توضیحاتی درباره دومین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم
دبیر اجرایی دومین دورهی دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم گفت:ما هرچقدر برای گسترش فرهنگ مدافعان حرم سرمایهگذاری کنیم، کم است. یکی از مسیرها تولید آثار فاخر و تأثیرگذار است یعنی کتابهای متنوعی که میتواند ابعاد مختلف جریان مدافعان حرم را بهخوبی تبیین کند.
به گزارش ایسنا، حسن علایی فعال دبیر اجرایی دومین دورهی دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم؛ «جایزه شهید حاج حسین همدانی» مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس هدف از برگزاری جایزه شهید همدانی را رونق بخشیدن به حوزه نشر با موضوع مدافعان حرم بیان کرد و توضیح داد: یکی از اهداف اساسی جایزه شهید همدانی این است که بتوانیم نشر کشور را متقاعد و مجاب کنیم که بیشازپیش به موضوع مدافعان حرم بپردازند. قاعدتاً سؤال میشود چرا باید حوزه نشر به موضوع مدافعان حرم بپردازد؟ در پاسخ باید به چند نکته اشاره کرد. نکته اول این است که هنوز مردم ما و حتی مردم جهان نمیدانند که مدافعان حرم ظرف هفت سال گذشته در سوریه چه اقداماتی انجام دادند و چه دستاوردهایی برای جامعه بشریت به ارمغان آوردند. بحث امنیت یکی از دستاوردهای مدافعان حرم در مقابله با جریانهای تکفیری است. مطمئناً در سالهای آینده مردم متوجه خواهند شد که علاوه بر بحثهای امنیتی و نظامی، موضوع مدافعان حرم دستاوردهای متعددی دارد.
وی افزود: در واقع استکبار جهانی با راه انداختن جریانهای تکفیری و حمایت و پشتیبانی مادی و معنوی از این جریانها درصدد بود که نقشه غرب آسیا را کلاً به هم بریزد؛ بهگونهای که خودش بر این منطقه تسلط کامل پیدا کند و اگر تفکر تکفیری حاکمیت پیدا میکرد جامعیت بشریت قرنها به قهقرا میرفت. به خاطر اینکه با وقوع انقلاب اسلامی مردم دنیا به این صرافت افتادند که میشود با معنویت هم زندگی کرد، کشور اداره کرد.
دبیر اجرایی دومین دورهی دوسالانه «جایزه شهید حاج حسین همدانی» با اشاره به اینکه قبل از وقوع انقلاب اسلامی یا تفکر لیبرالیستی حاکم بود و یا تفکر کمونیستی که فقط بُعد مادی زندگی بشر را موردتوجه قرار میدادند، بیان کرد: با وقوع انقلاب اسلامی و تأسیس نظام جمهوری اسلامی مردم دنیا فهمیدند خط سومی هم برای زندگی هست، شما میتوانید دیندار باشید و جامعه را اداره کنید. این دستاورد انقلاب اسلامی بود. دنیای استکبار برای اینکه بخواهد این خط سوم را مضمحل کند باید تمهیداتی ببیند یکی از تمهیدات جدیاش حاکمیت جریان تفکر تکفیری بود. این تفکر آمده بود به نام دین، به نام اسلام، به نام معنویت حاکمیت پیدا کند و اگر اینچنین میشد جامعه بشریت قرنها با معنویت خداحافظی میکرد و عطایش را به لقایش میبخشید!
علایی با تأکید بر اینکه دستاورد مدافعان حرم فقط برای سوریه و عراق و برای ایران اسلامی نبود بلکه برای جامعه بشریت بود، گفت: مدافعان حرم آمدند این جریان خانمانسوز را از ریشه کندند و اتفاق خیلی بزرگی رقم زدند که نجات جامعه جهانی از تفکر تکفیری بود. وقتیکه این تفکر قدرت و حاکمیت پیدا میکرد، مطمئناً به سایر کشورها ازجمله کشورهای اروپایی دستاندازی میکردند. بنابراین مدافعان حرم با جهاد و ایثار خودشان جامعه بشریت را از این حاکمیت مشمئزکننده نجات داد.
وی تأکید کرد: بنابراین درک این واقعه یک نقطه عطف است یعنی جهان بداند که چه اتفاقی بهواسطه جهاد مدافعان حرم به وقوع پیوسته است و این ایجاب میکند که ما سالها به بحث مدافعان حرم بپردازیم و این ابعاد را روشنتر کنیم، گسترش دهیم و مردم دنیا را با این مسئله آشنا کنیم.
وی با اشاره به اینکه مدافعان حرم اقدامات نظامی و امنیتی انجام دادند و اکنون نیاز است تا به تبیین ابعاد فرهنگی این اقدامات پرداخته شود، یادآور شد: ما هرچقدر برای گسترش فرهنگ مدافعان حرم سرمایهگذاری کنیم، کم است. یکی از مسیرها تولید آثار فاخر و تأثیرگذار است یعنی کتابهای متنوعی که میتواند ابعاد مختلف جریان مدافعان حرم را بهخوبی تبیین کند.
دبیر اجرایی دومین دورهی دوسالانه «جایزه شهید حاج حسین همدانی» تشکیل ائتلافی از مجاهدین و رزمندگان کشورهای مختلف در صف مدافعان حرم را از دیگر دستاوردها در جبهه مقاومت به رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران توانست در مخالفت و سرکوب کردن جریان تکفیری یک ائتلاف رسمی از مجاهدین پاکستانی، افغانی، عراقی و سوری و ایرانی و دیگر کشورها فراهم کند تا این ائتلاف بتواند آن جریان تکفیری که موردحمایت همهجانبه استکبار بود و میلیاردها دلار برایش هزینه شده بود، از ریشه برکند و سرکوب کند.
وی بر ضرورت بینالمللی بودن جایزه شهید همدانی تأکید کرد و در این خصوص گفت: کارکرد ویژه جایزه شهید همدانی این است که جامعه ما اعم از ناشرین، مؤلفین، فرهیختگان به مدافعان حرم بهعنوان یک مقوله بینالمللی نگاه کنند و این کار را پیش ببرند. خوشبختانه دومین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم با محوریت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس که یکی از موضوعاتش پرداختن به بحث مقاومت است در این زمینه اقدامات درخور و قابلتوجهی انجام داده است.
علایی در ادامه با اشاره به برگزاری دومین جلسه شورای راهبردی دوسالانه جایزه شهید همدانی با حضور مسئولین نهادهای مشارکتکننده در این رویداد فرهنگی، اظهار کرد: در این جلسه مصوبات خوبی به تصویب اعضای شورا رسید که از آن جمله میتوان به بررسی آییننامه اجرایی دوسالانه و تصویب آن اشاره کرد.
وی با بیان اینکه آییننامه متشکل از هفت فصل است، توضیح داد: فصل اول، موضوع دوسالانه؛ فصل دوم، زمان برگزاری دوسالانه؛ فصل سوم، ارکان جایزه شهید حسین همدانی؛ فصل چهارم، آییننامه داوری؛ فصل پنجم، شرایط کتاب و آثار برگزیده؛ فصل ششم، ما آیین برگزاری مراسم و اهدای جوایز و فصل هفتم، آییننامه مالی این جایزه میباشد.
دبیر اجرایی دومین دورهی دوسالانه «جایزه شهید حاج حسین همدانی» افزود: همچنین موضوع داوریها تحت عنوان «شورای علمی» موردبررسی قرار گرفت. ترکیب این شورا متشکل از دبیر علمی، دبیر اجرایی، سرگروههای داوری و بعضی از افراد حقیقی آشنا با این موضوع هستند، مسئولیت این شورا با دبیر علمی جایزه یعنی آقای بابایی است. بعد از جمعآوری کتابها قرار است که سیاستها در این شورا تدوین شود و کار داوری به انجام برسد.
وی توجه به مباحث مبنایی و پژوهشی در حوزه مدافعان حرم را از دیگر نکات مطرحشده در این جلسه بیان کرد و گفت: ما برای اینکه بتوانیم مخاطبین را مجاب کنیم تا به کارهای پژوهشی و تحقیقی در این زمینه بپردازند، در این جایزه به مباحث پژوهشی نیز توجه خواهیم داشت. یکی از موضوعات مهمی که مطرح شد بحث توجه به موضوع کودک و نوجوان در قضیه مدافعان حرم است. در حال حاضر بعضی از ناشران و نویسندگان کتابهایی در این زمینه تألیف کردهاند که جای قدرانی دارد. و امیدواریم تألیفات در این حوزه گسترش یابد.
دبیر اجرایی دومین دورهی دوسالانه «جایزه شهید حاج حسین همدانی» همچنین از تغییر زمان اختتامیه دومین دورهی دوسالانه «جایزه شهید حاج حسین همدانی» خبر داد و گفت: در این جلسه بیستم مهرماه سال ۱۴۰۰ بهعنوان روز برگزاری اختتامیه این مراسم در نظر گرفته شد البته سالروز شهادت شهید همدانی شانزدهم مهرماه است که مصادف با ۲۸ صفر میشود و با توجه تعطیلی در این ایام، در شورای راهبردی تصمیم گرفته شد که این مراسم با چهار روز تعویق به بیستم مهرماه موکول شود.
وی به دیگر اقداماتی که قرار است در دومین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر مدافعان حرم پرداخت و بیان کرد: در شورای راهبردی جایزه شهید همدانی مصوب شد که ما در کنار ارزیابی آثار بهطور ویژه از ناشرین فعال و نویسندگان فعال بهطور خاص تجلیل به عمل بیاید.
منبع:ایسنا