بصیرتافزایی از مهمترین درسهای عاشورا است
رئیس حوزه علمیه علوی هیدج گفت: بیشترین ضربات به دین مبین اسلام از بیبصیرتی عدهای وارد شده است.
حجتالاسلام احمد صالحی با تأکید بر اینکه بصیرتافزایی یکی از مهمترین درسهای عاشورا است، عنوان کرد: اگر از صدر اسلام تاکنون به مطالعه تاریخ بپردازیم، متوجه خواهیم شد که بیشترین ضربات از بیبصیرتی عدهای به دین مبین اسلام وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه بیبصیرتی مهمترین دلیل پشت کردن برخی به امام حسین (ع) در جریان واقعه عاشورا بود، اظهار کرد: عدهای بعد از قیام عاشورا متوجه اشتباه خود شدند و برای انتقامگیری از خون فرزندان فاطمه (س) قیامهای مختلفی از جمله قیام توابین را به راه انداختند.
رییس حوزه علمیه علوی هیدج با تأکید بر اینکه یزیدیان با دادن پول، وعده قدرت و ترساندن از مرگ، مردم را از بیعت با امام حسین (ع) بازداشتند، تصریح کرد: اگر مردم آن زمان بصیرت داشته و از فرامین امام زمان خویش اطاعت میکردند، نه راس حضرت علی (ع) در محراب کوفه شکافته میشد و نه سر فرزندان پیامبر (ص) بر روی نیزهها میرفت.
این کارشناس دینی با تاکید بر اینکه واقعه عاشورا دارای درسهای فراوانی است که انسان باید در عزاداریها سعی کند آنها را بیاموزد، بیان کرد: از آموزههای نهضت حسینی، توجه به دو فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر است. امام حسین (ع) در وصیتنامهای که هنگام خروج از مدینه و در زمان وداع با برادرش محمد بن حنفیه برای وی نوشت، هدف از حرکت خویش را چنین برشمرد: من نه از روی سرمستی و گستاخی و نه برای فساد و ستمگری حرکت کردم، بلکه تنها برای طلب اصلاح در امت جدم حرکت کردم. میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره جدم و پدرم علی بن ابیطالب عمل کنم.
صالحی با یادآوری اینکه عاشورا نمادی برای ایثار و شهادت در راه اعتلای آرمانی بزرگ و نشانهای مهم از آزادگی و ایستادگی در مقابل ظلم است، خاطرنشان کرد: دهه اول محرم تاسوعا و عاشورا و دهه دوم محرم حوادث مختلفی را در خود جای داده که اگر همه این حوادث را در کنار یکدیگر قرار دهیم، به یک چهره واحد میرسیم و آن هم مظلومیت امام حسین (ع) بوده و خواهد بود.
منبع: ايسنا