تاریخ انتشار : جمعه 5 نوامبر 2021 - 21:37
کد خبر : 75507

بودجه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان است

بودجه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان است

ایسنا/کرمان معاون اداری مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بودجه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری کشور در سال جاری به بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید که ۷ هزار میلیارد تومان از این رقم، بودجه درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها است. دکتر”محمدتقی نظرپور” ظهر امروز هشتم تیرماه در مراسم افتتاح پنج طرح عمرانی در دانشگاه

بودجه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان است

ایسنا/کرمان معاون اداری مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بودجه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری کشور در سال جاری به بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید که ۷ هزار میلیارد تومان از این رقم، بودجه درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها است.

دکتر”محمدتقی نظرپور” ظهر امروز هشتم تیرماه در مراسم افتتاح پنج طرح عمرانی در دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اظهار کرد: بخش زیادی از مجموعه اقدامات در رفسنجان در حوزه دانشگاه ها از جمله احداث خوابگاه ها، خرید تجهیزات، بناهای داخل دانشگاه و … توسط خیرین انجام شده و ما هم باید کمک کنیم تا فعالیت خیرین به نتیجه مثبت برسد.

وی افزود: توجه به منابع انسانی در حوزه آموزش عالی شامل دو رکن بارز و برجسته  بحث اعضای هیئت علمی و بحث کارکنان است.

نظرپور ادامه داد: اگر بخواهیم خدمات ارزنده ای داشته باشیم انتظار داریم اعضای هیئت علمی قدم های موثری بردارند و اعضا نیز انتظار دارند که دولت و مجلس هم گام های موثری در حوزه احقاق حقوق آن ها بردارند.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: بحث همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی مد نظر است و باید این افزایش حقوق اتفاق افتد تا رضایت مندی خوبی داشته باشیم.

نظرپور با تاکید بر لزوم تنوع بخشی به منابع درآمدی دانشگاه ها افزود:  کمتر از پنج درصد از  درآمد عمومی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، درآمد اختصاصی است که این عدد کم است و باید بیشتر کار شود و اگر دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان ارتباط خوبی با جامعه و صنعت ایجاد کند می تواند درآمد اختصاصی خود را افزایش دهد. ضمن اینکه درآمد اختصاصی دانشگاه های کشور حدود ۳۰ درصد است.

وی تصریح کرد: اعتبارات آموزش عالی در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۲۰هزار میلیارد تومان رسیده که ۷ هزار میلیارد تومانِ آن درآمد اختصاصی دانشگاه ها است.

نظرپور بیان کرد: درآمد اختصاصی دانشگاه ها در برخی فعالیت های آن ها بیشتر شده و باید در تلاش باشیم تا دانشگاه ها از نسل دوم که بخش آموزش محوری است به نسل سوم و چهارم یعنی کارآفرینی ارتقاء یابند.

وی بیان کرد: دانشگاه هایی که صرفاً بخش آموزش داشتند درآمد آنها اندک است البته این کم درآمدی به دلیل عدم حضور دانشجویان در شرایط کرونا بوده است و امیدواریم بیماری و ویروس کرونا هر چه زودتر از کره زیمن رخت بر بندد و دانشجویان فضای دانشگاه ها را با حضور خود رونق ببخشند و پر رغبت کنند.

معاون وزیر علوم با بیان اینکه درآمدهای عمومی دانشگاه ها باید هزینه شود، افزود: درآمد اختصاصی دانشگاه بر عهده مدیریت و اعضای هیئت علمی دانشگاه است که این بخش باید فعال تر شود و انتظار می رود اگر هیئت رئیسه در قانون بودجه رقمی مشخص کرده این رقم را در بین دانشکده ها و بقیه فضاهای دانشگاه  پخش کند که می تواند بر اساس برنامه منسجم پیش برود و درآمدهای اختصاصی را در راستای پیشبرد اهداف ایجاد کند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: نکته بعدی صرفه جویی در منابع مصرفی از جمله در حوزه برق، گاز و آب است، با توجه به اینکه اقلیم منطقه رفسنجان گرم و خشک و خشکسالی هم بر منطقه غالب شده است و وضعیت نامناسبی هم در دریافت نزولات آسمانی داریم لذا می بینیم دانشگاه در اینجا اقدامات موثری از جمله اجرای طرح در حوزه جمع آوری پسآب ها انجام داده است و این در صرفه جویی منابع انرزژی قابل ستایش است.

به گزارش ایسنا، “مجید فصیحی هرندی” فرماندار رفسنجان نیز در این مراسم افزود: مراکز بهداشتی و درمانی، مدارس، قلعه ها، ایجاد دانشگاه ها در مسیر تعالی علم همه این ها اندیشه های خیران و متفکران این شهرستان بوده که اجرایی شده اند تا منطقه ای آباد داشته باشیم.

وی ادامه داد: خروج نیروهای نخبه بیشتر به نفع کشورهای بیگانه است لذا امیدواریم انگیزه دانشگاه ولی عصر در راستای تربیت و حفظ دانشجوها و نیروهای انسانی متفکر باشد.

فرماندار رفسنجان از همه کسانی که در تاسیس و توسعه کشور نقش به سزای داشتند تشکر و قدردانی کرد و گفت: امیدواریم شرایط فراهم شود تا ترم جدید آموزش دانشگاه ها به صورت حضوری رقم بخورد.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان تخصصی با متد روز دنیا در آینده در رفسنجان با کمک خیران و کمک های مالی دولتی ایجاد خواهد شد، تصریح کرد: مشارکت مردم در این امور خیر بسیار ارزنده است. مردم رفسنجان در حماسه انتخابات مشارکت حدکثری هم داشتند  نشان دادند از فرصت ها جهت تعالی شهر و توسعه شهر و کشور گام بر می دارند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.