تولید واکسن روتاویروس تا ۱۴۰۱
عضو هیات مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای بیوتکنولوژی در کشور از ورود به بازار واکسن روتاویروس تا پایان ۱۴۰۱ خبر داد.
دکتر فریدون مهبودی امروز در مراسم رونمایی از داروی دانش بنیان بیوتکنولوژی پرکینرا افزود: ما اعتقاد داریم گروه بالینی در کنار گروه علوم پایه تفکرات تولید داروی نو ترکیب را به نتیجه رساندند و ما از نظر کیفیت هیچ چیزی کمتر از نمونههای خارجی نداریم و سختگیریهای رگولاتوری کشور موجب شده که در حوزه بیوتکنولوژی شکایتی را شاهد نباشیم.
وی با انتقاد از اینکه ما به التماس کردن عادت کردهایم، یادآور شد: اما اکنون این رویه تغییر کرده است؛ چرا که معاونت علمی پیگیر وضعیت شرکتهای دانش بنیان است، به گونهای که با ما تماس گرفتند و از ما خواستند از محصول گرایی به شرکت گرایی سوق پیدا کنیم. این گونه دعوت از شرکتهای دانش بنیان برای ما بی سابقه بود.
عضو هیات مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای بیوتکنولوژی، از در دستور کار قرار گرفتن تولید ۴٠ تا ۵٠ داروی بیوتکنولوژی خبر داد و گفت: در این زمینه مقرر شد که این داروها تولید شوند و امروز شاهد رونمایی یکی از این داروها هستیم.
مهبودی با اشاره به روند مهاجرت نخبگان حوزه بیوتکنولوژی خاطر نشان کرد: از سوی ستاد توسعه زیست فناوری اعلام شد ۲۴۰ نفر از برگزیدگان بیوتکنولوژی با رتبههای زیر ۵۰ در حال مهاجرت هستند که ما با زمینه سازی برای این افراد حدود ۲۰۳ نفر از آنها در کشور و در شرکتهای دانش بنیان این حوزه مشغول به کار شدند.
وی اضافه کرد: در نتیجه حمایتهای صورت گرفته، این محققان موفق به تولید واکسن پاپیلوما و آنفلوآنزا شدند.
وی یادآور شد: پیش از این ما بر روی تولید فقط ٢١ داروی بیوتکنولوژی ایستاده بودیم، ولی اکنون این تعداد به ٢٧ داروی بیوتکنولوژی رسیده است.
مهبودی بیان کرد: هم اکنون تعداد ٩٩٣ نفر در شرکتهای بیوتکنولوژی فعالیت میکنند و ما در ١٠ سال آینده میتوانیم رشد خوبی داشته باشیم.
به گفته این فعال حوزه بیوتکنولوژی کشور از سال ۱۳۵۰ در زمینه تولید واکسن دچار توقف رشد شده بود، ولی اکنون واکسنهای مهم در ایران تولید شده و حمایتهای خوبی از آنها صورت گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد که واکسن روتاویروس تا پایان ۱۴۰۱ تولید و وارد بازار شود.
عضو هیات مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای بیوتکنولوژی بیان کرد: ما در بیوتکنولوژی صنعت داریم و روند توسعه آن در ۴ سال آینده این امیدواری را ایجاد کرده است که این حوزه در درآمد ناخالص ملی سهمی را به خود اختصاص دهد.
منبع: ايسنا