توقف مشعلسوزی ارزآوری بالایی برای کشور خواهد داشت
ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان با اشاره به پایان مشعلسوزی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس گفت: با پایان مشعلسوزی، مازاد این مواد به چاههای نفت تزریق میشود و میتوانیم مجددا استحصال نفت را داشته باشیم.
صادق خلیلیان در مراسم پایان مشعلسوزی و ارسال گازهای اسیدی مجتمع پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان به منطقه آغاجاری که امروز (۲۷ آبانماه) انجام شد، اظهار کرد: در شرایط اعمال تحریم اقتصادی، با دست توانای مهندسان ایرانی اتفاق بزرگی در کشور ایران و استان خوزستان رخ داد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: بخشی از گازهایی که سوزانده میشد، دارای مواد بسیار قیمتی صادراتی و قابل استفاده در سایر بخشهای پتروشیمی بود که با پایان مشعلسوزی، مازاد این مواد به چاههای نفت تزریق میشود و میتوانیم مجددا استحصال نفت را داشته باشیم.
استاندار خوزستان گفت: بدین ترتیب میتوانیم مجددا استحصال نفت را داشته باشیم و گازهایی که سوزانده میشد را به تولید تبدیل و از آن در توسعه کشور استفاده کنیم. علاوه بر این، ارزآوری بالایی برای کشور خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، محمود امیننژاد مدیرعامل پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس نیز در این مراسم اظهار کرد: پیش از این تنها راهکار صنعت نفت برای رهایی از گازهای اسیدی به واسطه خوراک گاز ترشی که تولید میشود، سوزاندان این گازها یا تبدیل به گوگرد بود که با توجه به زیست بوم منطقه، تبدیل این گازها به گوگرد نیز صلاح نبود.
وی افزود: با همکاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، این گاز را از طریق فشارافزایی و خط انتقال ۵۰ کیلومتری به ایستگاه تقویت فشار نفت و گاز آغاجاری منتقل میکنیم.
مدیرعامل پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس گفت: این کار علاوه بر حفظ و صیانت از محیط زیست، حفظ سرمایه ملی و افزایش تولید نفت را به دنبال دارد که مجموع سرمایهگذاری انجامشده برای این کار حدود ۲۴۰ میلیون دلار بوده است.
مدیرعامل پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس افزود: یک سالی است که پروژه دیگری با عنوان جمعآوری گازهای مشعل به ارزش یک میلیارد یورو آغاز شده است. با جمعآوری این گاز، حدود ۵۵۰ میلیون فوت مکعب از گازهای مشعل تولیدشده در شرق کارون جمعآوری میشود.
امیننژاد گفت: میتوان گفت با اجرای این کار توسط پتروشیمی مارون و بیدبلند، دیگر در شرق مارون مشعلی که اثر تخریبی برای محیط زیست داشته باشد، نخواهیم داشت. از طرفی ثروت ملی نیز ایجاد میشود. این پروژه در قالب ۲۷ پروژه است که از خردادماه سال آینده به تدریج به بهرهبرداری میرسند و به هدف خود میرسیم.
انتهای پیام