اخبار 40

تعریف ۱۲ میلیارد دلار طرح معدنی تا ۱۴۰۴

تعریف ۱۲ میلیارد دلار طرح معدنی تا ۱۴۰۴ 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تعریف ۱۲ میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی تا سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: اکنون ۴۵ درصد معادن واگذار شده کشور غیرفعال هستند و با ارزیابی انجام شده کمبود نقدینگی، مشکل زیرساخت و وجود ذخایر کم، عمده مشکلات آنها را تشکیل می‌دهد.

به گزارش ایسنا، وجیه اله جعفری در نشست هم‌اندیشی وزیر صنعت، معدن و تجارت با نهادهای سرمایه گذار و هم افزایی و تبادل نظر برای توسعه سرمایه‌گذاری در بخش صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: امروز ۸۵ شرکت بورسی بخش معدن و صنایع معدنی‌ ۲۸ درصد بازار ارزش بازار سرمایه را تشکیل می‌دهند. همچنین ۹۸ درصد معادن کشور از معادن کوچک هستند و عمده آنها در ۲۰ کیلومتری اطراف روستاها قرار گرفته‌اند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو، با بیان اینکه ایمیدرو تا امروز ۲۹.۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام داده است، گفت: تا سال ۱۴۰۴ افزون بر ۱۲ میلیارد دلار طرح در حوزه معدن و صنایع معدنی تعریف شده که در حال سرمایه‌گذاری است و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده با حضور شرکت‌های جدید احتمال دارد به ۲۷ میلیارد دلار نیز افزایش یابد.

جعفری با بیان اینکه احیاء معادن کوچک مقیاس از جمله برنامه‌های ایمیدرو است، تصریح کرد: اکنون ۴۵ درصد معادن واگذار شده کشور غیرفعال هستند و با ارزیابی انجام شده کمبود نقدینگی، مشکل زیرساخت و وجود ذخایر کم، عمده مشکلات آنها را تشکیل می‌دهد. البته لازم است بسته‌های سرمایه‌گذاری به ویژه برای یک مجموعه ماده معدنی تعریف و سپس واگذاری این مجموعه‌ها در قالب مزایده ها برای فعال سازی محدوده ها و معادن غیر فعال انجام شود و برندگان مزایده ها باید بخشی از آن را به مردم همان منطقه واگذار کنند. همچنین شرکت‌های بزرگ نیز باید بتوانند از این طریق سرمایه‌های خود را هدایت کنند.

به گفته رئیس هیات عامل ایمیدرو اکنون سه بسته اولیه آماده شده که طی یک ماه آینده فرآیند واگذاری آنها انجام می‌شود که شامل بسته های سنگ آهن در سمنان، کردستان و زنجان است.

وی همچنین از آماده‌سازی ۶ بسته دیگر در زمینه های زغال سنگ، کرومیت، آهن و سنگ های تزیینی خبر داد که در بازه های زمانی یک‌ماهه ارائه خواهند شد و گفت: شرکت ملی مس تاکنون ۶ مورد از معادن خود را در لیست قرار داده که امیدواریم به زودی بسته های مربوط به آنها برای تشکیل شرکت سهامی عام پروژه و واگذاری در بازار سرمایه آماده شود.

وضعیت آمایش سرزمینی در بخش صنعت و معدن 

احمد تشکینی، رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی نیز در این برنامه از آماده شدن ۲۱ نسخه اولیه سندهای استانی آمایش سرزمینی بخش صنعت، معدن و تجارت به تفکیک شهرستان‌های هر استان خبر داد. در این طرح در ابتدا برای هر استان به تفکیک هر شهرستان مشخص می‌شود که چه تعداد اشتغال در چهار سال آینده مورد نیاز است.

وی افزود: در گام بعدی باید مشخص شود کدام فعالیت در بخش صنعت، معدن، بازرگانی داخلی و تجارت خارجی می‌تواند اشتغال مورد نیاز در آن شهرستان و استان را تامین کند. در این حوزه چند مولفه شامل طرح‌های نیمه تمام بالای ۶۰ درصد، طرح‌های توسعه‌ای، به‌کارگیری ظرفیت‌های بلااستفاده، طرح‌های ایجادی، احیای معادن، توسعه زیرساخت‌ها و شهرکهای صنعتی مورد توجه هستند.

وی با بیان اینکه گام بعدی، موضوع راستی‌آزمایی برای این سند آمایش است، تصریح کرد: پس از مشخص شدن اشتغال مورد نیاز و فعالیت های دارای ظرفیت برای تامین این اشتغال، باید مشخص شود کدام فعالیت‌ها در این چهار حوزه قابلیت عملیاتی شدن را دارند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *