اخبار 17

تنها راه موفقیت در مقابله با کرونا مشارکت دولت و مردم است

تنها راه موفقیت در مقابله با کرونا مشارکت دولت و مردم است

یک وکیل دادگستری تنها راه برای موفقیت در مقابله با ویروس کرونا را مشارکت دولت و مردم در این مبارزه دانست و گفت: تنها در این صورت است که در مبارزه و از بین بردن آثار و تبعات این ویروس موفق خواهیم شد.

حسین محمدنبی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با موضوع همبستگی ملی و مشارکت اجتماعی مردم در شرایط فعلی برای مقابله با ویروس کرونا، اظهار کرد: هیچ راهی برای موفق شدن نیست مگر اینکه دولت و مردم در این مبارزه مشارکت داشته باشند، چون در این صورت است که در مبارزه و از بین بردن آثار و تبعات این ویروس موفق خواهیم شد.

وی با بیان اینکه “توجه مردم به مطالبی که از ناحیه وزارت بهداشت گفته می‌شود کم است”، گفت: در حال حاضر وضعیت طوری نیست که مردم راه افتاده و به شهرهای مختلف مانند شمال سفر بروند چون ممکن است همراه خود این بیماری را برده و یا با خود برگردانند و چون موضوع حساس است سفرهای بلاجهت باید حذف شود.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: به طور مثال برخی مجبورند برای پرونده‌هایی که در جاهای دیگر دارند سفر کنند که این مساله برای طرفین پرونده و وکلا مشکل ایجاد می‌کند، بنابراین دادگاه‌ها هم باید توجه داشته باشند و جلسات رسیدگی را تمدید کنند که البته بخشنامه‌ای برای آنها صادر شده است.

محمدنبی با بیان اینکه “از منظر حقوقی دو موضوع مشارکت و همبستگی را داریم که ارتباط بین دو پدیده و واقعیت اقتصادی نیز می‌باشد” تصریح کرد: این موضوعی است که در جهت مشارکت مردمی و دولت مطرح بوده و همراه هم بودن به عنوان همبستگی از آن استنباط می‌شود.

وی در رابطه باشیوع ویروس کرونا و خاصیت قابل انتقال بودن سریع آن عنوان کرد: شاهد هستیم که این ویروس به سرعت از مرزهای کشور چین عبور کرده و کشورهای مختلف جهان را آلوده کرده است. اگر به گذشته برگردیم می‌بینیم که ویروس‌های مختلف کشورهای مختلفی را درگیر کرده‌اند و مسائل دیگری مانند جنگ، اقدامات خرابکارانه و همچنین اقداماتی که باعث از بین رفتن نسل بشر می‌شود نیز مطرح بوده و در واقع یک حمله علیه مردم بی‌دفاع است.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه “هنوز واکسنی هم برای این بیماری به جهت جدید بودن آن عرضه نشده است”، گفت: این ویروس اصلا مرز نمی‌شناسد، بنابراین دو موضوع در این رابطه مطرح است که باید به آن توجه کنیم. مساله اول مشارکت داخلی است و مساله بعدی همبستگی مردم مملکت است که همراه باشند و در حال حاضر هم شاهد هستیم که کلیه کادر پزشکی و پرستاران در استان‌های مختلف واقعا زحمت می‌کشند و با تمام مشغله‌هایی که دارند با طیب خاطر در بیمارستان‌ها به مردم خدمت می‌دهند.

وی افزود: حتی در خیلی از موارد هم شاهدیم که با توجه به برخی تهدیدهایی که برای آنها وجود دارد، ولی با از جان گذشتگی در حال خدمت رسانی هستند و آنچه در مراکز پزشکی ما می‌گذرد مثال زدنی شده است.

این وکیل دادگستری با اشاره به برخی کمک‌های مردم به یکدیگر در این شرایط گفت: در حالی که شاهد هستیم مردم در برخی جاها وسایل بهداشتی مانند ماسک و دستکش رایگان توزیع می‌کنند، اما از سوی دیگر برخی افراد سودجو با احتکار به دنبال طلب منفعت هستند که اینها قطعا نه در این دنیا و البته اگر به معاد اعتقاد داشته باشند، در آن دنیا نیز جایی ندارند.

محمدنبی با اشاره به اقدامات برخی افراد سودجو بیان کرد: قطعا این اقدامات به قصد ضربه زدن به مردم است چون در شرایطی که مردم حتی ماسک برای استفاده پیدا نمی‌کنند، این افراد وسایل بهداشتی را احتکار می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نظراتی که رئیس محترم قوه قضائیه به دادستان‌های سراسر کشور اعلام کردند، امیدواریم که دستگاه قضایی برخورد دقیق و  منظمی برای مبارزه با این مجموعه انجام دهد.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه باید در زمینه جذب حمایت و همکاری خارجی هم اقداماتی انجام شود، یادآور شد: البته از سوی یکی دو کشور کمک‌هایی انجام شده است، اما با توجه به اینکه این بیماری مرز نمی‌شناس، اگر ما همکاری بین‌المللی با دنیا در این زمینه نداشته باشیم، قاعدتا موفق نمی‌شویم.

محمدنبی تاکید کرد: ما موظف هستیم که کمک‌های فنی و پزشکی را از کشورهای مختلف و حتی چینی‌ها که چند ماه است با این بیماری درگیر هستند دریافت کنیم، چون آنها تجربیاتی دارند که قابل استفاده است.

وی در عین حال گفت: این مساله همکاری و کمک پزشکی جهانی را می‌طلبد و ما نمی‌توانیم منتظر باشیم و خودمان مثلا موارد لازم مثل ماسک و دستکش را تهیه کنیم چون این کار زمان می‌برد. همچنین هرچند که کشورهای بسیاری درگیر این مساله هستند، اما تولیدات برخی از کشورها آنقدر بالاست که در این زمینه می‌توانند کمک کنند.

این حقوقدان با بیان اینکه “باید از سازمان بهداشت جهانی کمک بگیریم و دولت هم در این زمینه کمک بیشتری کند”، تاکید کرد: چون در حال حاضر نیاز است و موضوع با اینکه فقط مردم دست و صورتشان را با آب و صابون بشویند حل نمی‌شود. ما مجبوریم هم کمک‌های فنی دنیا را داشته باشیم، هم از تجربیات آنها بهره‌مند شویم و هم اینکه سازوکاری داشته باشیم که این اقلام فعلا وارد کشور شود.

محمدنبی در پایان گفت: به هر حال این مساله هزینه‌هایی دارد که باید پرداخت شود و امیدوارم در این راه موفق شویم.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *