اخبار 15

تبدیل ظرفیت‌های بالقوه کشور به مرحله فعلیت در راستای جهش تولید

تبدیل ظرفیت‌های بالقوه کشور به مرحله فعلیت در راستای جهش تولید

ایسنا/زنجان نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان گفت: برای دست‌یابی به جهش تولید باید ظرفیت‌های بالقوه به مرحله فعلیت برسد.

آیت‌الله علی خاتمی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال نو و آرزوی موفقیت برای امت بزرگ ایران اسلامی، اظهار کرد: از خداوند برای درگذشتگان ناشی از ویروس ناخوانده و خطرناک کرونا، طلب مغفرت داریم و به خدمت‌گزاران و مدافعان عرصه سلامت خداقوت می‌گوییم.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری سال‌های طولانی است که به فراخور زمان، اهمیت و شرایط خاص کشور، شعاری را در آغاز سال مطرح می‌کنند، عنوان کرد: در سال‌های اخیر محور شعارها به طور عمده به مباحث کلان اقتصادی مربوط می‌شود؛ سال گذشته شعار سال «رونق تولید ملی» و امسال تکمیل‌کننده این مبحث یعنی «جهش تولید» انتخاب شده است.

نمایند ولی‌فقیه در استان زنجان ادامه داد: انتخاب شعار سال با عنوان جهش تولید، نشان می‌دهد در راستای رونق تولید و توسعه زیرساخت‌ها، قدم‌هایی برداشته شده اما این گام‌ها کافی نیست و نیاز به کار، تلاش، برنامه‌ریزی و جهاد خستگی‌ناپذیر دارد.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راه را ترسیم فرمودند، تصریح کرد: باید صاحب‌نظران، دانشمندان، اهل فن و تجربه و اقتصاددانان برای تحقق این نقشه راه، مسیر را ریل‌گذاری کنند. همچنان‌که می‌دانیم اقتصاد یک علم است و مولفه‌های آن مانند چرخ‌دنده‌های یک ساعت عمل می‌کند و باید این چرخه‌های سالم در یک مدار کامل قرار گیرد تا حرکت ایجاد شود، لذا با نگاه‌های جزیره‌ای به جواب مطلوب دست نخواهیم یافت.

خاتمی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب ۱۰ نقطه قوت و ۱۰ نقطه ضعف را در کشور مشخص کرده‌اند، عنوان کرد: امنیت، پیشروی در عرصه‌های علم و فناوری، ایجاد زیرساخت‌های حیاتی و عمرانی، حضور مردم در صحنه و ارتقای بینش سیاسی مردم از نقاط قوت به‌شمار می‌رود و ایشان اذعان دارند که در بخش اقتصاد کشور ضعیف عمل کردیم.

وی، اقتصاد تک‌محصولی و وابسته به نفت، دولتی بودن بخش اقتصادی، نگاه به خارج، توجه کمتر به درون‌زایی و ظرفیت داخلی و استفاده اندک از توانمندی نیروی انسانی را از ضعف‌های اقتصاد کشور بر اساس بیانات مقام معظم رهبری خواند و گفت: ایشان در پیام امسال فرمودند که تهدیدات برای ما مشکلاتی را به وجود آورد، اما فرصتی هم فراهم کرد تا به تولید رونق ببخشیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان با تاکید بر اینکه باید با یک عزم جدی و همگانی جلوی قاچاق گرفته شود، افزود: در گام بعدی باید از واردات کالاهایی که مشابه آن‌ها در کشور تولید می‌شود نیز اجتناب کرد؛ چراکه در صورت ورود محصولات از خارج، برای کارگران خارجی شغل ایجاد می‌کنیم و کارگران داخلی بیکار می‌شوند و این موضوع خلاف عقل، شرع و وجدان است.

وی ادامه داد: جهش تولید با برنامه‌ریزی دقیق، علمی و واقع‌بینانه کارشناسان اقتصادی و دانشمندان با تجربه محقق می‌شود. مقام معظم رهبری در پیام عید امسال به استفاده از توانمندی جوانان و مجموعه‌های دانش‌بنیان تاکید بالایی دارند؛ چراکه ۳۶ میلیون جمعیت جوان که ۱۴ میلیون نفر آن دارای تحصیلات عالیه هستند، سرمایه به‌شمار می‌روند. از اینرو ظرفیت‌های طبیعی و بالقوه کشور می‌توانند بالفعل شوند تا همه دست در دست هم به ایرانی آباد، آزاد، مستقل و قدرتمند برسیم.

خاتمی با اشاره به اینکه تسهیل سرمایه‌گذاری، اصلاحات بانکی و کنترل تورم از مولفه‌هایی است که باید در موضوع رونق تولید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: برای بهینه‌سازی تولید باید هزینه‌ها را پایین آورد، کیفیت را ارتقا داد، رضایت مصرف‌کننده را جلب کرد و با شناخت ظرفیت‌های مغفول، آن‌ها را به مرحله ظهور رساند.

وی خاطرنشان کرد: مردان و زنان سرزمین ما در عرصه‌های مختلف از جمله دفاع‌مقدس و دوران سازندگی، ایمان به «ما می‌توانیم» را به اثبات رساندند و اکنون نیز باید روح اعتماد به‌ نفس را در جوانان مبتکر بالا برد و از طرفی مدیران جهادی و باانگیزه نیز باید به تولید ثروت در کشور اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *