برای لوله کشی با لوله فولادی برق در زیر سقفها و کنار دیوارها لازم است که لولهها در جای خود ثابت بمانند. این ثابت ماندن لولههای برق میتواند با فرآیندهای مختلفی از قبیل جوشکاری انجام شود؛ اما به دلیل حساسیت بالای جوشکاری و خطرات آتش سوزی که به دلیل آن رخ میدهند، بهترین راه استفاده از بست است. بست اسپیت یکی از بهترین بستهایی است که میتواند برای ثابت نگه داشتن موقعیت لولههای فولادی برق مورد استفاده قرار گیرد و جایگزین جوشکاری برای اتصال لولههای برق و تثبیت آنها شود. در ادامه مقاله قصد داریم در مورد انواع بستهای اسپیت لوله برق، مزایای این بستها و انواع آنها با شما صحبت کنیم.
بست اسپیت لوله برق چیست؟
لوله برق یکی از تجهیزات ضروری برای انتقال سیمها و کابلهای مختلف در ساختمان و محیطهای صنعتی است که با وجود جنس بسیار باکیفیت و مقاوم در برابر ضربه و فشار، میتواند برای انتقال کابلها به صورت ایمن مورد استفاده قرار گیرد. برای اینکه این لولهها از بخشهای مختلف ساختمان عبور داده شوند، نیاز به قرار دادن آن در گوشههای دیوار یا به صورت آویزان از سقف است. با این حال خطری که در اینجا محیط را تهدید میکند، افتادن لولههای برق به سمت پایین و کشیده شدن سیمها و کابلهای موجود در آنها است.
برای محکم نگه داشتن لولههای برق در کنار سقف و گوشههای دیوار، میتوان از بست اسپیت استفاده کرد. این بست وظیفه دارد که لولههای برق را به صورت آویزان در کنار دیوار، سقف و محیطهای دیگر قرار دهد و از خطرات ناشی از سقوط این لولهها جلوگیری نماید. بست اسپیت با ساختار دایرهای شکل خود، در دور لوله برق قرار گرفته و آن را به صورت محکم نگه میدارد. این بست برخلاف بست چنگالی ساده که به صورت یک طرفه است، دو طرف لوله برق را پوشش میدهد.
انواع بستهای اسپیت
بستهای اسپیت موجود در بازار دارای انواع مختلفیاند و باید با توجه به نیاز پروژه و محیط صنعتی و ساختمانی از هر کدام از آنها استفاده کرد. با توجه به تفاوت سایز لولههای فولادی که برای انتقال برق مورد استفاده قرار میگیرند، این بستها نیز دارای سایز متفاوتیاند. از این رو باید با توجه به قطر لولههای فولادی، از بستهای اسپیت استفاده نمود. تنوع در سایز، جنس و جزئیات این بستها باعث شده تا مهندسین نیاز به دقت بیشتری برای انتخاب آنها داشته باشند؛ اما به طور کلی، این بستهای اسپیت را میتوان به سه دسته زیر تقسیم بندی کرد:
-
بستهای اسپیت دو طرفه
یکی از بهترین، مقاومترین و با استحکامترین بستهای موجود در بازار، بست اسپیت دو طرفه است. این نوع بست از دو جهت به دیوار و سقف متصل میگردد. از این رو نصب و اجرای این بست بسیار زمانبر میباشد. برای نصب بستهای اسپیت دو طرفه، لازم است که ابتدا لوله فولادی برق در محل مورد نظر قرار بگیرد، سپس بست با پیچ و مهره از دو طرف لوله را ثابت نگه میدارد.
-
بستهای اسپیت یک طرفه
بست یک طرفه اسپید نوع دیگری از بستهای موجود در بازارند که قیمت ارزانتر و اجرای سادهتری دارند. این نوع بستها از یک طرف به دیوار یا سقف متصل میشوند. استحکام و پایداری این بستها برای مواقعی که از لولههای سبک فولادی استفاده میشود، قابل قبول است.
بست روکش دار اسپیت چیست؟
بستهای اسپیت را میتوان از نظر جنس نیز به انواع مختلفی تقسیم بندی کرد؛ اما اکثر این محصولات به صورت فولادی تولید میشوند و ممکن است در برابر خوردگی و ساییدگی (در صورت نداشتن پوشش گالوانیزه) حساس باشند. بست روکش دار اسپیت، نوعی بست است که با پوشش و روکش پلاستیکی روی خود میتواند مقاومت لولههای اسپیت را در برابر خوردگی، ضربه، رطوبت و ساییدگی افزایش دهد.
مزایای استفاده از بست اسپیت در برق کشی
با توجه به وزن سبک بستهای اسپیت جابجایی و نصب آنها بسیار ساده بوده و باعث افزایش وزن ساختمان نخواهند شد. همچنین این بستها میتوانند به خوبی لولههای برق را در جای مناسب نگهدارند و خطرات ناشی از جوشکاری را به حداقل برسانند. جوشکاری لولههای فولادی برق میتواند بسیار زمان بر باشد. از این رو استفاده از این بستها در افزایش سرعت کابل کشی و لوله کشی برق بسیار موثر بوده و میتواند هزینههای پروژه را به دلیل عدم نیاز به نیروهای متخصص به حداقل برساند.
گروه صنعتی رفیع؛ ارائه دهنده انواع بست فولادی اسپیت
با توجه به نیاز پروژههای صنعتی و ساختمانی مختلف به استفاده از انواع بست اسپیت، گروه صنعتی رفیع تلاش کرده تا بهترین این محصولات را به شما عرضه کند. در صورت نیاز به خرید این بستها با سایز دلخواه و مناسب لولههای برق فولادی استفاده شده، میتوانید به سایت گروه صنعتی رفیع مراجعه نمایید و برای ثبت سفارش با کارشناسان این مجموعه ارتباط بگیرید. سایت rafiepipe.com اطلاعات و محصولات جامعی را در مورد برق کشی در ساختمانها با لوله و تجهیزات مناسب ارائه میکند.