سخنگوی شورای عالی دولت لیبی اعلام کرد که این کشور ناگزیر به تعویق انتخابات ریاست جمهوری آتی در لیبی است. در همین حال منابع از تلاش نماینده سازمان ملل برای جلوگیری از این تعویق خبر دادند.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، محمد عبد الناصر، سخنگوی شورای عالی دولت لیبی در سخنانی اظهار کرد: ساز مخالف پارلمان و کمیسیون انتخابات، کشور را به این وضعیت بنبست کشانده است.
وی افزود: شرایط فعلی و مشکلات قانونی پیش روی کار کمیسیون، ما را ناگزیر میکند که روند برگزاری انتخابات را تا فوریه آینده به تعویق بیندازیم.
محمد عبدالناصر همچنین گفت: شورای عالی دولت علاوه بر درخواست برای به تعویق انداختن انتخابات، خواستار برگزاری آن بر اساس قانون اساسی صحیح و بر اساس یک توافق سیاسی شده است.
در همین حال منابع محلی لیبی از تلاش استفانی ویلیامز، مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی برای جلوگیری از به تعویق افتادن موعد برگزاری انتخابات این کشور خبر دادند.
طبق این گزارش، ویلیامز به همین منظور با شماری از رهبران سیاسی و نظامی لیبی دیدار کرده و به آنها اعلام کرده است که مأموریتش حمایت از روند انتخابات لیبی است.
ویلیامز در آخرین دیدار خود و تلاش برای جلوگیری از تعویق انتخابات با اعضای کمیته نظامی مشترک (۵+۵) در شهر سرت دیدار کرد و این دیدار را رضایت بخش توصیف کرد.
وی در توییتی در این باره نوشت: من آنها را در جریان ماهیت وظایف خود به عنوان مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در لیبی قرار دادم و آنها نیز من را در جریان آخرین تحولات در زمینه اجرای توافق آتش بس قرار دادند.
ویلیامز گفت: همچنین اطلاعاتی درباره نشستهای اخیر آنها برای پیشبرد برنامه عملیاتی خروج مزدوران و نظامیان خارجی دریافت کردم.
قرار است انتخابات ریاست جمهوری لیبی ۲۴ دسامبر (سوم دی) برگزار شود.
اگرچه اکثر شخصیتهای لیبیایی و خارجی درگیر در این روند علناً خواستار برگزاری انتخابات در زمان مقرر شدهاند، سیاستمداران و ناظران میگویند که دستیابی به این امر بسیار دشوار خواهد بود.
هر گونه به تعویق افتادن طولانیمدت انتخابات میتواند خطر منحرف شدن روند صلح در لیبی را افزایش دهد، اگرچه برگزاری یک انتخابات مناقشهآمیز، بدون توافق روشن در مورد قوانین یا نامزدهای واجد شرایط هم خطری فوری برای ثبات این کشور ایجاد میکند.
با توجه به اینکه حدود یک هفته تا انتخابات باقی مانده است، زمان کافی برای تهیه لیست نهایی نامزدها، در میان ۹۸ نفری که برای شرکت در انتخابات در سراسر لیبی ثبت نام کرده اند، وجود نخواهد داشت و همزمان اختلاف نظرها بر سر قواعد اساسی حاکم بر انتخابات، از جمله در مورد چارچوب زمانی رای گیری، صلاحیت نامزدهای برجسته و اختیارات رئیس جمهور و رئیس پارلمان آینده لیبی همچنان ادامه دارد.
منبع: ايسنا