استان ها

تنبلی چشم یک بیماری پنهان است/ غربالگری ۵۷ هزار کودک تا پایان سال

تنبلی چشم یک بیماری پنهان است/ غربالگری ۵۷ هزار کودک تا پایان سال

 معاون پیشگیری بهزیستی گیلان، تنبلی چشم را یک بیماری پنهان دانست و خاطرنشان کرد: والدین نمی توانند از وضعیت ظاهری چشم کودک متوجه این اختلال شوند و لذا لازم است که حتما به مراکز غربالگری مراجعه کنند.

آریا طوفانی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان سه تا شش سال همه ساله توسط بهزیستی انجام می شود، اظهار کرد: این برنامه به دو صورت غربالگری از طریق چارت و از طریق دستگاه انجام می شود.

وی با اشاره به انجام کار غربالگری ای چارت در ۹۰ پایگاه ثابت در سطح استان، افزود: علاوه بر ادارات بهزیستی شهرستان ها، مراکز «مثبت زندگی» نیز که دارای مجوز فعالیت از بهزیستی هستند می توانند کار غربالگری را انجام دهند.

معاون امور پیشگیری بهزیستی گیلان، غربالگری تنبلی چشم را در سه سطح دانست و تصریح کرد: کودکانی که در غربالگری مشکوک تشخیص داده می شوند، به سطح تخصصی و اپتومتریست ارجاع داده خواهند شد؛ در سطح سوم نیز مراجعه به چشم پزشک لازم است.

طوفانی، تنبلی چشم را یک بیماری پنهان دانست و خاطرنشان کرد: والدین نمی توانند از وضعیت ظاهری چشم کودک متوجه این اختلال شوند و لذا لازم است که حتما به مراکز غربالگری مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه بهزیستی گیلان در سال گذشته ۵۵ هزار و ۶۹۴ کودک سه تا شش سال را تحت پوشش غربالگری قرار داد، گفت: دو درصد این کودکان دچار اختلالات بینایی بودند که به چشم پزشک ارجاع داده شدند؛ همچنین ۱۵۳ کودک دچار تنبلی چشم بودند.

معاون پیشگیری بهزیستی گیلان، از برنامه ریزی ۵۷ هزار نفری غربالگری تنبلی چشم در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: به واسطه شیوع کرونا و لزوم حفظ سلامتی خانواده ها، غربالگری تنبلی چشم در سال جاری در بسیاری از شهرستان ها انجام نشد و تاکنون ۱۵ هزار کودک سه تا شش سال را غربالگری کردیم.

وی سه تا شش سال را زمان طلایی برای درمان تنبلی چشم دانست و متذکر شد: درمان تنبلی چشم ساده است و خانواده ها نگران نباشند لذا حتما کودکان سه تا شش سال خود را به مراکز غربالگری ببرید و از رعایت پروتکل های بهداشتی اطمینان داشته باشید.

طوفانی، همچنین از خانواده ها خواست غربالگری تنبلی چشم را هر سال چندین بار انجام دهند و اظهار کرد: غربالگری بهترین روش برای تشخیص و درمان اختلال بینایی است و لذا پایگاه های سطح استان آمادگی دارند که در صورت تمایل خانواده ها کار غربالگری را با دستگاه انجام دهند.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *