تشدید کم آبی ناشی از تغییرات اقلیمی در عراق
اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی، بحران کمبود آب در عراق را تشدید کرده است.
به گزارش ایسنا، چهار سال گذشته یکی از نهرهای آب که از روستایی واقع در شمال بغداد می گذشت، خشک شد و به گفته یکی از کشاورزان، این پدیده نامطلوب باعث نابودی اکثر درختان شده است.
در پی این مشکل زیست محیطی، کشاورزان سعی کردند چاه حفر کنند اما متوجه شدند که آب های زیرزمینی خیلی شور بوده و برای کشاورزی مناسب نیستند.
به گزارش یکی از کشاورزان محلی، خشکسالی، کشاورزی در این منطقه را تحت تاثیر قرار داده و باعث نابودی درختان و محصولات آن ها شده است.
این کشاورز در ادامه افزود که زمین های اطراف روستا که در گذشته مزرعه و باغ بودند طی چند سال به بیابان تبدیل شده و نهر آب نیز خشک شده است.
وی ادامه داد: من نیز به دلیل خشکسالی و کمبود آب مجبور به ترک کشاورزی شده و شروع به جستجو برای شغل دیگری کردم.
بر اساس گزارش ها، هفت میلیون نفر در عراق به دلیل خشکسالی و کمبود آب در معرض خطر هستند. همچنین کارشناسان نیز هشدار می دهند که “افزایش دما، کاهش بارندگی و عدم دسترسی به آب رودخانه”، خطر و شدت خشکسالی را افزایش می دهند.
به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، به گفته یک زمین شناس، تغییرات اقلیمی یکی از عوامل مهمی است که منجر به بیابان زایی و خشکسالی در عراق شده است که کاهش سطح آب در رودخانه های دجله و فرات نیز این موضوع را تشدید می کند.
انتهای پیام