برگزاری همایش «ایران و نظامی گنجوی»
همایش بینالمللی «ایران و نظامی گنجوی» به صورت مجازی برگزار میشود. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی، این همایش به مناسبت روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی، شاعر و داستانسرای ایرانی سده ششم هجری قمری در روز دوشنبه (۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹) توسط بنیاد ایرانشناسی برگزار خواهد شد. حامد فروزان، معاون اطلاعرسانی و همکاریهای بینالملل بنیاد ایرانشناسی
همایش بینالمللی «ایران و نظامی گنجوی» به صورت مجازی برگزار میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی، این همایش به مناسبت روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی، شاعر و داستانسرای ایرانی سده ششم هجری قمری در روز دوشنبه (۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹) توسط بنیاد ایرانشناسی برگزار خواهد شد.
حامد فروزان، معاون اطلاعرسانی و همکاریهای بینالملل بنیاد ایرانشناسی با اعلام این خبر گفت: همایش بینالمللی مجازی «ایران و حکیم نظامی گنجوی» با حضور جمعی از ایرانشناسان داخلی و خارجی از کشورهای هندوستان، اسپانیا، آذربایجان، روسیه و گرجستان در قالب فضای مجازی، روز دوشنبه (۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹) با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه تربیت مدرس و انجمن علمی استادان زبان و ادبیات فارسی برگزار میشود. همچنین این همایش با حضور ایرانشناسان داخلی و خارجی همراه است که به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای علمی خود درباره آثار، شرح احوال و زمانه زندگی حکیم نظامیگنجوی خواهند پرداخت.
بنا بر اعلام، در همایش «ایران و نظامیگنجوی» علاوهبر سخنرانی آیتالله سیدمحمد خامنهای، رئیس بنیاد ایرانشناسی، سیدعبدالمجید میردامادی، مدیرکل همکاریهای علمی و بینالمللی بنیاد ایرانشناسی، حامد فروزان، معاون اطلاعرسانی و همکاریهای بینالملل بنیاد ایرانشناسی و سخنرانان به شرح ذیل به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت:
– غلام حسینزاده، رئیس انجمن علمی استادان زبان و ادبیات فارسی و رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، با موضوع «تفاوت مرزهای فرهنگی با مرزهای جغرافیای سیاسی».
– حسینعلی قبادی، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی، با موضوع «پیامهای جهانی حکیم نظامی گنجوی».
– ناصر نیکوبخت، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رئیس مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی، با موضوع «نظامی گنجوی نقطه عطف منظومهسرایی در قلمرو زبان فارسی».
– نجمه دری، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس، با موضوع «بررسی و تحلیل مضامین ادبیات درباری در منظومههای نظامی و مقایسه آن با آثار برگزیده ادبیات جهان».
– اخلاق احمد انصاری، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو هند، با موضوع «تأثیرات خمسه نظامی بر شاعران هندی».
– شفق علیبیگلی، استاد دانشگاه و مدیر بخش ترجمههای ادبی در موزه ادبیات ملی آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان، با موضوع «تضاد در مخزن الاسرار».
– خواکین رودیگز وارگاس، مترجم و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی و استاد زبان فارسی رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا، با موضوع «نظامی گنجوی احیاکننده عاشقیهای پیش از اسلام».
– نمادی بارتایا، رئیس کرسی زبان فارسی و ایرانشناسی دانشگاه آکاکی تسرتلی کوتایسی گرجستان، با موضوع «نظامی گنجوی و ادبیات گرجی».
– مستوره احمد اوا، استاد دانشگاه فدرال قازان روسیه، با موضوع «تأثیر شعر نظامی بر ادبیات تاتاری».
– محمود جعفری دهقی؛ استاد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، با موضوع «نظامی گنجوی و ایرانشناسان».
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0