به فکر نفوذ دانش در بخش کشاورزی هستیم
ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: تلاش کرده ایم بجای دادن آمار و شعار به سمت دانش محوری حرکت کنیم و نفوذ دانش را در بخش کشاورزی ارتقاء دهیم.
شهرام شفیعی روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت روز مهندس در محل سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی برگزار شد، در تشریح ساختار این سازمان اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی از سال ۱۳۸۰ با مصوبه مجلس و تائید شورای نگهبان تاسیس شد.
وی ادامه داد: اعضای شورای این سازمان در تهران و مراکز استانها با برگزاری انتخابات مشخص میشود که در سطح استان ۱۱ نفر و در سطح کشور ۱۵ نفر عضو دارد.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یک سازمان غیردولتی و دارای استقلال مالی است،افزود: حدود ۱۵ هزار نفر عضو حقیقی و ۶۰۰ نفر عضو حقوقی در استان عضو این سازمان هستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: اعضای سازمان سطح بندی شده و به هر فرد پروانه اشتغال صادر میشود که این گرید بندی ها مورد قبول دستگاههای حقیقی و حقوقی است.
وی از راهاندازی ۷۰ مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی در استان خبر داد و افزود: از این تعداد ۷ مرکز در تبریز مستقر است و قصد داریم با افزایش تعداد این مراکز به ۲۰۰ واحد، در هر دهستان یک مرکز مستقر باشد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی کارهای تصدیگری محوله از سوی تعدادی از دستگاه های دولتی را نیز انجام میدهد و برای صدور پروانهی فعالیت واحدهای تولیدی نیازی به مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی نیست.
شفیعی در رابطه با صدور پروانه نیز افزود: متقاضیان صدور پروانه می توانند درخواست خود را به طور مستقیم به دفاتر سازمان نظام مهندسی در شهرستان ها ارائه دهند همچنین زمان صدور پروانه از ۱۵۰ روز به ۲۰ روز کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: حدود ۵۰۰ واحد فروشندگی سموم به داروخانه های گیاه پزشکی تغییر یافته که تقریبا ۵۰۰ کارشناس گیاه پزشکی در این واحدها فعالیت میکنند.
وی به اجرای مادهی ۱۱ قانون هوای پاک در کارخانجات دارای بیش از ۵۰ کارگر اشاره کرد و کفت: باید در این کارخانجات بحث HSE مورد توجه قرار گرفته و اجرا شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی ادامه داد: نظارت بر کلیهی طرحهای آبخیزداری و عملیات بیولوژیکی، برگزاری دورههای آموزشی مرتبط با کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست نیز بر عهده این سازمان است.
وی به مشکلات بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات بخش کشاورزی قطعه قطعه بودن اراضی و مسنّ بودن کشاورزان است که مانع ورود خدمات فنی و مهندسی به این عرصه می شوند.
وی متذکر شد: متاسفانه فاصلهی بین تولیدکنندگان برتر و میانگین تولید کشاورزی در استان بسیار زیاد است بطور مثال یک تولید کننده برتر سیب در مراغه میزان ۱۷۰ تن در هکتار سیب تولید کرده است، در حالی که متوسط تولید سیب در همان منطقه حدود ۲۵ تن در هکتار است.
شفیعی در پایان در رابطه با کشاورزی قراردادی نیز اظهار کرد: خوشبختانه علی رغم همه مشکلات موفق شدیم در بعضیی از مناطق که پتانسیلهای لازم را دارند، کشاورزی قراردادی را جرا کنیم و در همین راستا حدود ۲۰۰ هکتار از اراضی منطقهی مایان را به کشت قراردادی کلزا اختصاص داده ایم.
انتهای پیام
منبع: ایسنا