بومی‌سازی دستگاه انعطاف ناپذیر برای جراحی‌های کم تهاجمی


بومی‌سازی دستگاه انعطاف ناپذیر برای جراحی‌های کم تهاجمی

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های فناور با همکاری پژوهشگران دانشگاهی و پزشکان موفق به طراحی و ساخت دستگاه درون بین جراحی برای کاهش جراحات عمل جراحی شده و به گفته آنها این دستگاه در حال انجام آزمون و اخذ تاییدیه از مراکز درمانی و متخصصین کشور است.

سید اویس درگاهی، مدیر عامل یکی از شرکت‌های فناور در گفت‌وگو با ایسنا،  با تاکید بر اینکه پزشکی امروزه به سمت جراحی‌های کم تهاجمی و کاهش جراحات در حال حرکت است، گفت: از این رو در سال‌های اخیر طراحی و ساخت ابزارهای جراحی نیز به این سو در حرکت بوده و در این شرکت نیز اقدام به مطالعاتی در این حوزه کردیم.

وی طراحی و ساخت دستگاه لنز اندوسکوپی (Medical endoscope rigid) را از دستاوردهای جدید این شرکت در زمینه جراحی کم تهاجمی دانست و اظهار کرد: از این دستگاه جهت جراحی‌های کم تهاجمی (Minimally invasive procedures) می‌توان بهره برد.

درگاهی با اشاره به جزئیات این دستگاه، خاطر نشان کرد: این دستگاه یک درون بین است که جراحان در حین عمل جراحی از آن بهره می‌برند و از آنجایی که کمبود این دستگاه در کشور محسوس بود، در این شرکت با همکاری محققانی از دانشگاه‌های خوارزمی، پژوهشکده حواس پنجگانه و یکی از بزرگترین شرکت های صنعتی خاورمیانه در ایران اقدام به ساخت آن کردیم.

مدیر عامل این شرکت ادامه داد: این دستگاه تمامی آزمون‌های مورد نیاز را با موفقت انجام داده و قرار است توسط جراحان در تخصص های گوناگون نظیر ENT ، پزشکی زنان، جراحی عمومی، مغز و اعصاب ، ارتوپدی و… کاربردی شود.

این محقق با انتقاد نسبت به موانع موجود در حوزه تولید به ویژه در زمینه تجهیزات پزشکی، گفت: ما برای دریافت کد UMDNS یکی از محصولات خود با نام دستگاه لنز شوی خودکار یک سال و ۳ ماه معطل ماندیم که این زمان زیاد و خسته کننده است.

وی با بیان اینکه ما برای تولید صنعتی محصول جدید شرکت نیاز به حمایت داریم، اظهار کرد: حمایت از این طرح از جنس مالی نیست، بلکه ما و سایر همکاران در بخش تجهیزات پزشکی نیاز داریم جهت جهش واقعی تولید در کشور موانع تولید، همچون اخذ مجوزها از اداره کل تجهیزات پزشکی تسهیل شده و در مسیر رسیدن به بازارهای جهانی موانع از پیش پای تمامی شرکت‌های داخلی فناور و دانش بنیان برداشته شود.

به گزارش ایسنا، این شرکت دستگاه درون بین ساخته شده را “دستگاه درون بین انعطاف ناپذیر ویژه جراحی های کم تهاجمی” نامگذاری کرده است که به منظور نامگذاری فارسی بر روی این دستگاه مکاتباتی با فرهنگستان زبان و ادب فارسی داشتند که این فرهنگستان چندین پیشنهاد برای نامگذاری این دستگاه ارائه داد.

متن نامه خطاب به مدیر عامل این شرکت به این شرح است:

“ضمن سپاسگذاری از توجه جنابعالی به زبان فارسی، به آگاهی می‌رساند واژه Medical Endoscopy در این فرهنگستان بررسی شد.

پیش از این فرهنگستان در برابر Endoscopy واژه “درون بین” را به تصویب رسانده است. با توجه به این معادل، برابر نهاد واژه مورد نظر جنابعالی “درون بین سخت” یا “درون بین انعطاف ناپذیر” یا “درون بین خم نشو” خواهد شد. این پیشنهادها از سوی کارگروه واژه گزینی تخصصی پزشکی فرهنگستان پیشنهاد شده است.”

انتهای پیام

منبع:ایسنا


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *