تاریخ انتشار : شنبه 20 نوامبر 2021 - 23:22
کد خبر : 114582

به این آمار و ارقام نگاه کنید؛ تصمیم با شماست!

به این آمار و ارقام نگاه کنید؛ تصمیم با شماست!

ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در حال حاضر یک فرد بیمار کرونایی ظرف ۵ روز ۲.۵ نفر و ظرف ۳۰ روز ۴۰۶ نفر (انتشار هرمی شکل) را به این ویروس آلوده می کند گفت: هر چه تعداد تماس‌ها را کمتر کنیم و به ۵۰ درصد کاهش برسانیم، یک نفر به جای آنکه ۲.۵

به این آمار و ارقام نگاه کنید؛ تصمیم با شماست!

ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در حال حاضر یک فرد بیمار کرونایی ظرف ۵ روز ۲.۵ نفر و ظرف ۳۰ روز ۴۰۶ نفر (انتشار هرمی شکل) را به این ویروس آلوده می کند گفت: هر چه تعداد تماس‌ها را کمتر کنیم و به ۵۰ درصد کاهش برسانیم، یک نفر به جای آنکه ۲.۵ نفر را آلوده کند ۰.۲۵ نفر و ظرف ۳۰ روز ۱۵ نفر را به ویروس کووید ۱۹ آلوده می‌کند و اگر به صورت ایده‌آل تماس‌ها را ۷۵ درصد کاهش دهیم میزان سرایت‌پذیری آن به کمتر از ۰.۷ کاهش پیدا خواهد کرد.

دکتر “سیدوحید احمدی طباطبایی” عصر امروز دوشنبه یازدهم فروردین ماه در جمع خبرنگاران درخصوص آینده کرونا در استان کرمان گفت: در قرن بیستم، سه همه‌گیری را در جهان تجربه کردیم. اولین مورد همه گیری را در سال ۱۹۱۸ و به دلیل شیوع بیماری آنفلوآنزای H۱N۱ شاهد بودیم که این آنفلوآنزا ۲۰ تا ۴۰ میلیون مرگ در دنیا را به همراه داشت. در سال ۱۹۵۷ یک نوع دیگر آنفلوآنزا را دنیا تجربه کرد که ۱ تا ۴ میلیون جانباخته داشت و در سال ۱۹۶۸ نیز یک نوع دیگر آنفلوآنزا در دنیا شیوع پیدا کرد که ۱ تا ۴ میلیون نفر را به کام مرگ کشاند.

پیش بینی پیک افزایش مبتلایان به کووید ۱۹ در هفته آینده

وی به موضوع شیوع کرونا در کشور و استان کرمان اشاره کرد و با تاکید برآنکه نگرانی ما از هفته آینده است، تصریح کرد: با توجه به برخی دید و بازدیدهای صورت گرفته و انجام برخی سفرها در ایام تعطیلی نوروز، احتمالا یک پیک افزایش مبتلایان به کووید ۱۹ را در کشور و همچنین استان کرمان در هفته آینده را پیش بینی می کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با ابراز نگرانی از افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان در هفته آینده اظهار کرد: نگران این موضوع هستیم که نکند با افزایش انفجاری مبتلایان به کووید ۱۹ در استان کرمان در هفته آینده ظرفیت سیستم علوم پزشکی استان نتواند جوابگوی حجم مبتلایان به این ویروس باشد. در زمان یک اپیدمی نظام سلامت و سایر سازمان‌های دیگر باید جلوی روند افزایشی اپیدمی را بگیرند تا به بحران تبدیل نشود و ظرفیت سیستم بهداشتی پاسخگوی حجم مراجعه کنندگان باشد.

وی در زمینه علت کم بودن تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در استان کرمان، اظهار کرد: استان کرمان برعکس برخی از استان‌های کشور، قبل از آنکه گزارش مثبتی در آن داشته باشد در زمان بسیار خوبی مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل و اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام داد ضمن آنکه باید عنوان کرد مردم استان کرمان نیز در خصوص مواجهه با این بیماری به موقع حساس شدند و آموزش‌های لازم در زمان بسیار خوبی به مردم ارائه شد.

ویروس کرونا در هوا پخش نمی شود

احمدی طباطبایی درباره نحوه انتشار این ویروس گفت: ویروس کووید ۱۹ به دلیل آنکه دارای ذرات سنگینی است فقط از طریق ترشحات تنفسی منتقل می‌شود و به هیچ عنوان در هوا پخش نمی‌شود اما در مراکز درمانی که بیماران کرونایی در آن ها بستری هستند، امکان انتقال از هوا فقط در بخش‌های بستری بیماران کرونایی تاحدودی وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره میزان سرایت این ویروس اظهار کرد: زمانی میزان سرایت‌پذیری یک بیماری بالا می‌رود که یک بیمار بتواند، بیماری خود را به بیش از یک نفر مبتلا کند که در آن موقع، شرایط برای یک اپیدمی مهیا و بیماری از حالت خاص بودن به حالت عمومی تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه تعداد تماس‌ها، مدت زمان عفونت زایی و احتمال تماس از عواملی است که روی میزان سرایت‌پذیری ویروس کرونا تاثیر دارند عنوان کرد: میزان سرایت پذیری ویروس کرونا در ۱۰ روز اول اسفندماه سال ۹۸ به‌طور متوسط ۴ (یعنی هر یک نفر مبتلا به ویروس کرونا می توانست ۴ نفر دیگر را آلوده کند) و در همین بازه زمانی (۱۰ روز اول اسفندماه) مدت عفونت زایی این بیماری ۱۰ روز بود اما در هفته اول فروردین به دلیل آنکه مردم یکسری مداخلات را انجام داده بودند، احتمال انتقال ویروس از ۴ به ۳.۵ و مدت زمان عفونت‌زایی از ۱۰ روز به ۹ روز کاهش پیدا کرد.

باید به موضوع مسئولیت پذیری اجتماعی مردم نگاه ویژه داشته باشیم

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در حال حاضر (هفته دوم فروردین ماه) میزان سرایت پذیری ویروس از ۴ نفر در روز اول اپیدمی به ۲.۵ نفر رسیده است و اگر بخواهیم تا اردیبهشت ماه و یا نهایتا خردادماه از شر این اپیدمی خلاص شویم، باید به موضوع مسئولیت پذیری اجتماعی مردم نگاه ویژه داشته باشیم. بنابراین کم کردن تعداد تماس‌ها در روز و کم کردن مدت زمان عفونت‌زایی در خلاص شدن از شر این اپیدمی امری بسیار مهم و حیاتی است.

احمدی طباطبایی با بیان این مطلب که برای ۱۰ روز سوم فروردین ماه، دو سناریو وجود دارد، اظهار کرد: یکی از سناریوها این است که حداقل در روز ۶ تماس با افراد داشته باشیم و مدت عفونت‌زایی را ۷ روز یا ۵ روز در نظر بگیریم. در این سناریو فرد به محض کوچکترین علایم باید خود را ایزوله کند بنابراین جداسازی بیماران و کاهش تماس می‌تواند در کنترل اپیدمی موثر باشد

وی ادامه داد: تهویه هوا، فاصله‌ اجتماعی، سرفه‌زدن به گونه‌ای که باعث انتشار ویروس نشود، کمتر دست زدن به سطوح، ماسک زدن در مکان‌های پرازدحام و مستعد ابتلا از اقدامات موثر برای کنترل اپیدمی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در حال حاضر یک فرد بیمار کرونایی ظرف ۵ روز ۲.۵ نفر و ظرف ۳۰ روز ۴۰۶ نفر (انتشار هرمی شکل) را به این ویروس آلوده می کند افزود: هر چه تعداد تماس‌ها را کمتر کنیم و به ۵۰ درصد کاهش برسانیم، یک نفر به جای آنکه ۲.۵ نفر را آلوده کند ۰.۲۵ نفر و ظرف ۳۰ روز ۱۵ نفر را به ویروس کووید ۱۹ آلوده می‌کند و اگر به صورت ایده‌آل تماس‌ها را ۷۵ درصد کاهش دهیم میزان سرایت‌پذیری آن به کمتر از ۰.۷ کاهش پیدا خواهد کرد.

حداقل تا یک ماه آینده با کرونا درگیر هستیم

وی با بیان اینکه آینده اپیدمی بستگی به رفتار جمعی دارد، تصریح کرد: حداقل تا یک ماه آینده با این بیماری درگیر هستیم و پیش‌بینی می‌کنیم که در اواخر اردیبهشت‌ماه اپیدمی رو به کاهش رود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان رفتار اجتماعی مردم در شیوع هر نوع اپیدمی را بسیار مهم دانست، اظهار کرد: حتی در منزل نیز باید تماس‌ها داخل اتاق را کمتر و فاصله ۱.۵ متری از یکدیگر را حفظ کرد ضمن آنکه مواردی همچون کاهش تراکم جمعیت، جداسازی بیماران و غربالگری و تشخیص زودرس بیماران و ردیابی افراد مرتبط با بیماران، از جمله موارد کاهش دوره عفونت‌زایی این بیماری خواهد بود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.