تحریم ایران باید برداشته شود
یک وکیل دادگستری با بیان اینکه نسبت به هرچه که امروز در ایران به لحاظ تحریمهای آمریکا رخ دهد، علاوه بر آمریکا، دیگر کشورها هم مسئول هستند، گفت: وجدان جهانی باید با این تلنگری که ویروس کرونا زده، بیدار شود و تحریمها را در شرایط خاص و ویژهای که بر جهان حاکم است بردارند.
نعمت احمدی در گفت وگو با ایسنا درباره حمایت از نامههای ظریف به سازمان ملل درباره ضرورت رفع تحریم های ایران و ضرورت حمایت کشورهای دیگر و سازمان ها و نهادهای حقوق بشری از این نامه گفت: منشور ملل متحد در تاریخ ۲۶ ژوئن سال ۱۹۴۵ در سانفرانسیسکو به جهت تشکیل یک سازمان بین المللی به امضا رسید.
وی افزود: طبق ماده ۱۳ منشور ملل متحد، مجمع عمومی نسبت به امور زیر موجبات انجام مطالعات و صدور توصیههایی را فراهم میکند که عبارت است از «ترویج همکاری بینالمللی در امور سیاسی و تشویق توسعه تدریجی حقوق بینالملل و تدوین آن» و «ترویج همکاری بینالمللی در رشتههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی و کمک به تحقق حقوق بشر و آزادیهای اساسی برای همه بدون تبعیض از حیث نژاد، جنس، زبان و مذهب» و همچنین سایر مسئولیتها- وظایف و اختیارات مجمع عمومی در مورد امور مذکور در شق ب بند یک این ماده در فصول نهم و دهم بیان شده است.
وی افزود: طبق ماده ۵۵ منشور ملل متحد، “با توجه به ضرورت ایجاد شرایط ثبات و رفاه برای تامین روابط مسالمتآمیز و دوستانه بینالملل بر اساس احترام به اصل تساوی حقوق و خودمختاری ملل، سازمان ملل متحد امور زیر را تشویق خواهد کرد. الف- بالا بردن سطح زندگی، فراهم ساختن کار برای حصول شرایط ترقی و توسعه در نظام اقتصادی و اجتماعی؛ ب- حل مسائل بینالملل اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و مسائل مربوط به آنها و همکاری بینالمللی فرهنگی و آموزش و ج- احترام جهانی و مؤثر حقوق بشر و آزادیهای اساسی برای همه بدون تبعیض از حیث نژاد، جنس و زبان یا مذهب.
احمدی درباره نامه جواد ظریف به روسای کشورها و به تبع آن دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: این اقدام برگرفته از شرح وظایف کشورها و سازمانها و سازمان ملل متحد ناشی از تعهدات آنان بر طبق منشور ملل متحد است.
وی یادآور شد: بعد از جنگ جهانی اول و در اواخر این جنگ، کل جهان درگیر آنفلوانزا شد که به آنفلوانزای اسپانیایی معروف شد و پرچم ویروس آن توسط سربازان امریکایی وارد اروپا شد و به کل جهان سرایت کرد و بیش از ۱۵ میلیون نفر یعنی بیشتر از کشته شدگان جنگ جهانی اول را به کشتن داد. هرچند تلفات آن در ایران به سال ۱۲۹۷ بیش از هر جای دیگر جهان بود که توام با قحطی و ضعف قدرت مرکزی در ایران بود و جمعیت بالایی از مردم کشورمان را کشت.
وی ادامه داد: ظهور ترامپ در آمریکا و پشت پا زدن او به اکثر قراردادهای بین المللی خصوصاً برجام و تحریمهای همه جانبه علیه ایران، شرایط کشور ما را در وضعیتی خاص و بحرانی قرار داده است.
این حقوقدان افزود: همه جامعه جهانی با تکیه بر وظایف خود برابر منشور ملل متحد آنهم در شرایطی که ویروس کرونا همه جهان را تهدید می کند، باید به جهت حفظ امنیت جهانی که موضوع بهداشت را در زمان تصویب منشور ملل متحد در ردیف صلح و امنیت قرار دادند، آن را به کار گیرند. تحریمهای همه جانبه آمریکا با توجه به سیاستهای ترامپ که به هیچ قاعده و قانونی پایبند نیست، جامعه ملل را موظف می کند که به فکر مردم ایران باشند.
این وکیل دادگستری تصریح کرد: جهان امروز کوچکتر از آن است که دولتهای قدرتمند و یا متجاوز مانند آمریکا فکر کنند پشت خطوط کج و معوج به اصطلاح مرزهایشان قرار گرفتهاند و می توانند از آن بعنوان حصار امنیتی استفاده کنند و از دیگر کشورها غافل باشند؛ لذا حق طبیعی مردم ایران به عنوان عضو اولیه سازمان ملل است که از طبیعی ترین حق خود یعنی برخورداری از حقوق مساوی با دیگر کشورها در شرایط بحرانی فعلی بهره مند باشند و باید به درخواست دکتر ظریف پاسخ داده شود؛ پاسخی که حق قانونی کشور ماست.
وی یادآور شد: در پایان دوره صدام، تحریمهای آمریکا باعث مرگ بیش از ۵۰۰ هزار کودک در این کشور شد و اگر جامعه جهانی اندک تعهدی در قبال بشریت میداشت، این یک نسل کشی بود که آمریکاییان در منطقه ما به وجود آوردند لذا هرچه امروز در ایران به لحاظ تحریمهای آمریکا رخ دهد، علاوه بر آمریکا، دیگر کشورها هم مسئول هستند و وجدان جهانی باید با این تلنگری که ویروس کرونا زده بیدار شوند و به نامه های دکتر ظریف پاسخ دهد و تحریمها را در شرایط خاص و ویژهای که بر جهان حاکم است بردارند والا مسئول عواقب آن همه کشورها میباشند زیرا گسترش ویروس کرونا مرز و نژاد نمی شناسد و دولتها در چنین گیر و داری باید مانند شعر سعدی که گفته “چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار” اقدام کنند.
وی در پایان گفت: دکتر ظریف باید قبلاً چنین کاری میکرد زیرا شرایط کشور، شرایط بحرانی است و این شرایط بحرانی ایجاب میکند که ما از همه امکانات بهداشتی جهانی برخوردار باشیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا