توانمندسازی بانوان، اقدامی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی است


توانمندسازی بانوان، اقدامی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی گفت: توانمندسازی بانوان، اقدامی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

رقیه صادق زاده در جلسه‌ی بررسی مشکلات پیشران‌های طرح ساماندهی و توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار استان، با اشاره به مشکلات اجرا و مراحل مختلف این طرح، گفت: در اجرای هر طرحی هم‌چون طرح توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار قطعا یکسری مشکلات به وجود می‌آید که امیدواریم با حمایت ارگان‌های مختلف از پیشران‌ها و کارآفرینان بتوان مقوله اشتغال بانوان سرپرست خانوار در سطح استان را به بهترین نحو حل کرد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به ارائه تسهیلات به مشاغل خانگی زنان سرپرست خانوار، اظهار کرد:  ممکن است برخی از بانوان توانایی بازپرداخت تسهیلات را نداشته باشند، اما می‌توان این تسهیلات را به کارآفرینان ارائه داد. در این راستا میزان تسهیلات پرداختی به پیشران‌ها نیز رقم بالایی نیست که امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم بتوان این مشکل را رفع کرد.

وی افزود: پیشران‌هایی که در بحث مشاغل خانگی فعالیت دارند، باید در تعامل با دستگاه‌های اجرایی و خیران شهر خود اقدام کنند تا بتوانند مشکلاتی از قبیل تامین مکان مناسب کارگاهی و سایر موارد را به راحتی و به دست خود حل کنند.

صادق زاده با بیان این‌که دفتر امور بانوان استانداری هیچ ردیف بودجه‌ای ندارد، اظهار کرد: تمامی فعالیت‌های این دفتر نیز فقط در تعامل با سایر ارگان‌ها و اختصاص اعتبار از طریق آن‌ها انجام می‌گیرد.

 

دکتر جعفر محسنی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در ادامه این جلسه‌، اظهار کرد: در قالب این طرح که در سال ۹۷، مطرح شده و فاز عملیاتی و اجرایی آن در سال ۹۸ آغاز شد، برای آذربایجان شرقی سهمیه ۳۱۰ نفری از زنان سرپرست خانوار با شرایط خاص در نظر گرفته شده بود که پس از ارزیابی اولیه و با ثبت‌نام ۸۰۰ نفر توانستیم ۳۳۲ نفر واجد شرایط را انتخاب کنیم.

وی افزود: این تعداد بانوی سرپرست خانوار استان، توانستند پس از طی دوره‌های مهارتی در ۱۱ دسته مشاغل خانگی وارد عرصه کسب و کار شوند؛ البته با توجه به این‌که طی مراحل استعلام از سازمان‌های مختلف، کاری بسیار سخت و پیچیده بود، طرح دیگری با نام طرح ملی مشاغل خانگی در استان‌های کشور و با سهمیه ۳۰۰۰ نفری در آذربایجان شرقی به راه افتاد که شرایط خاص و پیچیده طرح قبلی را نداشت.

وی با اشاره به فعالیت ۲۹ پیشران و کارآفرین در طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار استان، گفت: با توجه به شرایط کرونایی، برای ادامه روند فروش محصولات این دسته از بانوان شاغل، از پتانسیل فروشگاه‌های اینترنتی نیز استفاده می‌کنیم؛ ایجاد یک شبکه توزیع، تامین و بسته بندی مناسب برای این طرح نیز می‌تواند یک راهکار خوب برای کاهش هزینه‌ها باشد.

محسنی با انتقاد از طولانی بودن برخی بروکسی‌های اداری، اظهار کرد: متاسفانه برخی مسائل اداری در مسیر کمک به کارآفرینان و پیشران‌ها، باعث شده تا این افراد با مشکل مواجه شوند.

وی افزود: با توجه به پایین بودن اعتبار تخصیص یافته سالجاری برای مشاغل خانگی، امیدواریم با افزایش اعتبار در سال آتی بتوانیم عقب ماندگی استان را در این حوزه جبران کنیم؛ هم‌چنین مشکلات بانکی برخی از پیشران‌ها که قابل حل است را نیز می‌توان در کارگروه اشتغال استان مطرح کرد تا موانع بر سر راه کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای بانوان برداشته شود.

آذربایجان شرقی استانی پیشرو در زمینه توانمندسازی اقتصادی بانوان 

روحانی، رئیس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه با بیان این‌که آذربایجان شرقی در اجرای کمی و کیفی  طرح توانمندسازی جزو استان‌های پیشرو کشور است، گفت: در طرح ملی مشاغل خانگی که شاغلان و پیشران‌ها را عمدتا (بالغ بر ۲۵۳۹ نفر از ۳۰۰۰ نفر) قشر بانوان تشکیل می‌دهد، یک افتخار برای استان است که بانوان این جامعه توانسته‌اند در عرصه‌های اقتصادی فعالیت داشته باشند.

وی بیان کرد: بودجه تخصیص یافته و سهمیه استانی برای طرح توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار در سال ۹۷، بالغ بر ۳۸ میلیارد تومان بود، اما این رقم با توجه به رخدادهای طبیعی سال ۹۸ و تخصیص اعتبارات به این حوادث، با کاهش مواجه شد و میزان هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان یعنی کمتر از یک پنجم به این طرح در استان اختصاص یافت.

وی افزود: توانستیم ۱۰۰ درصد این بودجه را به پیشران‌ها و پشتیبان‌ها ارائه دهیم تا به افراد تحت پوشش خود تزریق کنند. پس از آن انتظار داشتیم تا میزان این اعتبار در سال ۹۹ افزایش یابد اما متاسفانه شیوع کرونا و اختصاص بودجه‌ای برای مشاغل آسیب دیده از کرونا، باعث شد تا اعتبار طرح مشاغل خانگی تنها به هشت میلیارد تومان افزایش یابد.

روحانی ادامه داد: این مبلغ نیز با عنوان تسهیلاتی با سقف ۱۰۰ میلیون تومانی و نرخ چهار درصد به پیشران‌های اداره کار و با سقف ۱۰ میلیون تومانی به افراد عادی و متقاضیان مشاغل خانگی تعلق یافت.

وی با اشاره به احتمال افزایش اعتبار در سال آتی، گفت: مقرر شده تا با تخصیص اعتبار مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۰، تمامی پیشران‌های طرح توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار معرفی شده توسط جهاد دانشگاهی که تاکنون موفق به دریافت وام نشده‌اند و یا اقساط وام‌های دریافتی به اتمام رسیده و یا در حال اتمام است، از این تسهیلات بهره مند شوند.

وی افزود: هم‌چنین با توجه به طولانی بودن فرایند ثبت نام و دریافت گواهی فنی حرفه‌ای برای مشاغل خانگی، مقرر شده تا در خصوص افرادی که مهارت کافی در زمینه‌های مختلف اشتغال خانگی را دارند، الزام به دریافت گواهی نباشد و تنها تایید کارشناسی سازمان جهاد دانشگاهی کفایت ‌کند.

وی با اشاره به پتانسیل صندوق کارآفرینی امید، گفت: پیشران‌ها می‌توانند از طریق این صندوق، تسهیلاتی بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان و با ارائه طرح‌های توجیهی فنی اقتصادی خود حتی تسهیلات‌های میلیاردی نیز دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، در این جلسه پیشران‌ها به بیان مشکلات خود پرداختند که عمدتا شامل مسائل بانکی، پایین بودن میزان تسهیلات، عدم داشتن مکان مناسب برای فعالیت کارگاهی، بالا بودن قیمت مواد اولیه و عدم بیمه گری کارگران بود.

هم‌چنین پیشنهادهایی چون تامین مواد اولیه به جای ارائه تسهیلات، فروش اقساطی تجهیزاتی مثل چرخ خیاطی، کاهش تعداد ضامن برای دریافت تسهیلات و … نیز از جمله موارد مطرح شده توسط پیشران‌ها در این جلسه بود.

همچنین مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری از دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بازدید کرده و بر همکاری دستگاه های اجرایی برای اجرای اثربخش طرح در استان تاکید کرد.

 

نتهای پیام

منبع:ایسنا


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *