تعطیلی حملونقل عمومی و بوستانهای تهران؛ در انتظار تصمیم ستاد مقابله با کرونا
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران با اشاره به جمعبندی تصمیمات شهرداری برای تعطیلی بوستانهای جنگلی به ویژه در ایام نزدیک به روز طبیعت گفت: برای تعطیلی حملونقل عمومی و بوستانها در تهران منتظر تصمیم ستاد مقابله با کرونا هستیم.
به گزارش ایسنا، غلامحسین محمدی در نشست خبری مجازی امروز درخصوص احتمال تعطیلی بخش حملونقل عمومی و همچنین تعطیلی بوستانها در شهر تهران گفت: بحث تعطیلی حملونقل عمومی در اختیار صرف شهرداری تهران نیست. پیشنهادات متعددی در مورد کنترل و اعمال محدودیت و حتی تعطیلی حملونقل عمومی ارائه کردیم که این بخش در اختیارات ستاد مقابله با کروناست و منتظر تصمیم آنها هستیم.
وی افزود: بخش عمدهای از حملونقل عمومی در این ایام نسبت به سال گذشته با کاهش مسافر روبهرو شده و امیدواریم این کاهش استفاده توسط شهروندان ادامه پیدا کند و مردم این بیماری را جدی بگیرند.
وی ادامه داد: البته اقدامات ضدعفونی و گندزدایی در مترو و اتوبوس ادامه پیدا میکند که مردم کمترین کاری که از ما انتظار دارند را شاهد باشند و اگر از مترو و اتوبوس هم استفاده میکنند خیالشان راحت باشد که این اماکن ضدعفونی میشوند.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران درباره تعطیلی بوستانها در تهران نیز گفت: در چندین جلسه این موضوع بررسی شده، تعطیلی بوستانها اگر تبعات جدی اجتماعی داشته باشد نیاز به همکاریهای فرابخشی است. البته تصمیمی که در ستاد مبارزه با کرونا شهرداری تهران توسط شخص شهردار مطرح شد در جمعبندی نظرات تعطیلی بوستانهای جنگلی بود به ویژه در ایامی که نزدیک به روز طبیعت میشویم.
وی افزود: بوستانهای جنگلی و بوستانهایی که مورد استقبال جمعی هستند و مردم میتوانند در آنها پیکنیک برگزار کنند، تلاش میکنیم با اجماع نظر آنها را تعطیل کنیم البته اگر مردم هم همکاری خوبی داشته باشند مطمئن هستیم همانند پنجشنبه و جمعه آخر سال در بهشت زهرا (س) که شاهد کمترین حضور مردم بودیم، میتوانیم این موضوع را نیز حل کنیم و کمترین آسیب در مورد شیوع ویروس کرونا را شاهد باشیم.
وی درخصوص حضور پرسنل شهرداری تهران در محل کار خود نیز گفت: روز گذشته بخشنامهای توسط شهردار تهران صادر شد که شرایط دورکاری در سازمانها و ادارات تابعه شهرداری به ویژه سازمانهایی که عملیاتی نیستند، تمدید شود. حوزه خدمات شهری که عملا 24 ساعته تلقی میشوند و خدمترسانی عمومی شهروندان را برعهده دارند، فعالیت آنها توقف ناپذیر است لذا توصیه شده در بخشهای اداری با نظر مدیران نسبت به دورکاری کارکنان اقدام شود و تا حد ممکن تا 15 فروردینماه این موضوع ادامه پیدا کند. بیتردید در این حوزه نگرانی نداریم و شاهد کمترین حضور کارکنان هستیم. اگر لازم باشد به صورت مجازی و با استفاده از ابزارهای دورکاری از خدمات کارکنان شهرداری تهران بهره خواهیم گرفت.
محمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع خدمات سازمان بهشت زهرا اشاره کرد و افزود: باید از رسانهها تقدیر کنم که با تمام تلاش خود مردم را به حضور در منازل و انجام اعمال زیارتی و مستحبات برای اهل قبور دعوت کردند و به این ترتیب شاهد یکی از خلوتترین پنجشنبه و جمعه آخر سال بودیم که در سابقه 50 ساله بهشت زهرا (س) سابقه نداشت.
وی افزود: تمامی اقدامات سازمان بهشت زهرا (س) در مورد تدفین مبتلایان به کرونا به طور دقیق ذیل پروتکلها و آییننامههایی است که وزارت بهداشت تدوین کرده است و مسئولین سازمان بهشت زهرا (س) مسائل شرعی را به درستی رعایت میکنند. همچنین فردی مسئول شده تا بر اقدامات شرعی نظارت کامل داشته باشد و کرامت خانوادههای متوفیان نیز به خوبی حفظ شود.
وی ادامه داد: هر فردی میتواند در قطعهای که از قبل قبر خریداری کرده یا مناسب میداند متوفی خود را دفن کند. ترتیبات شرعی مورد نیاز برای تدفین به طور دقیق و در ارتباط با مراجع دینی رعایت میشود . این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دنیا این امکانات با این سرعت همراه با رعایت کرامات لازم وجود ندارد ولی بحمدالله در کشور ما و سازمان بهشت زهرا (س) همه مباحث به خوبی رعایت میشود که قابل تقدیر است.
وی تاکید کرد: مرجع اعلام آمار متوفیان وزارت بهداشت است. کسانی که ذیل نظر دانشگاه علوم پزشکی به بهشت زهرا (س) معرفی و دفن میشوند، لزوماً تست کرونای همه آنها مثبت نیست و ما هم مرجع تصمیمگیری و اعلام آمار نیستیم.
رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شهرداری همانند روزهای اول در تصمیمگیریهایی همچون توقف فعالیت مترو و بوستانها با قدرت تصمیمگیری و عمل نمیکند، گفت: من این موضوع را رد میکنم. روزهای نخست نیز در مورد تعطیلی اماکن هماهنگی با وزارت بهداشت انجام میشد و همچنان برای انجام چنین تصمیماتی با هماهنگی بخشهای مختلف و ارکان تصمیمگیری در مورد بیماری کرونا هماهنگی لازم انجام میشود.
وی افزود: ما پیشنهادات خود را ارائه و قویا آنها را پیگیری میکنیم. درخواست ما اجرای این پیشنهادات است و تا حدود زیادی به نتایجی که درخواست شهروندان بوده، رسیدهایم. برای بقیه موارد نیز در حال انجام مذاکرات هستیم.
وی درخصوص آموزشهای شهروندی نیز گفت: از طریق چندین برنامه در شبکههای دو، سه، پنج و شبکه نسیم فعالیتهایی را آغاز کردهایم. همچنین شبکه خبر و بخشهای متعدد خبری نیز تیزرهای تبلیغاتی و آموزشی شهرداری را پوشش میدهند و در حقیقت فعالیتهای مرتبط در تمامی این برنامهها هسته اصلی آموزش و فرهنگ را برای مبارزه با بیماری کرونا به همراه دارند. در سایت شهرداری نیز بخش ویژهای برای اشتراکگذاری تولیدات محتوایی انجام شده در این حوزه وجود دارد.
محمدی درخصوص نظارت بر دستورالعملهای تعیین شده در مجموعه شهرداری تهران گفت: برای مثال در بهشت زهرا (س) یک میلیون و 600 هزار مقبره وجود دارد. اگر بخواهیم نظارت بر همه آنها را اعمال کنیم با این تعداد نیرویی که داریم تقریبا غیرممکن است. لذا از طریق رسانهها اطلاعرسانی و درخواست از مردم انجام میشود که شرایط را درک کنند و از تجمع پرهیز شود. اما بیتردید به اندازه کافی نیرو و توان نداریم که در تمامی این مکانها مراقبتهای انتظامی و امنیتی انجام دهیم. ضمن اینکه تهران قرنطینه نشده و مبنا آموزش و ترویج خودمراقبتی و همراهی مردم است. البته سامانه 137 نیز که به مردم مکرر اطلاعرسانی میکنند مورد استفاده قرار گرفته و برای ضدعفونی و کاهش تجمعات و جلسات سریعاً به گزارشها واکنش نشان میدهیم.
وی تاکید کرد: در مواردی که نیاز به همکاری پلیس بوده همانند جمعآوری و تفکیک زباله اقدامات جدی آغاز شده و از امروز ابعاد دیگری نیز انجام میگیرد و با همکاری پلیس، نیروی انتظامی و دادستانی اقدامات دیگری نیز انجام خواهد شد. امیدواریم هر کجا که مقرراتی وضع و از طریق مراجع ذیصلاح اطلاعرسانی میشود شاهد کاهش اجتماعات و رفت و آمدها باشیم.
محمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود در تشریح اقداماتی که برای پرسنل شهرداری تهران انجام شده است، گفت: بخشنامهای در مورد کاهش حضور پرسنل شهرداری از اسفندماه ابلاغ شد و روز گذشته نیز بخشنامه دیگری برای تمدید بحث دورکاری تا پایان تعطیلات ابلاغ شد. مساله شهرداری تهران خارج از بخشهای دیگر کشور نیست و تصمیم درخصوص تعطیلی وسایل حملونقل عمومی مستقیما وابسته به تصمیماتی است که دولت میگیرد و سیاستگذاریهای کلانی که در کشور انجام میشود. قطعا شهرداری در بخشهایی که میتوانسته مختار عمل کند با همکاری شورای شهر اقدامات لازم را انجام داده است.
وی درباره غربالگری کارمندان شهرداری نیز گفت: اقدامات لازم برای غربالگری پرسنل از طریق شرکت شهر سالم از اسفندماه آغاز شده و در بخشهایی که کارکنان ارتباط جدی با محیط داشتند تبسنجی به صورت مکرر انجام میشود. در این راستا بخشهایی از بهشت زهرا (س)، خود شرکت شهر سالم و سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران غربالگری در آنها انجام شده به این ترتیب غربالگری پیش از تعطیلات آغاز شده و همچنان ادامه خواهد داشت.
رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران درخصوص بخش فروش آنلاین شرکت شهروند نیز گفت: همچنان در تلاش هستیم این ظرفیت افزایش پیدا کند. با همکاری عمومی استارتاپها و فعالین این حوزه تلاش کردیم این ظرفیت را افزایش دهیم، اما متاسفانه گرههای جدی در این مساله وجود دارد. شرکتهای بزرگ توزیع دیجیتال در تلاش هستند نیروی جدید استخدام کنند نه ظرفیت خود را افزایش دهند. بحران پیشآمده باعث شده ظرفیتهای توزیع در کشور کاهش پیدا کند. با این وجود تلاش میکنیم ظرفیتها را افزایش دهیم و نسبت به روزهای نخست این بحران مقداری ظرفیت افزایش پیدا کرده اما اصلا پاسخگو نیست و این موضوع را قبول داریم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا