اخبار 19

به داد ” صیادان ” جاسکی برسید

 به داد " صیادان " جاسکی برسید

ایسنا/هرمزگان در حال حاضر صید و صیادی رونق خود را از دست داده است این مساله سبب شده است تا بی رونقی صید و رُکود اقتصادی در کنار یکدیگر راه خود را ادامه دهند.

سال گذشته در این برهه زمانی خنده بر لب قشر زحمتکش صیادان این شهرستان می بارید چرا که سالی پر از برکت را پشت سر گذاشته بودند. متاسفانه فصل جدید صید و صیادی دیگر بوی سال گذشته را نمی دهد و انتظار می رود دولت از این قشر حمایت کرده و به آنها اعتبار دهد.
حمید نودی ناخدا جوان با دستش به سمت ملوانان خود اشاره می کند که در ساحل کنار یکدیگر نشسته بودند و انگار کفگیرشان به ته دیگ خورده است.
نودی می گوید: هر سال کنار ساحل یکبنی هیاهویی بود قایق هایی که تمام قد پر از بار ماهی بودند و مشتریانی که بر سر قیمت ها چانه می زدند؛ که متاسفانه چند ماهی است خبری از آن روزها نیست که نیست …!
وی با اشاره به اینکه ۷ ماه از فصل صید امسال می گذرد اما تا به امروز هیچ دشتی نداشتیم، افزود: با قرض و وام بانکی دو قایق خریداری کردم و برای معیشت زندگی روزمره خود با کمک ملوانان جَلّی را راه اندازی کردیم و دل به دریا زدیم.
این ناخدا جاسکی ادامه داد: بوسیله این جَلّ شرایط اشتغالزایی ۱۸ نفر سرپرست خانواده را فراهم کردم اما این روزها بدلیل رکود صید حال همه ما خوب نیست و صورت زندگی خود را با یارانه ۴۵ هزار تومانی سرخ نگه داشتیم.
وی در پایان با بیان اینکه با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و تحریم کشور ادوات صیادی خود را با نرخ آزاد می خریم که انتظار داریم دولت به مانند صنوف دیگر از جمله  تولیدکنندگان ، شرکت ها و … ارز ۴ هزار ۲۰۰ تومانی در نظر بگیرند و خاطرنشان کرد: چند سالی است که قیمت های محصولات صید شده ما نرخ ثابتی داشته اما خرید ادوات صیادی روز به روز به طرز سرسام آوری افزایش پیدا کرده است.
عبدالله باتونه یک صیاد دیگر جاسکی نیز گفت: با تصویب سه قوه در خصوص سهمیه بندی بنزین به مشکل بر خوردیم و تنها صیادانی که مجوز دارند می توانند از سوخت سهمیه ای استفاده کنند ما که مجوز نداریم.
وی یادآور شد: ۷۰ درصد صیادان این شهرستان فاقد مجوز صید از دریا هستند‌، متاسفانه قول های که به صیادان داده شد اما به آنها عمل نشد.
یکی از صاحبان چند قایق شهرستان جاسک با انتقاد از بسته بودن محل خرید ماهی، گفت : طی تماسی که با مسئولان شرکت های پودران مستقر در این شهرستان  داشتیم‌، متاسفانه اعلام کردند که با توجه به قطعی آب این شرکت ها بدلیل ویرویس کرونا از خرید صیدتان معذوریم.
امید زارعی رئیس شیلات شهرستان جاسک به ایسنا، گفت : سوخت قایق های موتوری صیادی از نظر شیلات مشکلی ندارد و رایزنی های لازم با شیلات ایران و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تفاهم نامه ای برای تامین سوخت برای شناورهای مجوز دار و مورد تایید شیلات انجام شده است‌، افزود: در این خصوص ثبت نام اولیه شناورهای دارای مجوز قانونی در سامانه سوخت انجام شد. رئیس شیلات جاسک ادامه داد: آمادگی کامل برای تایید و معرفی به شرکت نفت از سوی اداره شیلات وجود دارد اما عدم تخصیص دست ما نیست و تاکنون در سطح استان تاکنون سوختی برای قایق ها تخصیص نشده است.
به گزارش ایسنا، جاسک در شرقی ترین منطقه از هرمزگان قرار دارد و این شهرستان بیش از ۳ هزار دستگاه قایق موتوری با اشتغالزایی ۱۵ تا ۱۸صیاد در هر قایق در بنادر صیادی این بندرساحلی روزی خود را از دریا تامین می کنند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *