بیتوقف در هفتههای آخر
وزیر نیرو در یادداشتی به جزئیات آغاز پروژه نیروگاه عظیم سیریک در جنوب کشور و دیگر پروژه هایی که امروز افتتاح می شوند اشاره کرد و گفت: صنعت آب و برق سختترین روزها را در یکی از خشکترین سالهای چند دهه اخیر از سر میگذراند.
به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان، وزیر نیرو در یادداشتی به جزئیات افتتاح های امروز صنعت آب و برق اشاره کرد. متن یادداشت وزیر نیرو بدین شرح است: “یک هفته به انتخابات ریاســــت جمهـــوری ۱۴۰۰ مانده و ذهنها متوجه نامزدهــا و سودای رقابت برای نشستن بر صندلی ریاســـــت جمهــوری است، اما در میانه این غوغا، صنعت آب و برق سختترین روزها را در یکی از خشکترین سالهای چند دهه اخیر از سر میگذراند.
گرمای هوا زودتر از گرمای انتخابات از راه رسید و باران که نبارید، آب پشت سدها کم شد و هزاران مگاوات کمبود تولید نسبت به سال گذشته، صادرات غیرمجاز انرژی (تولید غیرقانونی رمزارز) بهعلاوه کولرهای گازی و الگوهای بدمصرفی که دیرزمانی است گریبانگیر سبک زندگی ما ایرانیان شده است بر مشکلات افزود و خاموشی اجباری به ارمغان آورد. روزهای تلخی گذشت، اما میتوان از همه این تلخیها درس گرفت و با امید به ساختن و پیش رفتن در مسیر خدمت، خاطرههایی کشورساز از آنها ساخت. آباد کردن ایران مستلزم نماندن در تلخیها و بیتوقف فراتر رفتن از همه غوغاهاست زیرا تنها خدمت به مردم و میهن است که باقی میماند. هفته دهم پویش هرهفته – الف – ب – ایران با حضور رئیسجمهوری محترم شاهد یکی از جلوههای بیتوقف ساختن ایران است. رئیسجمهوری محترم شاهد یکی از جلوههای بیتوقف ساختن ایران است.
شروع عملیات اجرایی نیروگاه بخاری سیریک به ظرفیت ۱۴۰۰ مگاوات، با ارزش سرمایهگذاری ۳۸۰۰۰ میلیارد تومان بزرگترین جلوه برنامهریزی و تلاشی مجدانه برای افزودن بر ظرفیت تولید برق در کشور است تا نیروی برق کافی برای آینده توسعه در ایران تأمین شود. این نیروگاه از محل وام اعطا شده توسط روسیه با ارزش سرمایهگذاری قریب به ۱.۴ میلیارد یورو ظرف مدت ۴۱ ماه ساخته میشود.
نیروگاه سیریک شامل ۴ واحد بخاری ۳۵۰ مگاواتی با راندمان ناخالص ۴۶ درصد است که موجب افزایش پایداری در شبکه برق منطقه جنوب شرق کشور (مکران) را فراهم میآورد. این نیروگاه به علت مجاورت با دریا و فاصله نسبتاً زیاد تا مناطق مسکونی، امکان استفاده از سوخت جایگزین و به تبع آن صرفهجویی در مصرف ۲.۳ میلیارد مترمکعب گاز در سال را داراست.
نکته مهم درخصوص نیروگاه سیریک آن است که این اولین طرح عملیاتیشده از محل پنج میلیارد یورو خط اعتباری تخصیصیافته از سوی روسیه به جمهوری اسلامی ایران برای توسعه زیرساختهاست. این نیروگاه را همچنین میتوان جزء اولین نمونه همکاریهای اقتصادی و فناورانه میان ایران و کشورهای همسایه در این سطح و بهرغم وجود شدیدترین تحریمهای بینالمللی علیه کشور به حساب آورد که میتواند زمینه اجرای سایر طرحها از همین محل را نیز فراهم کند.
واحد ۲ گازی نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات، با ارزش سرمایهگذاری ۳۰۱۳ میلیارد تومان نیز در این هفته افتتاح میشود. این نیروگاه همچنین شامل یک واحد بخار به ظرفیت ۲۹۲ مگاوات نیز هست که جمعاً ظرفیت این نیروگاه را به ۹۰۶ مگاوات میرساند. نکته قابل توجه اینکه راندمان واحد گازی این نیروگاه ۴۰ درصد است و با توجه به تکمیل واحد بخار و سیکل ترکیبی، راندمان نیروگاه به ۵۸ درصد میرسد. آبگیری سد کنجانچم (گلال ملک) با ارزش سرمایهگذاری ۴۰۵ میلیارد تومان نیز در هفته دهم پویش هرهفته – الف – ب – ایران انجام میگیرد. سد مخزنی کنجانچم یکی از سازههایی است که به عنوان بخشی از طرح گرمسیری، در بخشهای پایانی قطعه سوم از طرح انتقال آب حوزه سیروان به مناطق گرمسیری استانهای کرمانشاه و ایلام در نظر گرفته شده است.
طرح عظیم گرمسیری با هدف انتقال آب حوضه سیروان به مناطق گرمسیری مرزی استانهای کرمانشاه و ایلام و با هدف توسعه اقتصادی، پایداری اجتماعی و بهبود شرایط زندگی با در نظر گرفتن مسائل محیط زیستی بر اساس تأمین درازمدت نیازهای کشاورزی، شرب و صنعت منطقه تا افق ۱۴۲۵ اجرا شده است. سد کنجانچم با هدف ذخیره و تنظیم آب مازاد سامانه گرمسیری در دامنه جنوبی ارتفاعات صالحآباد در ۵۵ کیلومتری شهرستان ایلام و ۲۲ کیلومتری مهران در استان ایلام جانمایی، طراحی و روی رودخانه چشمه ملک (سرشاخه فرعی رودخانه کنجانچم) و قبل از تلاقی آن با رودخانه کنجانچم احداث شده است.
تأمین کمبود آب شبکه کنجانچم، تأمین آب بخشهایی از شبکه آبیاری و زهکشی مهران و گاوی، تأمین آب شرب و صنعت شهر مهران به میزان ۸ میلیون مترمکعب در سال و استفاده از دریاچه سد به عنوان یکی از عوامل تحول در گردشگری منطقه از اهداف ساخت کنجانچم است.
مناطق مرزی غرب کشور در دوران جنگ اگرچه مدت کوتاهی در اشغال دشمن بود ولی از آنجا که زیر دید و تیر مستقیم دشمن قرار گرفته بود، ساکنان آن مجبور به ترک منطقه شدند. کم شدن جمعیت نفتشهر، سومار و قصرشیرین پیامد این وضعیت در منطقه بوده است و درکنار آنها بسیاری از روستاهای محدوده (بیش از ۳۰۰ روستا) خالی از سکنه و رشد جمعیت در منطقه منفی شد. اجرای طرح گرمسیری فرصتی برای احیای امکان تولید اقتصادی کشاورزی در منطقه ایجاد کرده است.
بخشی از شبکه اصلی آبیاری و زهکشی طرح گرمسیری با ارزش سرمایهگذاری ۵۷۰ میلیارد تومان با همین اهداف احداث شده است. بخشی از شبکههای آبیاری دشتهای گرمسیری در سطح ۶۸۰۰ هکتار در چهار دشت ذهاب جنوبی (۲۳۷۱ هکتار)، حومه قراویز (۱۲۵۶ هکتار)، جگرلوی جنوبی (۴۲۳ هکتار) و بهبود کنجانچم (۲۷۵۰ هکتار) در هفته دهم پویش هرهفته – الف – ب – ایران افتتاح میشود تا تحقق اهداف اقتصادی و اجتماعی مترتب بر طرح عظیم گرمسیری بیش از گذشته در دسترس قرار گیرد.
اجرای طرحهای صنعت آب و برق ایران حتی در آخرین ماههای دولت تدبیر و امید، بیتوقف ولی با برنامه، باانگیزه و برای رسیدن به اهدافی که برای این صنعت و پویش هرهفته – الف – ب – ایران تدوین شده است، استوار به پیش میرود. ما با تمام توان تلاش میکنیم صنعت آب و برق بدون هرگونه کندی در برنامهها ناشی از ایام تغییر دولت، به دولت بعد تحویل گردد. ”
انتهای پیام
منبع:ایسنا