اخبار 34

تاکید “حناچی” بر حفظ میراث فرهنگی معاصر در پایتخت

تاکید "حناچی" بر حفظ میراث فرهنگی معاصر در پایتخت

شهردار تهران به حفظ میراث فرهنگی معاصر پایتخت تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در مراسم کنفرانس بین‌المللی حفاظت از میراث قرن بیستم از معمار تا منظر، با تبریک روز معمار گفت: حفاظت به معنای امروز یعنی مدیریت تغییر و اگر بتوانیم به درستی اوضاع را مدیریت کنیم قطعاً به حفاظت نیز توجه کرده‌ایم.

وی گفت: شهرها در حال تغییر هستند و در شهرهای تاریخی و کهن هنوز می‌توان هسته‌های قدیمی و تاریخی را دید؛ هر چند که معتقدیم این تغییرات هم می‌تواند مثبت باشد و هم می‌تواند موجودیت شهرها را در معرض تهدید قرار دهد. پس از انقلاب صنعتی بسیاری از شهرها به واسطه صنعت، توسعه یافتند و این سبب شد که عمده شهرها بیش از ظرفیت‌شان توسعه یابند.

وی با بیان اینکه سه تغییر عمده در دنیا فرصتی را برای تغییر در شهرها ایجاد کردند، گفت: توسعه بخش خصوصی، خروج صنعت از شهرها به دلیل مسائل زیست محیطی و عدم تمرکز به دولت و واگذاری قدرت به دولت‌های محلی، سه تغییری بودند که باعث ایجاد فرصت برای توسعه شهرها شده است و ما در ایران نیز از آغاز دهه ۷۰ تجربیاتی را در این زمینه داشته‌ایم.

حناچی با بیان اینکه حجم آثار صنعتی بالا است و تلاش می‌شود، این تغییر را به یک فرصت تبدیل کنیم، گفت: خوشبختانه دولت نیز با ما هم نوایی کرده و کارخانه سیمان ری را با هدف حفظ در اختیار شهرداری قرار داده است و امیدواریم بتوانیم تجربه بی‌بدیلی در این زمینه داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت حفظ منظر شهری گفت: در گذشته فقط خود بنا مورد توجه در حوزه حفظ قرار می‌گرفت، اما حالا علاوه بر حفظ بنا، اطراف آن و حفظ ارزش‌های تاریخی آن بسیار مهم است و علاوه بر آن سعی می‌شود تمام عرصه‌های تاریخی شهر را حفظ کرد.

حناچی با بیان اینکه بسیاری از آثار تاریخ معاصر به دلیل اینکه مورد حفاظت قرار نگرفتند، تخریب شدند، گفت: خوشبختانه تعداد زیادی از این آثار در اختیار بخش‌های دولتی است که آن‌هایی که در اختیار بخش دولتی هستند، در معرض تهدید جدی نیستند، اما میراثی که در اختیار بخش خصوصی است، در معرض تخریب قرار دارند و من به عنوان شهردار تهران می‌گویم که شهرداری تلاش می‌کند با کمک مالکان این آثار را حفظ کند و خوشبختانه می‌بینید که در مرکز شهر، این خانه‌ها تبدیل به کافه کتاب و فضاهایی برای جلسات تبدیل شده‌اند و به عنوان مثال در کوچه لولاگر چندی پیش اتفاق مهمی در راستای حفظ یکی از خانه‌های تاریخی رخ داد که با حمایت شهرداری به سرانجام رسید.

وی با اشاره به روز سه‌شنبه بدون خودرو گفت: در روز سه‌شنبه به خاطر هوای شهرمان از حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنیم و خوشبختانه دیدید که در سال ۹۷ موفق شدیم و ۲۰ درصد از ذرات معلق کاسته شد.

به گزارش ایسنا، در ادامه محمد نیلی احمدآبادی – رئیس دانشگاه تهران نیز با اشاره به نقش دانشگاه تهران در حفظ میراث تاریخی پایتخت و با بیان اینکه دانشگاه تهران و فضای اطراف آن بخشی از تاریخ معاصر هستند، گفت: در اطراف دانشگاه تهران مراکز عبادی ادیان مختلف قرار دارد که می‌توانیم این مجموعه را حفظ کرده و با این طرح توسعه میراث جدیدی را به شهر اضافه کنیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه تهران به عنوان میراث‌دار بخش زیادی از تاریخ معاصر شهر شناخته شده است، گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک شهرداری و متخصصان امر در طرح توسعه دانشگاه، فضاهای فرهنگی معاصر را نیز حفظ کنیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *