ترور سردار سلیمانی هرگز نماد یک مزیت نظامی نبود
معاون امور بینالملل ستاد حقوق بشر گفت: ترور سردار سلیمانی و همراهان ایشان صرفا یک اقدام ساده ضد حقوق بشری نبود بلکه ذبح حقوق بشر توسط رژیم آمریکا بود.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، سید مجید تفرشی معاون امور بینالملل ستاد حقوق بشر در آستانه سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در گفتگو با رادیو مقاومت، اظهار داشت: ترور سردار سلیمانی و همراهان ایشان صرفا یک اقدام ساده ضد حقوق بشری نبود. این اقدام در ردیف جدی ترین نقض های حقوق بشر در جهان هم از منظر حقوق مکتوب و هم حقوق عرفی بوده و در یک کلام ذبح حقوق بشر توسط آمریکا بود.
تفرشی با اشاره به مسئولیت بینالمللی دولتها،گفت: متعاقب اقدام جنایتکارانه رئیس جمهور وقت آمریکا و اقرار وی در روز حادثه، ژوییه 2020 کشورهای مختلف جهان در واکنش به گزارش خانم کالامارد، گزارشگر وقت سازمان ملل که اتفاقا علیرغم داشتن تفکرات غربی جنایت فوق را غیر قانونی و محکوم دانست، در مقام واکنش به اقدام جنایتکارانه فوق آن را به صورت صریح و بعضا ضمنی (محکومیت سوء استفاده ابزاری از پهبادها، کاربرد مفرط زور… ) محکوم کردند.
معاون بینالملل ستاد حقوق بشر یادآور شد: چنین اقدامی طی 80 سال گذشته در جهان بیسابقه است. جنایت قبلی آمریکا از این دست سرنگونی هواپیمای مسافربری با هدف کشتن یک ژنرال ژاپنی بود.
تفرشی افزود: این اقدام هرگز نماد یک مزیت نظامی نبوده و مصداق ترور ناجوانمردانه است که همراه با احصا تجاوز، نقض حاکمیت عراق و حتی حاکمیت جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.(سردار نماینده رسمی حاکمیت جمهوری اسلامی ایران ایران بوده و میهمان دولت عراق بود)
وی متذکر شد: گزارش چندین صفحهای خانم کالامارد بیان کننده عمق سبوعیت این ترور و سوء استفاده آمریکا از رژیم حاکم بر پهپادهای مسلح است؛ در این گزارش تصریح شده این قتل هدفمند مغایر با حقوق بینالملل است. کالامارد ضمن رد اتهام گروه تروریستی بودن سپاه قدس، سایر بهانه های آمریکا اعم از شناسایی سردار سلیمانی بعنوان تهدید آنی، حق آمریکا برای دفاع مشروع یا پیش دستانه را نیز رد کرده و صراحتا این اقدام را مغایر حقوق بینالملل دانسته است.
تفرشی در ادامه گفت: در گزارش فوق به میهمان بودن سردار سلیمانی نزد دولت عراق و دعوت از ایشان استناد شده که به نوبه خود نماد نقض حاکمیت عراق از سوی گزارشگر است. این ترجمان نقض بند 4 ماده 2 منشور در حاکمیت دولتها بوده ضمن آنکه شاهد نقض آشکار ماده 6 میثاق در خصوص حق غیر قابل نقض حیات می باشیم.
وی در خصوص پیگیری این پرونده گفت: این پرونده ملی با هدف صیانت از حقوق بینالملل، تقویت صلح و امنیت بینالمللی و مبارزه با بی کیفرمانی هرگز مشمول مرور زمان نخواهد شد.
معاون امور بینالملل ستاد حقوق بشر ضمن اشاره به مراسم تشییع دهها میلیونی، خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی بعنوان مبارز راستین در برابر تروریسم امروز به یکی از محبوب ترین ژنرالهای تاریخ بدل گشته است. تصور کنید علیرغم اینکه هنوز نیروهای تفحص در حوزه انتقال شهدای جنگ تحمیلی فعالیت دارند ولی چون فاصله بسیار زیادی میان ملت عراق و حزب بعث سابق این کشور وجود دارد شاهد تشییع بسیار با شکوهی حتی در شهرهای عراق بودیم؛ واقعیتی که خود تبلور وجدان بیدار جامعه بینالملل است.سردار سلیمانی فردی زائر یا توریست نبود، وی فرمانده بخشی از نیروهای رسمی دفاعی جمهوری اسلامی ایران بوده فلذا علاوه بر عراق بعنوان محل وقوع اقدام تروریستی فوق، به نوعی شاهد نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران نیز می باشیم. واقعیتی که می بایست در پیگیریهای حقوقی کشور لحاظ شود.
وی در خاتمه گفت: مقامات قضایی ایران و عراق ذیل تفاهم نامه ای خود را متعهد و مصمم به اجرای عدالت و مجازات آمرین، مباشرین، معاونین وقوع جنایت فوق دانسته و تاکنون دو دور مذاکره در خاک دو کشور صورت گرفته و این روند ادامه دارد.
انتهای پیام