بودن یا نبودن ماسک؛ مساله جانسون است و نه شکسپیر!
در لابه لای اخبار روزنامههای امروز، مطالبی درباره تلاش انسان برای رسیدن به سیاره زهره، پایان ماسک زدن در انگلیس، خشم افغانها علیه آمریکا و ظلم انگلیس به بومیهای سرخپوست کانادا به چشم میخورد.
به گزارش ایسنا، آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکشوت ـ هر روز مهمترین اخبار روزنامههای جهان را مرور کرده و با مخاطبانش به اشتراک میگذارد. بر این اساس اخبار امروز چهارشنبه ـ ۱۶ تیر ماه ـ به شرح زیر است:
تخلیه در میان خشم
گاردین، در نگاه نخست نوشت: این، خشم افغان علیه آمریکا است که ناگهان و در سکوت، بگرام را تخلیه کرد. شایعه ای پیچیده شد که آن ها، بگرام را تخلیه کرده اند، و چنین شد. آن ها در سکوت و بی انتخاب فرمانده و اطلاع، خلع قدرت کرده و رفتند. برق منطقه هوایی را قطع کرده و بدون اطلاع افسر افغان، در بهت و خشم میان سربازان افغان رفتند. فرمانده تازه میر عبدالله کوهستانی، در نشست پس از تخلیه بگرام، از آن خبردار شد. کوهستانی گفت: شایعه ای شنیدیم و بعد تمام.
محو فرهنگ بومی
گاردین روزنامه انگلیسی نوشت: انگلیس باید تاوان این گورهای دست جمعی گمنامان بومی سرخ پوست را در کانادا بدهد. فعالان سیاسی، انگلیس را برای نقش اش، در محو فرهنگ بومی در کانادا، ملامت کردهاند. پیکره آهنین فروافتاده ملکه ویکتوریا در وینی پگ و با آن مجسمه ملکه الیزابت بر زمین خبر از استعمار انگلیس در کانادا میدهد. یک هزار گور گمنامان بومی از یکصد و پنجاه هزار کودک بومی فراخوانده به اجبار برای محو فرهنگ بومیان کانادا، حاصل این نگاه استعمارگرانه انگلیس به مستعمره پیشین اش، کانادا است. انگشت اتهام به سوی حاکم مستعمره پیشین هم هست و فعالان سیاسی می گویند، تلاش برای محو فرهنگ بومیان، در سیاست های انگلیس، هنوز پنهان است.
بودن یا نبودن ماسک
گاردین نوشت: بودن یا نبودن ماسک، این است مساله. اکنون نه مساله شکسپیر، که مسئله بوریس جانسون است، نخست وزیر انگلیس. پس از ۱۹ جولای و اعلام پایان محدودیت از سوی جانسون، او و دوستان، از آن پس چه خواهند کرد؟ جانسون نخست وزیر انگلیس میگوید البته در اجتماعات، ماسک بر چهره خواهیم زد. و برخی از دوستان جانسون می گویند ماسک خواهند زد و برخی نه. این است مسئله، بودن یا نبودن ماسک!
نگاه ها به سمت سیاره فراموش شده
در پایان اخبارخوانی آلبرت کوچویی در حاشیه خبرها آمده است:
حالا چشم ها به سیاره زهره دوخته شده است. دانش بشری از جذابیت و وسوسه ماموریت به سوی این سیاره، دل نمی کَند. دانش بشری در برابر جذابیت های سیاره زهره، نمی تواند مقاومت کند. سیارهای با سطحی داغ، که همه چیز را آب می کند. رها شده از سوی آژانس های فضایی، برای شناخت آب و هوای آن و بخت انسان و برای آگاهی از نشانه های زندگی در دیگر سیارات، اکنون در کانون توجه است. یک کشتی فضایی روبات، برای باخبر شدن از امکان یافتن دنیاهایی برای اسکان بشر، راهی سیاره زهره خواهد شد. میگویند: زهره، سیاره فراموش شده دوران بود، که حالا نگاه ها به آن سو دوخته شده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا