تبلیغات نادرست دلالان برای فروش عسل نامرغوب یک معضل جدی است
زنبوردار نمونه کوهسرخی گفت: خرید عسلهای تقلبی و نامرغوب و تبلیغات نادرست عدهای از دلالان در بازار نسبت به فروش این محصول و همچنین عدمحمایت دولت از این محصول تولیدی و ناشناخته ماندن این شغل باعث شده مردم از مزایای عسل مرغوب کمتر اطلاع داشته باشند.
علیاصغر صابری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه صنعت زنبورداری نیازمند آموزش فعالان این عرصه است و علاوه بر این باید زنبورداران، تجربیات لازم را در این زمینه کسب نمایند، افزود: امروزه تولید ژل رویال و نیز عسل کیفی بیشتر در هر کلنی زنبور عسل، نیازمند فعالیت یک ملکه بارور در هر کندو است. به همین علت تولید، تکثیر و پرورش ملکه زنبور عسل به عنوان پایه کار زنبورداری از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
وی با اعلام اینکه فعالیت خود را از سال ۶۹ با خرید سه کندو از اداره جهاد کشاورزی شهرستان و با سرمایه اندک ۳۵۰ هزار تومان آغاز کرده، گفت: در ابتداء امر، به علت عدم اطلاعات کافی در این زمینه و نیز وضعیت اقتصادی نامناسب، زنبورداری را برای سرگرمی انتخاب کردم ولی به مرور پس از شناخت زنبورداری و پی بردن به مزیتهای فراوان، آن را به عنوان شغل و حرفه دائمی پذیرفتم و در این راه فراز و نشیبهای زیادی را متحمل شدم.
زنبوردار نمونه شهرستان به چالشهای پیش رو در این مدت اشاره کرد و گفت: امروزه مشکل عمده، خرید عسلهای تقلبی و نامرغوب و تبلیغات نادرست عدهای از دلالان در بازار نسبت به فروش این محصول و همچنین عدم حمایت دولت از این محصول تولیدی و ناشناخته ماندن این شغل از سوی رسانهها باعث شده مردم از مزایای عسل مرغوب کمتر اطلاع داشته باشند. اگر از سوی دولت تسهیلاتی جهت خرید وسایل مورد نیاز زنبورداران ارائه شود، از دغدغه آنها کاسته میشود.
این زنبوردار در ادامه به سختیهای این شغل اشاره و تصریح کرد: خشکسالی، گرد و غبار، سرما و گرمای زیاد، آفات و بیماریهای داخل کندو و استفاده از سموم برای گیاهان از جمله مشکلاتی است که در راه تولید عسل و پرورش زنبور عسل وجود دارد.
صابری با اعلام اینکه متأسفانه در کشور ما دیدگاه مردم نسبت به زنبورداری و زنبور عسل فقط به تولید عسل و موم است، گفت: گاهی کشاورزان، باغداران، مرتعداران و مراکز مربوطه نسبت به حضور زنبور عسل بر روی گیاهان اظهار شکایت میکنند این در حالی است که وجود زنبور عسل موجب حیات و تکثیر گیاهان میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر صنعت زنبورداری ما متکی به درآمد حاصل از فروش عسل شده ولی با توجه به چالشهایی که تولید محصول عسل را تهدید میکند، لازم است تولید فرآوردههای دیگر نظیر گرده گل، پره موم و ژل رویال مورد توجه قرار گیرد و فروش خود زنبور یکی از راههای کسب درآمد در این رشته است.
صابری با اعلام اینکه تجربه، حرف اول را در زنبورداری میزند؛ گفت: گیاهشناسی، رعایت اصول بهداشتی و استفاده به موقع از داروهای ارگانیک، استقرار کندوها در محل مناسب و جابجاییهای بهموقع برای تأمین شهد و گرده و تلاش مستمر از دلایل موفقیت در این عرصه است.
وی در پایان اظهار امیدواری نمود: با حمایت دولت و مسئولان مربوطه و تشویق جوانان جویای کار که این روزها دغدغه بیکاری دارند، بتوانیم برای تولید بیشتر این محصول گامهای مؤثری برداریم.
منبع: ايسنا