بزرگترین پروژه انتقال خون در روزهای کرونا از قم آغاز شد
ایسنا/قم مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه پروژه موفق جمع آوری پلاسمای بیماران بهبود یافته از کووید۱۹ از استان قم آغاز و به ۲۵ استان کشور تعمیم یافت گفت:۳۲۱ واحد پلاسما در قم جمع آوری شد و تزریق آن به بیماران در قالب کارآزمایی بالینی موجب کاهش مرگ و میر و مدت بستری بیماران مبتلا به این ویروس شد.
دکتر پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران امروز ۵ اسفند ماه به استان قم سفر کرد.
وی در جلسه ای با حضور کلیه کارکنان بخش های اداری و فنی انتقال خون استان اظهارکرد: حضور در استان قم را از مدت ها پیش برنامه ریزی کرده بودیم اما به دلیل پاندمی کووید۱۹ این امکان مسیر نشد و محدودیت ها نیز موجب عدم حضور تیم کاملی از مدیران سازمان است.معتقدیم که باید در هر بازدید تیم کامل و کارشناسی مشرف به موضوعات فنی و اداری حضور داشته باشند.
عشقی به شاخص های اهدای خون استان قم نیز اشاره کرد و گفت: شاخص اهدای خون در قم افتخار آمیز است و این استان از معدود استان هایی است که در ایام کرونا و در ۱۱ ماه اخیر افت اهدای خون نداشته است.
وی همچنین با اشاره به یکساله شدن ویروس کرونا و اینکه شناخت اولیه این ویروس در ایران در قم صورت گرفت، افزود: بزرگترین پروژه سال های اخیر انتقال خون را به عنوان یکی از پیشگامان دنیا در استان قم آغاز کردیم در حالی که به دلیل تحریم های ظالمانه کیت ، کیسه و تجهیزات کافی نیز در اختیار نداشتیم.
عشقی خاطرنشان کرد: جمع آوری پلاسما در استان قم با تکیه بر نیروهای توانمند این استان جهادگرانه پیش رفت و موجب شد فرآورده ای ارزشمند را در سخت ترین روزهای قرن فراهم کنیم.
وی سازمان انتقال خون را مظلوم و گاها مغفول برشمرد و گفت: انتقال خون خالصانه و ایثارگرانه در ایام کرونا تلاش کرد و کارکنان این مجموعه در روزهایی که بسیاری از ادارات در دورکاری به سر می بردند در محل کار حضور داشتند.
وی یادآور شد: مظلومیت سازمان انتقال خون ایران حتی در میان دیگر نهادهای سلامت محور نه مساله ای جدید است و نه به سادگی قابل رفع و فراموش شدن است و بهبود این شرایط تنها یک راهکار دارد و آن همدلی همه ما برای ابراز توانمندی ها است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران همچنین به عدم وجود حتی یک واحد درسی مرتبط با طب انتقال خون در رشته های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: واحدهایی از جمله طب سنتی در سرفصل دروس رشته های پزشکی وجود دارد اما جای خالی انتقال خون حتی در دانشگاه ها نیز به شدت احساس می شود.
عشقی به تفاوت ساختار سازمان انتقال خون با دیگر مجموعه ها اشاره کرد و افزود: ۸۰ درصد از منابع انسانی ما در بخش فنی حضور دارند و با وجود تعداد و میزان کم منابع انسانی و مالی در گسترده ای پهناور خدمت رسانی می کنیم که مساحت آن به اندازه چند کشور اروپایی است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران تصریح کرد: با وجود همه کاستی ها حضور نیروهای جوان، زنانی توانمند و سپید موهایی مجرب موجب شده است که سازمان عملکرد مطلوبی را به بیماران ارائه دهد.
وی تصریح کرد: سازمان انتقال خون ایران مجموعه ای حیاتی است و چنین مجموعه ای در ساختار بودجه باید جایگاهی وزین تر داشته باشد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا