تقدیر از مروج نمونه فرهنگ رضوی در پاکستان
همزمان با دهه کرامت و ولادت با سعادت حضرت امام رضا(ع)، از محمد رفیق مغل، شاعر و فعال فرهنگی پاکستانی به عنوان مروج نمونه فرهنگ رضوی تقدیر شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت دهه کرامت و گرامیداشت ولادت با سعادت امام هشتم، مراسم جشنی با حضور سید محمد علی حسینی، سفیر و احسان خزاعی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلامآباد پاکستان و شماری از شخصیتهای مذهبی و اندیشمندان برگزار شد.
در این مراسم، از محمد رفیق مغل، شاعر و فعال فرهنگی پاکستانی به عنوان یکی از برگزیدگان جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) تقدیر به عمل آمد. این مروج فرهنگی با معرفی رایزنی فرهنگی ایران در اسلامآباد از سوی بنیاد بینالمللی فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع) به عنوان «مروج نمونه فرهنگ رضوی» در نوزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) برگزیده شد و از سوی سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح تقدیر و هدیه نفیس مورد تجلیل قرار گرفت.
همچنین، مراسم رونمایی از کتاب «گلستان رضا» به نوشته برگزیده جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) نیز با حضور جمعی از اندیشمندان، شخصیتهای برجسته اهل تسنن و تشیع، استادان دانشگاه، شعرا و علاقهمندان به توسعه روابط فرهنگی دو کشور برادر ایران و پاکستان برگزار شد.
حسینی، سفیر ایران در پاکستان به نمایندگی از سوی وزیر فرهنگ کشورمان ضمن اهدای لوح تقدیر به فعال پاکستانی، از نقش موثر و ارزندهی وی در جهت معرفی فرهنگ اصیل اسلامی، ترویج فرهنگ رضوی و سیره امام رضا (ع) قدردانی کرد.
حسینی با اشاره به این که سیره اجتماعی حضرت امام رضا(ع) مبتنی بر وحدت و تقریب بین امت اسلامی و ایجاد و تقویت وحدت بین امت اسلامی است گفت: سیره فرهنگی امام رضا(ع) در تبیین حقایق و روشنگری یکی از روشها و الگوها به شمار میرود و بهترین روش برای مقابله با دشمنانی است که بر طبل اسلام هراسی میکوبند.
وی علاقهمندی و عشق وافر مردم پاکستان به امام رضا(ع) را ستودنی دانست و بر لزوم تقویت روابط فرهنگی دو کشور و ترغیب به توسعه تعاملات مردمی تاکید کرد.
خزاعی، رایزن فرهنگی کشورمان در اسلامآباد با اشاره به ویژگیهای شخصیتی، فضایل اخلاقی و کمالات انسانی پیشوایان بزرگ دین اسلام، گفت: کرامت و بزرگواری یکی از اصلیترین خصیصههای حضرت امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) بوده است لذا نام گذاری این ایام فرصتی است برای الگو برداری از شخصیت آن بزرگواران و بهترین راه برای رسیدن به زندگی سالم، همراه با موفقیت و سعادتمندی است.
وی افزود: ادبا، شعرا، اهالی فرهنگ و هنر پاکستان همواره در برنامههای مختلف فرهنگی و جشنوارهها و مسابقات ایران حضوری فعال دارند و در بین اهالی فرهنگ ایران از جایگاه ویژه و برجستهای برخوردارند. امسال نیز یکی از شُعرای پاکستان مفتخر به انتخاب به عنوان یکی از مروجان فرهنگ رضوی شده که از سوی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) هدیه نفیسی به ایشان تعلق گرفته است.
در ادامه برنامه، شرکت کنندگان در خصوص ابعاد شخصیتی امام رضا(ع) سخنرانی کردند و چند تن از شعرای برجسته شهرهای راولپندی و اسلامآباد اشعاری به زبانهای اردو و فارسی در وصف حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) سرودند.
این مراسم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شد و به طور زنده و مستقیم از طریق مجازی و (شبکه های فیس بوک و اینستاگرام رایزنی فرهنگی ایران) پخش شد. شبکههای تلویزیونی پی تی وی، سچ تی وی، جی تی وی و سون (7) نیوز مراسم مذکور را مورد پوشش خبری قرار دادند.
در حاشیه این مراسم، کلیپهایی از حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) و نمایشگاهی از کتابهای مربوط به سیره امام رضا(ع)، همچنین تابلوها و سخنان، احادیث و روایات آن حضرت به زبانهای اردو و انگلیسی برپا شد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا