اخبار 24

بهره‌گیری از نمادها و نشانه‌های مختص خراسان جنوبی در پوشش مردم

بهره‌گیری از نمادها و نشانه‌های مختص خراسان جنوبی در پوشش مردم

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه گرایش مردم به سمت سنت برگشته است، گفت: باید از این فرصت در راستای ترغیب جامعه برای استفاده از نمادها و نشانه‌های مختص منطقه در نوع پوشش، بهره گیریم.

عباسعلی بهاری، امروز یکشنبه ۲۴ اسفند در مراسم اختتامیه یکصد و هفدهمین جشنواره کشوری و چهارمین جشنواره استانی مد و لباس اسلامی – ایرانی با بیان اینکه پوشش برخواسته از خصلت‌های فردی و جمعی است، بیان کرد: خصلت‌های فردی بر حسب سلیقه شخصی شکل می‌گیرند، اما سلیقه جمعی پیامی است که لباس در قالب تن پوش به جامعه می‌رسد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه پوشش جامعه ما علاوه بر نشانه‌های تاریخی، دارای نشانه‌های اسلامی نیز است، اظهار کرد: این نگاه، تنها مختص پوشش بانوان نیست بلکه پوشش آقایان نیز باید مورد رصد و بررسی قرار گیرد.

مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه با تنوع طرح می‌توان به مردم قدرت انتخاب داد، خاطرنشان کرد: جامعه باید زیبایی را در طراحی لباس‌ها ببیند و آزادانه نسبت به انتخاب این نوع پوشش عمل کند.

وی ادامه داد: همانگونه که با غفلت از موسیقی سنتی، جامعه به سمت موسیقی غربی گرایش پیدا کرد، اکنون نیز بروز خلاء در طراحی پوشاک و در نظر نگرفتن سلیقه جامعه، عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

مدیر کل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی یادآور شد: خوشبختانه این جشنواره‌ها گام‌های آغازین را برای تامین نیاز جامعه برداشته‌اند، اما با ایده آل فاصله بسیاری داریم.

بهاری با بیان اینکه در کنار جشنواره‌ها، حامیان مالی، سازمان صمت و کارگاه‌های تولیدی پوشاک نیز باید فعال شوند، اظهار کرد: حمایت از هنرمندان نیز در قالب این طرح ها محقق می شود.

ناصر نبی زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این مراسم گفت: چرخه تولید پوشاک زمانی موفق است که ظرفیت‌ها و داشته‌های آشکار و پنهان فرهنگی اسلامی و ایرانی را در آن لحاظ کنیم.

وی با تاکید بر اینکه پوشاک فقط لباس نیست بلکه نشانه و فرهنگ یک جامعه است، ادامه داد: هر آنچه که می‌پوشیم، بخشی از شیوه زندگی و نوع اندیشه ما را به نمایش می‌گذارد.

وی با بیان اینکه اهمیت پوشاک در نشانه‌هایی است که به همراه دارد، اظهار کرد: در این بستر باید ذائقه مخاطبین و خصوصا نیاز جوانان را با تهیه پوشاکی که نشانی از فرهنگ و گذشته صدها ساله ما دارد ، مورد توجه قرار داد.

نبی زاده به اهمیت نمادهای تاریخی و ملی در لباس‌ها اشاره کرد و گفت: نقوشی که در گذشته کارکرد داشته اند، امروز نیز قابل استفاده هستند و خوشبختانه در نوع پوشش امروزی نیز می‌توان آن‌ها را مشاهده کرد.

وی افزود: در کنار بسترهای اقتصادی، تجاری و کارآفرینی، بعد فرهنگی پوشاک نیز باید مورد توجه قرار گیرد و برگزاری این جشنواره‌ها نیز از همین منظر مهم و اساسی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به انتشار فراخوان جشنواره در دو بخش طراحی مانتو اجتماع و مانتو مجلسی اشاره کرد و یادآور شد: 119 اثر به دبیرخانه ارسال و توسط هیئت داوران متشکل از نسرین پیشکار، محبوبه نکوفرد و فرنگیس شادکام مورد بررسی قرار گرفت.

گفتنی است؛ یکصد و هفدهمین جشنواره کشوری و چهارمین جشنواره استانی مد و لباس اسلامی – ایرانی با اعلام آثار برگزیده به کار خود پایان داد. در این دوره از جشنواره، 9 اثر به عنوان برگزیده توسط هیئت داوران متشکل از نسرین پیشکار، محبوبه نکوفرد و فرنگیس شادکام انتخاب شد. برگزیدگان در بخش‌های طراحی مانتو اجتماع و طراحی مانتو مجلسی معرفی و تجلیل شدند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *