اخبار 44

تجربه‌های اولین دریافت کننده های واکسن کرونا در خراسان جنوبی

تجربه‌های اولین دریافت کننده های واکسن کرونا در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی گویی این واکسن با تمام واکسن‌هایی که در طول عمر خود از همان کودکی زده بودم فرق داشت، این واکسن یک چیز بیشتر داشت و آن عصاره امید بود؛ این را پرستاری می گوید که از اولین های دریافت کننده واکسن در بخش کرونایی بیمارستان ولی عصر بیرجند است.

صدای آه و ناله از بخش کرونایی‌، پشت درب‌های بسته به گوش می‌رسد و پرستارانی که مدام در حال دویدن هستند؛ حال پس از یک سال دویدن‌های مدام در لباس‌هایی که پوشیدنش حتی برای یک ساعت سخت است، رسیدن واکسن، خبر تازه‌ای می‌شود که امیدها را دوباره زنده می‌کند، امیدی که انگار با رفتن خیلی‌ها در این چند ماه نفس گیر کم رنگ شده بود.

26 بهمن ماه بود که مرحله نخست واکسیناسیون بیماری کرونا در خراسان جنوبی، در بیمارستان ولی‌عصر(عج) بیرجند آغاز شد و پرستاران و کادر درمان یک به یک واکسن امید را تزریق کردند.

علائم پس از تزریق واکسن کرونا

امید چاجی، پرستاری که اکنون در بخش بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان بیرجند مشغول فعالیت است و 7 سال سابقه کار دارد، چند روز قبل واکسن کرونا را تزریق کرد. وی در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: 26 بهمن ماه واکسن را تزریق کردم و حدود 12 ساعت بعد علائمی چون ضعف و بی حالی بروز کرد، روز بعد بدن درد داشتم و سپس علائم برطرف شد.

وی بیان کرد: البته علائم در هر فردی متفاوت است، در برخی همکارانم سردرد، تب و لرز و خون ریزی بینی از جمله دیگر علائم بود.

این پرستار با بیان اینکه از بیمارستان بیرجند حدود 30 نفر واکسن تزریق کردند، ادامه داد: همسرم باردار است و قبل از تزریق واکسن در مورد اینکه آیا این کار به سلامت همسر و فرزندم لطمه‌ای وارد می‌کند تحقیق کردم، برای زدن واکسن استرس داشتم اما این استرس مانع از واکسن زدن نشد چراکه به واکسن تزریقی اطمینان داشتم.

پس از تزریق واکسن چه کنیم؟

چاجی در مورد مراقبت‌های بعد از تزریق نیز گفت: توصیه شده که فرد حداقل یک تا دو روز پس از تزریق در خانه استراحت کرده و از میوه جات و مواد غذایی مقوی استفاده کند تا ایمنی بدن زودتر برگردد.

وی با اشاره به بخشی که در آن مشغول کار است، می‌گوید: در حال حاضر اکثر بیماران مراجعه کننده بیشتر از 65 سال سن دارند، تعداد جوانان بسیار کم شده است و افرادی که مراجعه می‌کنند چون سن زیادی دارند و همراه ندارند، بی قراری‌هایی به آنان دست می‌دهد.

این پرستار با بیان اینکه تاکنون کرونای انگلیسی در بیرجند مشاهده نشده است، بیان کرد: در روزهای اخیر مراجعات و تعداد بستری‌ها افزایش یافته است.

وی که تقریبا هفته‌ای 50 ساعت کار می‌کند، ادامه می‌دهد: خوشبختانه تاکنون فردی از افراد خانواده‌ام به این بیماری مبتلا نشده است چراکه بسیار رعایت می‌کنیم.

چاجی اظهار کرد: مردم از حضور در دورهمی‌ها و مکان‌های شلوغ و یا خریدهای غیرضروری اجتناب کنند و توصیه‌ها را جدی بگیرد چراکه کرونا جدی است و با کسی شوخی ندارد. با رعایت مردم، کادر درمان نیز کمی مجال استراحت می‌یابند، بنابراین از مردم تقاضا داریم برای سلامتی خود و کادر درمان کمی بیشتر رعایت کنند.

علت اعتماد پرستار بخش کرونایی بیمارستان بیرجند به واکسن کرونا

مجید شریفی، پرستار اورژانس بیمارستان بیرجند نیز که اکنون در بخش کرونایی فعالیت می‌کند یکی دیگر از افرادی است که واکسن را تزریق کرده است، وی به ایسنا گفت: 8 سال سابقه کار داشته و یک فرزند دارم، اما با اطمینان به صحبت‌های وزیر بهداشت برای تزریق واکسین اقدام کردم.

وی افزود: بعد از تزریق علائمی چون تب سراغم آمد و پس از یک روز برطرف شد؛ اما ایمنی که این واکسن ایجاد می‌کند برایم گواراتر بود.

این پرستار در مورد خستگی کادر درمان و تاثیر بی خیالی‌ مردم در بیشتر شدن این خستگی‌ها گفت: درست است که کادر درمان در هر شرایطی کار خود را به بهترین نحو انجام می‌دهند، اما باید به فکرشان بود؛ هرچه که هست این بی خیالی‌ها و سهل انگاری‌ها تیشه به ریشه درمان می‌زند.

شریفی اظهار کرد: در شرایطی که نمی‌دانیم ویروس در ماه‌های آتی چه رفتاری از خود نشان می‌دهد، عده‌ای بی خیال کرونا شده و حتی حاضر نیستند برای سلامتی خود و دیگران ماسک بزنند. این بی خیالی‌ها ما را به جایی خواهد رساند که نه تنها روند درمکان دیگر اثربخش نخواهد بود؛ بلکه هر روز تعداد بیشتری را از دست خواهیم داد.

این پرستار بیان کرد: از مردم می‌خواهیم گر برای خرید ضروری و یا رفتن به محل کار و یا هر علتی مجبور شدند که از خانه خارج شوند، حتما دست‌های خود را با آب و صابون بشورند چراکه بهترین کار برای از بین بردن این ویروس، شستن دست‌ها است.

شریفی یادآور شد: حضور در دورهمی‌ها و برگزاری همایش‌ها، کار را سخت تر خواهد کرد و هرچه که برای درمان رشته‌ایم را پنبه می‌کند.

تزریق واکسن، خبر تازه و امیدبخشی بود، اما نباید حال که واکسن آمده بی خیال پروتکل‌ها شویم، باید بدانیم تحت هر شرایطی نباید رعایت پروتکل‌ها از خاطرمان برود.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *