اخبار

توسعه هوش مصنوعی برای تشخیص خطر ابتلا به پارکینسون

توسعه هوش مصنوعی برای تشخیص خطر ابتلا به پارکینسون

بیماری پارکینسون یک اختلال مغزی تخریب کننده عصبی است که به لرزش، سفتی و مشکل در حفظ تعادل فرد منجر می‌شود و اغلب در مراحل اولیه تشخیص داده نمی‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از رادیوپراگ، یک متخصص مغز و اعصاب جمهوری چک در حال همکاری با متخصصان فناوری اطلاعات این کشور برای توسعه هوش مصنوعی است تا پزشکان عمومی بتوانند این بیماری را از طریق تصاویر فراصوت به آسانی تشخیص دهند.

“دیوید اسکلودیک”(David Školoudík)، معاون دانش و تحقیقات دانشگاه استراوا، متخصص بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر محقق این مطالعه است.

چشم آموزش دیده این متخصص مغز و اعصاب می‌تواند علائم اختلالات مغزی احتمالی را با استفاده از فراصوت تشخیص دهد. بیش از یک سال است که پروفسور اسکلودیک با متخصصان آی تی در حال توسعه نرم افزاری است که بتواند به پزشکان عمومی اجازه دهد همان کار را راحت‌تر انجام دهند.

محققان گفتند: بهترین افراد برای این نوع معاینه، بستگان بیمارانی هستند که به بیماری پارکینسون مبتلا هستند یا علائم آن بیماری را دارند. ما قادر به تعیین اینکه آیا آنها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری در آینده هستند یا خیر خواهیم بود.

در یک فرد سالم، تصویر فراصوت مغز به طور یکنواخت تاریک به نظر می‌رسد. روش تشخیصی این محققان که توسط شرکت مستقر در Tesco SW مورد استفاده قرار گرفته است می‌تواند تغییرات ظریف موجود در این تصاویر را تشخیص دهد.

این برنامه که Cereb B-Mode Assist نامیده می‌شود، مقایسه پژواک زایی هر ناحیه از پیش تعیین شده مغز بیماران مبتلا به بیماری‌های تخریب کننده اعصاب مانند پارکینسون و آلزایمر یا افراد سالم را امکان‌پذیر می‌سازد.

پروفسور اسکولدیک می‌گوید، چنین هوش مصنوعی ابزاری قابل توجه برای پزشکان است زیرا تمام کاری که پزشک باید انجام دهد این است که تصویر فراصوت را در یک برنامه رایانه‌ای بارگذاری کرده و منطقه مورد نظر را انتخاب کند.

گفتنی است اگر برنامه Cereb B-Mode Assist – که ممکن است ظرف چند سال مورد استفاده تجاری قرار گیرد  بتواند این کار را خوب انجام دهد اما باز هم پزشکان باید آزمایشات بیشتری را انجام دهند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *