی تصریح کرد: باید توجه داشت هر چه به آن لفظ صنعت اطلاق شود، از مخاطبان مهندسی شیمی است. از این منظر صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع معدنی، صنایع غذایی و داروسازی با مهندسی شیمی ارتباط دارد. حتی در حوزه میان رشتهای رشته مهندسی شیمی جایگاه خاصی دارد. انجمن شیمی ایران نیز نقش مهمی در زمینه پررنگ کردن نقش رشته مهندس شیمی ایفا میکند. با این حال ضروری است اساتید و دانشجویان تنور مهندسی شیمی را همواره گرم نگه دارند. همچنین منطقه شرق و دانشگاه فردوسی مشهد ظرفیت خاص و بینظیری دارد که میتواند به توانمندسازی اعضای انجمن کمک کند.
مهدی پورافشاری چنار، دبیر اجرایی کنگره ملی مهندسی شیمی ایران، در ادامه این مراسم اظهار کرد: با برگزاری هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران به صورت حضوری و در مقیاس کوچکتر تلاش شد شور، نشاط و انگیزه را به پژوهشگران و دانشجویان بازگردانیم. در این راستا تلاش شد ارائه مقالات در این کنگره به بهترین نحو ممکن برگزار شود.
وی ابراز امیدواری کرد کلاسهای حضوری دانشگاه هر چه زودتر برگزار شود چرا که این موضوع خواسته دانشجویان نیز هست و موجب افزایش انگیزه آنان خواهد شد.
احمدرضا بهرامی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد، هم در بخش دیگری از این کنگره اظهار کرد: درباره دیدگاه دانشگاه فردوسی مشهد درباره توسعه علم و فناوری اظهار کرد: براساس پژوهشها مشخص شده مللی که صرفا به علم اهمیت میدهند، علیرغم کسب مرجعیت علمی نهایتا دچار بنبست میشوند. در حقیقت کسانی که تنها دل به تکنولوژی میبندند، مسیر خود را گم خواهند کرد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر همیشه این اختلاف نظر بوده که میان بهرهمندی از دانش و مقاله و نیازهای جامعه، کدامیک اهمیت بیشتری دارد. با این حال به اعتقاد من اگر کسی بتواند یک استراتژی خوب برای بهرهمندی از هر ۲ مسیر اتخاذ کند و به صورت اکوسیستمی عمل کند، موفق خواهد بود.
بهرامی با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد ۸۰۰ دانشمند در اختیار دارد و از ظرفیت علمی آنان بهرهمند است، گفت: باید توجه داشت هر کدام از دانشمندان و صاحبان مهارت برای پیشبرد ایدههای خود راهکار جداگانهای را باید برگزینند. به عنوان نمونه از دانشمندی مانند مرحوم مریم میرزاخانی نباید انتظار راهاندازی یک کارخانه را داشت. در چنین شرایطی نیاز اصلی ما تعریف و طراحی یک سیستم است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: پژوهشکدهها و دانشکدههای دانشگاه فردوسی مشهد از دیرباز فعال بوده و تولید مقاله میکرده است. در کنار این دانشگاه یک آزمایشگاه پیشرفته در سطح کشورهای پیشرفته تحت عنوان آزمایشگاه علوم و فنون پیشران طراحی کرده که سرمایهگذاری بسیار ویژهای است.
بهرامی اضافه کرد: همچنین دانشگاه در حوزه حمایت از پژوهشهای علمی حدود ۲ میلیارد تومان اختصاص داده است.
منبع:ایسنا