تسهیلگری وزارت امور خارجه برای بهرهبرداری دانشبنیانها از ظرفیتهای صادراتی کنیا
دبیر میز آفریقای وزارت امور خارجه با اشاره به بهرهبرداری کشورهایی چون ترکیه و عربستان از ظرفیتهای صادراتی کشور کنیا، گفت: در این میان جای شرکتهای دانشبنیان برای بهره برداری از ظرفیتهای این کشور خالی است که با مذاکراتی که شده، به زودی خط هوایی مستقیم میان دو کشور ایجاد خواهد شد.
به گزارش ایسنا، حسینی در رویداد ” یکشنبههای صادراتی” با موضوع پذیرش هیات تجاری و فناوری در حوزه کشاورزی از کشور کنیا که به صورت مجازی در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با بیان اینکه امروزه دیگر نگاه سابق به آفریقا به عنوان یک قاره فقیر و عقبمانده وجود ندارد، اظهار کرد: این کشور دارای ظرفیتها و پتانسیلهای جدیدی است که میتوان از ظرفیتهای این کشور به خوبی بهره برد.
وی با بیان اینکه کنیا هاب منطقهای و پایلوت صادرات اقتصادی کشورها محسوب میشود، اظهار کرد: از این رو حضور در آفریقا از اهمیت ویژهای برخوردار است، به گونهای که کشورهای همسایه ایران مانند ترکیه، عربستان سعودی، آمریکا، رژیم صهیونیستی از ظرفیتهای این کشور به خوبی بهره میبرند، اما جای خالی شرکتهای دانش بنیان ایرانی در این عرصه خالی است.
حسینی، کنیا را دروازه ورود به شرق افریقا دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر ارتباط دریایی ایران و آفریقا برقرار است و با رایزنیهایی که شده، قرار است ارتباط پروازی این دو کشور به صورت مستقیم ایجاد شود که این امر برای تعاملات شرکتهای دانش بنیان بسیار حائز اهمیت است.
دبیر میز آفریقای وزارت امور خارجه با بیان اینکه در حال حاضر ۶۴۸۰ شرکت دانشبنیان در ۴۵ پارک علم و فناوری مورد حمایت قرار گرفتند، خاطر نشان کرد: این نشان از ظرفیتهای ویژه ایران است که میتواند به واسطه قاره آفریقا خصوصا شرق آن به ظرفیتهای صادراتی تبدیل شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دائمی از دستاوردهای ایرانی در کنیا توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یادآور شد: شرکتها میتوانند از این فرصت به خوبی بهره مند شوند و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند تا در آینده بتوانند با کنیا و کشورهای آفریقایی ارتباط بگیرند.
منبع:ایسنا