تعزیه؛ رسم ۵۰۰ ساله عزاداری خراسان جنوبیها
مراسم تعزیه خوانی یکی از هنرهای دیر پای مذهبی در ایران است که در خراسان جنوبی ۵۰۰ سال سابقه دارد که هر ساله برای به نمایش کشیدن صحنههای عاشورا اجرا میشود.
تعزیه یا شبیهخوانی از سالیان گذشته در بین مسلمانان و به ویژه شیعیان رواج داشته است، این تعزیهها از دل عزاداریهای شیعیان ایرانی بر پیشوای سوم خود، امام حسین(ع) پدید آمد و حول محور واقعه عاشورا، در سال ۶۱ هجری قمری، شکل گرفت.
به گزارش ایسنا، هر ساله همزمان با آغاز ایام ماه محرم مراسمات تعزیهخوانی در نقاط مختلف خراسان جنوبی نیز برگزار میشود و شهرها و روستاها رنگ و بویی دیگر به خود میگیرند، در این نمایش مذهبی تلاش میشود تا مردم با وقایع صحرای کربلا و روز عاشورا آشنا شوند.
در روستای درخش آسیابان خراسان جنوبی در روز هفتم تعزیهخوانی مسلم بن عقیل، در روز هشتم تعزیه حضرت علیاکبر(ع)، در روز نهم تعزیه حضرت ابوالفضل(ع) و در روز عاشورا تعزیه صحرای کربلا برگزار خواهد شد. در روستای مهمویی تعزیههای حضرت حر، امام حسین(ع)، حضرت علیاکبر(ع)، حضرت ابوالفضل(ع) و رحلت پیامبراکرم(ص) و در روستای خنگ نیز تعزیه حضرت ابوالفضل(ع) در روز تاسوعا و تعزیه صحرای کربلا در روز عاشورا، اجرا میشود.
آیین تعزیه که نشانگر ارادت خراسانجنوبیها به شهدای کربلاست، به شماره ۲۷ در فهرست معنوی کشور(ناملموس) به ثبت رسیده است.
عکس: رها صلاحی مقدم
منبع: ايسنا