دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی کشور با بیان اینکه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گرفتار بحران نقدینگی بوده و منتظر دریافت مطالباتشان از وزارت بهداشت هستند، گفت: پیش ا ز آنکه دیر شود و فرصتهای تجاری و صادراتی از دست رود، مسوولان باید در این خصوص گرهگشایی کنند.
مریم قاسمی – دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در گفتگو با ایسنا گفت: ظرفیت بسیار عظیمی در صنعت تجهیزات پزشکی برای صادرات و ارزآوری نهفته است ولی متاسفانه مدیران و تصمیم گیران، توجه و اعتنای لازم را به این صنعت مبذول نمیدارند و این صنعت زیرسایه صنعت داروسازی، مغفول مانده است.
وی ادامه داد: نظم و انضباط مالی و همچنین مانع زدایی از صنایع صادرات محور باید هر چه زودتر در حوزه وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی شکل گیرد و مدلهای اقتصادی برای آن درنظر گرفته شود و این مهم جز با بهبود مولفههای حکمرانی در حوزه تجهیزات پزشکی محقق نمیشود.
قاسمی اضافه کرد: وقتی از حکمرانی خوب صحبت میکنیم، منظورمان یک دانش منسجم و کارآمد است، نه شعار زدگی و گفتار درمانی. اما آنچه که می بینیم فاصله زیادی با نقطه مطلوب دارد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی افزود: اخیرا، در راستای حمایت از تولید صادرات محور و گشایش مرزهای صادراتی در حوزه تجهیزات پزشکی، یک هیات تجاری از کنیا بازدیدهای مفصلی از خطوط تولید چند شرکت حوزه تجهیزات پزشکی در شهرک صنعتی شمس آباد داشتند و مبهوت توانمندیهای کارآفرینان ایرانی شدند.
وی ادامه داد: این بازدیدها، بدون ثمر و نتیجه نبود و در ادامه آن، یک تفاهمنامه سه جانبه فی مابین کنسرسیوم اَویتل کنیا و انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی به امضا رسید که استمرار چنین برنامههایی میتواند نویدبخش روزهای بهتر برای صنعت تجهیزات پزشکی باشد.
وی تصریح کرد: از مهمترین مفاد این تفاهمنامه میتوان به همکاری جهت تسهیل تجارت بین دو کشور در زمینه تجهیزات پزشکی، تجهیز بیمارستانها و همکاری برای انتقال فناوری و ساخت مشترک تجهیزات پزشکی در هر دو کشور اشاره کرد.
قاسمی اضافه کرد: حمایت از صادرات، صرفا یک شعار و مفهوم ذهنی نیست و باید به صورت عملیاتی به آن ورود کرد و امیدواریم نمایندگان اقتصادی و تجاری ایران در سفارتخانههای کشورمان در سایر کشورها، هرچه زودتر فعال شوند و مسئولیت رایزنی فعالانه برای توسعه صادرات حوزه تجهیزات پزشکی را برعهده گیرند.
وی در پایان اضافه کرد: مسئولین فراموش نکنند که تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، گرفتار بحران نقدینگی و سخت منتظر دریافت مطالباتشان از وزارت بهداشت هستند و پیش ا ز آنکه دیر شود و فرصت های تجاری و صادراتی از دست برود، باید در این خصوص گره گشایی کنند.
منبع: ايسنا