عضو سابق اتاق بازرگانی ایران معتقد است با وجود مشکلات واقعی که کرونا برای بخشهای مختلف اقتصاد به وجود آورده، برخی چه در داخل و چه در خارج از کشور به اسم کرونا قراردادهای خود را تسویه نمیکنند و به این دلیل فشاری جدید بر تولید کنندگان به وجود آمده است.
مهدی علیپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به گسترش قابل توجه ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله در کشورهای منطقه عملا بسیاری از بازارها امروز تعطیل هستند. برای مثال عملا بازار در کشورهایی مانند کویت، قطر و عمان به دلیل سیاستهای قرنطینه تعطیل شده و کار در آنها جریان ندارد.
به گفته وی این سیاست با توجه به تعطیلی نسبی بازارها در داخل کشور عملا فضای فعالیت تولید کنندگان را به شدت محدود کرده که میتواند در بلندمدت برای آنها مشکلآفرین شود.
این فعال اقتصادی با اشاره به سوء استفاده برخی افراد از شیوع کرونا توضیح داد: هرچند با توجه به مشکلات اقتصادی بسیاری از افراد در هفتههای گذشته نتوانستند درآمدهای پیشبینی شده خود را به دست بیاورند اما متاسفانه شاهد این هستیم که چه در داخل و چه در خارج برخی افراد کرونا را بهانه کردهاند؛ به این ترتیب که برای مثال یک کالای کشاورزی که یک ماه پیش صادر شده و به فروش رفته است هنوز تسویهحساب نشده و دلیل این موضوع را به کرونا ربط میدهند، در حالی که قرارداد فروش مربوط به پیش از این اتفاقات است.
علیپور با اشاره به مشکلاتی که تولیدکنندگان در هفتههای اخیر با آنها روبهرو بودهاند توضیح داد: امروز عملا بسیاری از کارخانهها تعطیل هستند و این در حالی است که در کنار سرمایهگذاری بلااستفاده، تولیدکننده باید به کارگران خود حقوق پرداخت کند و در هفتههای آینده بسیاری از تولید کنندگان با مشکل مواجه میشوند.
وی ادامه داد: متاسفانه دولت تنها برای گروه محدودی از مشاغل، سیاستهای حمایتی وضع کرد اما گروههای دیگر جا ماندند. اگر تولیدکننده در حوزه دریافت تسهیلات و یا به تعویق افتادن سررسیدهای مالیاتی و تامین اجتماعی حمایت نشود، به مشکل خواهد خورد که این مساله میتواند به ضرر اقتصاد ایران تبدیل شود.
عضو سابق اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در ماههای گذشته با کاهش درآمد نفت، این تولید غیرنفتی بوده که اقتصاد را روی پای خود نگه داشته است، بیان کرد: با کاهش قیمت نفت تحت تاثیر شیوع کرونا عملا ما چارهای جز حمایت از تولیدات خود نداریم. با همین ظرفیتهای تولیدی بود که برخلاف بسیاری از کشورهای توسعه یافته که در تامین مایحتاج مردم خود به مشکل خوردهاند ما در ایران توانستیم بازار بسیاری از این کالاها را مدیریت کرده و نیازهای مردم را بدون دغدغه در اختیار آنها قرار دهیم.
علیپور خاطر نشان کرد: پس از ایام کرونا نیز تولیدکنندگان ما ظرفیت بالایی برای به دست آوردن بازارهای جدید و بازگشت به بازارهای قبلی دارند اما تا زمانی که دولت یک بسته حمایتی مشخص برای آنها در نظر نگیرد و تولیدکنندگان واقعی حمایت نشوند نگرانیها پابرجا خواهد ماند.
به گزارش ایسنا، با شیوع ویروس کرونا بسیاری از کشورها مرزهای خود را بستهاند یا محدودیتهای جدی بر سر راه تردد ایجاد کردند.
منبع:ایسنا