اخبار 16

تدوین ۸ طرح صنعتی در حوزه لیزر و فوتونیک/شتابدهنده لیزر راه اندازی‌ می‌شود

تدوین ۸ طرح صنعتی در حوزه لیزر و فوتونیک/شتابدهنده لیزر راه اندازی‌ می‌شود
عکس تزئینی است

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از راه اندازی کلینیک صنعت و شتابدهنده در این حوزه خبر داد و گفت: به منظور رفع گلوگاه‌های فناوری صنایع این حوزه، اقدام به تدوین هشت طرح صنعتی کردیم.

به گزارش ایسنا، حمید لطیفی با اشاره به اقدامات ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیرز و مواد پیشرفته در این حوزه، با بیان اینکه در  سال ۱۳۹۸، بیش از ۵۰ طرح توسعه فناوری را دریافت کردیم، اظهار کرد: از این تعداد بیش از ۲۰ طرح تصویب و مورد حمایت قرار گرفت.

وی تعداد طرح‌های مصوب در انتهای سال ۱۳۹۷ را بیش از ۳۰ طرح توسعه فناوری دانست که به صورت حمایت‌های بلاعوض و تسهیلات مورد حمایت این ستاد قرار گرفت.

لطیفی از راه‌اندازی مراکز نوآوری و شتابدهنده در حوزه لیزر و فوتونیک خبر داد و یادآور شد: مراحل تبیین و ارزیابی راه اندازی این مرکز اجرایی شده است و امیدواریم در سال جاری این هدف گذاری نهایی شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر و مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی اضافه کرد: این ستاد برای سال ۱۳۹۹ در حوزه فوتونیک، علاوه بر ادامه حمایت از طرح‌های اولویت‌دار توسعه فناوری، حمایت از تعدادی از طرح‌های زیرساختی را در دستور کار دارد که این دستاوردهای این طرح‌ها تمام و یا بخش بزرگی از جامعه فناوران این حوزه را هدف قرار داده و یا اثر گذاری ملی خواهند داشت.

وی واحد مرجع تولید قطعات و مدارات مجتمع نوری را از جمله این فناوری‌ها نام برد.

لطیفی با بیان اینکه این ستاد در حوزه مواد پیشرفته و ساخت طی سال ۱۳۹۸، بیش از ۴۵ درخواست و طرح ارسالی را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است، خاطر نشان کرد: پس از ارزیابی‌های لازم، نتایج آن به متقاضی منعکس شد همچنین، داوری و تصویب حدود ۲۰ طرح فناورانه مرتبط با حوزه مواد و ساخت، در این ستاد صورت پذیرفته است.

لطیفی اضافه کرد: با توجه به مقیاس نسبتاً بزرگ طرح‌های حوزه مواد و ساخت، مشارکت سرمایه‌گذار و مصرف‌کننده نهایی، اهمیت بسیاری در ایجاد اطمینان از به نتیجه رسیدن موضوع دارد، از این رو این ستاد، رویکرد ایجاد مدل و زیرساخت همکاری با هلدینگ‌های بزرگ سرمایه‌گذاری را در سال ۱۳۹۸ در نظر گرفته و در همین راستا تفاهم‌نامه همکاری با یکی از هلدینگ‌های بزرگ در حوزه مواد فلزی و غیرفلزی منعقد و همکاری‌های مشترک امیدبخشی داشته است.

بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی از تدوین هشت طرح صنعتی در این حوزه باهدف شناسایی نیازمندی‌ها و گلوگاه‌های فناورانه صنایع مختلف داخلی خبر داد و با بیان اینکه اجرای این طرح‌ها در سال جاری پیگیری می‌شود، گفت: علاوه بر سه زیرساخت توسعه فناوری (شتاب‌دهنده، کلینیک صنعت و مرکز آموزش) طراحی شده که در صورت فراهم شدن منابع لازم، در سال ۱۳۹۹ به نتیجه خواهند رسید.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *