بسیاری از آمارهای بخش کشاورزی غیرواقعی است/توسعهی فناوری در کشاورزی کارساز است
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد با تاکید بر لزوم توسعه نوآوری و فناوری در بخش کشاورزی و مباحث توسعه روستایی، گفت: باید حساسیتها و ظرافتهای کار در محیط روستا و بخش کشاورزی را به درستی بدانیم و از افتادن در دام آمارسازیها که سد راه توسعه هستند، خودداری کنیم. «محمدرضا
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد با تاکید بر لزوم توسعه نوآوری و فناوری در بخش کشاورزی و مباحث توسعه روستایی، گفت: باید حساسیتها و ظرافتهای کار در محیط روستا و بخش کشاورزی را به درستی بدانیم و از افتادن در دام آمارسازیها که سد راه توسعه هستند، خودداری کنیم.
«محمدرضا خلف باغی» اصلاح و به روز کردن اطلاعات و آمار برای اثربخشی برنامه ها و واقعی نمودن آنها ضروری خواند و با ابراز تاسف از غیر واقعی بودن بسیاری از آمار و اعداد و ارقام موجود در بخش کشاورزی، اظهار کرد: روستا، محیطی خاص است و در بسیاری از مواقع اتفاقاتی که در جوامع روستایی میافتد با آنچه ما فکر میکنیم یا در برنامه ها اعلام میشود، کاملاً متفاوت است.
وی تاکید کرد: باید حساسیتها و ظرافتهای کار در محیط روستا و بخش کشاورزی را به درستی بدانیم و از افتادن در دام آمارسازیها که سد راه توسعه هستند، خودداری کنیم.
خلف باغی همچنین بیان کرد: در آغاز هر نوع برنامهریزی برای توسعه روستاها و بخش کشاورزی باید بدانیم که امروزه بسیاری از روستاها کارکردهای قبلی خود را از دست داده و برخی صرفاً جنبه تفریحی و گردشگری پیدا کرده یا بسیاری از روستاهای حاشیهای، به شهرها ضمیمه و ملحق شدهاند. منظور آن که به منظور به اثربخشی برنامههای توسعه روستایی لازم است که روستاهایی با ویژگیهای خاص و برجسته انتخاب کرده و متوجه باشیم که طرحها کاملاً در جهت حل مشکلی خاص طراحی شده و «مسئله محور» باشند چرا که تکرار کلیات، ما را به جایی نخواهند رساند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی یزد با بیان این که متناسب با نیازمندی روستاهای هدف، باید موضوعاتی چون شیرین سازی خاک، اصلاح الگوی کشت، توسعه گلخانهای و موارد مشابه در دستور کار قرار گیرد، اضافه کرد: توجه به این موضوع ضروری است که توسعه فناوریهای نوین به طور طبیعی نیازمند سرمایهگذاری است بنابراین کشاورزی در مقیاسهای کوچک نمیتواند مخاطب اصلی طرحهای توسعه فناوری محسوب شود و به همین دلیل بهتر است روستاها یا مزارع بزرگ تولید محصولات اقتصادی همچون پسته در ابتدای طرح، هدف گذاری شوند.
وی استان یزد را از قطبهای تولید پسته در کشور توصیف کرد که متأسفانه متوسط میزان عملکرد این محصول بسیار پایین و کمتر از یک تن در هکتار است در حالی که رکورد تولید این محصول بیش از ۱۲ تن در هکتار در استان یزد ثبت شده و قطعاً به کارگیری فناوریها و روشهای تجربه شده میتواند به طور چشمگیری به بهبود عملکرد تولید پسته کمک کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد، خلف باغی با بیان این که نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان به عنوان تشکیلاتی فراگیر، پرسابقه و توانمند، دسترسی به منابع انسانی، توسعه دامنه نوآوری و استفاده از فناوری های جدید را از جمله راهبردهای موفق در کمک به توسعه بخش کشاورزی می داند، گفت: از فعالیت های در دست اجرای پارک علم و فناوری یزد در این جهت با استفاده از آمار و اطلاعاتی که در این مجموعه وجود دارد و ارائه مشاوره های فنی که احیاناً مورد نیاز خواهد بود، استقبال، پشتیبانی و حمایت خواهیم کرد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0