اخبار 24

برنامه‌های جایزه کتاب «روایت پیشرفت» تشریح شد

برنامه‌های جایزه کتاب «روایت پیشرفت» تشریح شد

نشست خبری نخستین جایزه کتاب روایت پیشرفت برگزار شد.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، سیدمحمودرضا سجادی، دبیر راهبردی جایزه کتاب «روایت پیشرفت»، در نشست خبری این جایزه با اشاره به شکل‌گیری دفتر همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری در ابتدای دهه ۶۰، گفت: سال ۱۳۶۰ به این جمع‌بندی رسیدیم که جمهوری اسلامی از دنیا حداقل ۶۰ سال عقب است و باید برای حل آن به شکل میانبر عمل کنیم. ابتدای سال ۱۳۶۰ بود که ایده تاسیس دفتر همکاری‌های ریاست جمهوری، به عنوان نهادی که متولی پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی در پیشرفت فناوری باشد، مورد تایید قرار گرفت. در آن دوره جنگ بهترین گواه بود تا اگر می‌خواهیم از موجودیت کشور و اعتقادات‌مان دفاع کنیم لازم است در زمینه علم و فناوری پیشرفت کنیم.

سجادی افزود: با گذشت ۲۰ سال از شروع این حرکت، به تجریه دریافتیم مساله اصلی کشور تنها در اختیار داشتن فناوری نیست، بلکه افرادی غرب‌گرا در بدنه اجرایی کشور هستند که اعتقادی به توان داخلی و توانمندی جوانان کشور ندارند. وارداتچی‌هایی که رفع نیاز کشور را در داخل نمی‌بینند. متاسفانه در زمینه پیشرفت با دشمنان نامرئی‌ای مواجه بودیم، استادی که اعتماد به نفس دانشجو را از بین می‌برد، یا مدیری که مانع از حمایت از تولیدات دانش‌بنیان می‌شود. تلاش ما سال‌ها حول این مساله بود که این پاردایم فکری را تغییر بدهیم و لازمه آن تولید محصول از دانش برای رفع نیاز کشور بود.

او در ادامه تاکید کرد: اشکالی که در این روند وجود داشت مستندسازی ضعیف بود؛ مستندسازی مساله بسیار مهمی در هر کشوری است. آرام آرام با گروه‌هایی آشنا شدیم که به ضرورت تاریخ‌نگاری پیشرفت می‌پرداختند، هرجا توانستیم، از این دوستان حمایت کردیم زیرا مستندسازی پیشرفت، تاریخ‌نگاری یک کشور است. از آن مهم‌تر همین جریان انجمن «روایت پیشرفت» و جایزه کتابی است که راه افتاده است. وقتی طرح این جایزه با انجمن خیرین علم و فناوری مطرح شد، خیلی استقبال کردیم چون حتی باارزش‌تر از کارهای قبلی بود. در هر کشوری قهرمانانی هستند که باید تجلیل و بزرگ انگاشته شوند تا الگویی برای آیندگان باشند. عرصه پیشرفت کشور یک جریان عادی و ساده نیست و به معنی دقیق کلمه یک جهاد است؛ جهاد با کسانی که در داخل از پشت خنجر می‌زنند، بودجه‌ها را متوقف می‌کنند، کارشکنی می‌کنند، لابی می‌کنند. شما وقتی این روایت‌ها را مطالعه می‌کنید این مساله مشهود است که به طور مداوم کارشکنی می‌شود، چون نظام سلطه می‌داند که اگر می‌خواهد ما را عقب نگه دارد، لازمه‌ش ناامیدی است.

می‌خواهیم هیچ تجربه پیشرفتی نانوشته نمانده باشد 

در ادامه این نشست محمد نمازی، دبیر اجرایی این جایزه با اشاره به شکل‌گیری انجمن «روایت پیشرفت» به تشریح فرایند برگزاری نخستین جایزه روایت پیشرفت پرداخت و گفت: جمعی از افراد و مجموعه‌های دغدغه‌مند در روایت پیشرفت، کنار هم جمع شدند و با گفت‌وگو و همفکری، طرح ایجاد انجمنی مردم‌نهاد برای حمایت از جریان روایتگری پیشرفت را تدوین کردند. ما دور هم جمع شدیم تا در دورانی که انواع و اقسام جریان‌ها و رسانه‌ها قصد دارند «نمی‌شود»، «نمی‌توانیم»، «ضعیفیم»، «هیچ کاری نکرده‌ایم»، «به جایی نمی‌رسیم»، «آدم الگو نداریم» و «باید همه چیز را از دیگران یاد بگیریم» را به مرد و زن و جوان و کودک ایرانی القا کنند، داستان‌های «توانستن»، «شدن با دست‌های خالی» ، «نترسیدن و پیش رفتن»، «اعتماد به نفس»، «اعتماد به قدرت جوان ایرانی»، «جواب دادن کار و همت عالی» را روایت کنیم. چشم‌انداز ما این است که هیچ تجربه جریان‌سازی در کشور نانوشته نمانده باشد.

او افزود: اولین برنامه انجمن، جایزه کتاب «روایت پیشرفت» است که با هدف رصد و بررسی آثار این حوزه و تشویق و ترغیب نویسندگان و ناشران روایت پیشرفت طراحی شده است. جایزه در چهار حوزه تخصصی روایت پیشرفت شامل فرهنگ و هنر، حکمرانی، علم و فناوری، دفاعی و امنیتی برگزار می‌شود. بیش از ۳۰۰ کتاب در این حوزه شناسایی و ارزیابی شدند و هم‌اکنون بالغ بر ۵۰ عنوان کتاب در مرحله داوری نهایی هستند که برترین آثار در هر حوزه در اواخر تیرماه معرفی می‌شوند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *