اخبار 25

بزرگترین واحد فرآوری موم زنبور عسل شرق کشور در کاشمر

بزرگترین واحد فرآوری موم زنبور عسل شرق کشور در کاشمر
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کارگاه فرآوری موم زنبور عسل گفت: احداث کارگاه فرآوری موم زنبور عسل فرصت خوبی برای زنبورداران منطقه فراهم کرده است، چرا که پیش از این زنبورداران برای فرآوری موم زنبور عسل باید به اصفهان مراجعه می‌کردند و با احداث این واحد قطعا در وقت و هزینه آن‌ها صرفه‌جویی زیادی شده است.

حمید رمضان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: کارگاه فرآوری موم زنبور عسل اولین کارگاه در شرق کشور و تنها کارگاه فرآوری موم در خراسان رضوی است.

رمضان‌پور که خود نیز از زنبورداران منطقه است، اظهار کرد: زنبورداران استان قبل از این، جهت فرآوری موم زنبورعسل می‌بایست به اصفهان مراجعه می‌کردند که در حال حاضر با راه‌اندازی این کارگاه مشکل زنبورداران کاشمر و دیگر شهرهای استان حل شده است و در وقت و هزینه آن‌ها صرفه‌جویی زیادی می‌شود.

وی ادامه داد: این کارگاه از سال ۹۷ آغاز به کار کرده است و اخیرا نیز با خرید تجهیزات جدید و به‌روز رسانی تجهیزات، توانستیم کارگاه را توسعه دهیم.

وی بیان کرد: این واحد فرآوری در زمینی به مساحت ۲۰۰ متر مربع و در شهرک صنعتی شهرداری احداث شده است و هزینه احداث و راه‌اندازی آن حدود ۳ الی ۴ میلیارد تومان برآورد شده است.

رمضان‌پور عنوان کرد: موم زنبور عسل بعد از مدتی خراب شده و سیاه می‌شود و ملکه تمایل به کار بر روی موم ندارد به همین دلیل موم باید فرآوری شده که در این فرآوری موم سم‌زدایی شده و آشغال‌های آن گرفته می‌شود و طی فرآیندی به موم آج‌دار و قابل استفاده برای زنبور می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به بی اعتمادی‌هایی که توسط برخی افراد از قبل در بین زنبورداران ایجاد شده بود در ابتدا خیلی از طرح استقبال نشد اما اخیرا استقبال بهتر شده است و کم کم این واحد در منطقه جا می‌افتد و مراجعه‌ کنندگانی از شهرهای قائن، فردوس، گناباد، طبس، تربت‌جام، تربت‌حیدریه، سبزوار، بردسکن، تایباد و نیشابور نیز داریم.

مدیر تنها کارگاه فرآوری موم زنبور عسل استان در رابطه با مهمترین معضلات و مشکلاتی که در زمینه احداث و راه‌اندازی این واحد با آن روبه‌رو بوده است، تصریح کرد: برای راه‌اندازی این واحد هیچ‌ گونه وام و تسهیلاتی دریافت نکرده‌ام و تمامی هزینه‌ها را شخصا و به مرور پرداخت کرده‌ام و درخواستی که از مسئولان مربوطه دارم این است که حمایت‌های لازم را داشته باشند تا به پشتوانه حمایت آن‌ها بتوانیم این واحد را که یکی از ضروری‌ترین نیازهای زنبورداران منطقه است، توسعه داده و مجهزتر کنیم.

فعالیت ۳۲۰ زنبوردار در شهرستان کاشمر

رئیس اداره تولیدات دامی کاشمر نیز در همین زمینه در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: شهرستان کاشمر با توجه به کوهستانی که دارد و به لحاظ گیاهان دارویی از پوشش گیاهی خوبی برخوردار است، مستعد پرورش زنبور عسل است و وجود کارگاه فرآوری موم زنبور عسل از ضروریات منطقه و استان بود.

حسن حبیب‌نیا اظهار کرد: این واحد تولیدی سالانه ۵ الی ۱۰ تن موم فرآوری می‌کند و تنها واحد فرآوری موم زنبور عسل در استان است.

وی اظهار کرد: در شهرستان کاشمر ۳۲۰ نفر زنبوردار هستند و حدود ۳۲ هزار کلونی زنبورعسل داریم و از آن جایی که به ازای هر پنجاه کندو یک نفر مشغول به کار است بنابراین زنبورداری نقش موثری در اشتغال‌زایی افراد منطقه داشته است.

وی شهرستان کاشمر را یکی از قطب‌های تولید عسل در استان دانست و خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌هایی که در شهرستان در حال پیگیری است، ایجاد ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد ملکه است که امیدواریم با راه‌اندازی این ایستگاه، تولید در منطقه بیشتر شود.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *