تونل خط انتقال صفارود مجوز دارد اما سد نه!
ایسنا/کرمان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان درباره سد صفارود گفت: تونل خط انتقال مجوز محیط زیست دریافت کرده است اما اما سد مجوز ارزیابی ندارد و بدون مجوز محیط زیست ساخته شده و حدود یک سال و نیم، دو سال است که هیچ چیزی را مبنی بر رفع مشکلات و یا عدم وجود مشکل به
ایسنا/کرمان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان درباره سد صفارود گفت: تونل خط انتقال مجوز محیط زیست دریافت کرده است اما اما سد مجوز ارزیابی ندارد و بدون مجوز محیط زیست ساخته شده و حدود یک سال و نیم، دو سال است که هیچ چیزی را مبنی بر رفع مشکلات و یا عدم وجود مشکل به ما نداده و این موضوع بلاتکلیف باقی مانده است و سد صفارود فاقد مجوز اثرات زیست محیط است.
“مرجان شاکری” امروز پنجم اسفندماه در نشست خبری به کارهای زیربنایی که امسال در سازمان صورت گرفته اشاره کرد و گفت: خودروهایی را برای یگان محیط زیست اضافه کردیم و همچنین جوانگرایی در سازمان انجام دادهایم.
وی درباره اقدامات یگان حفاظت محیط زیست انجام داده سخن به میان آورد و اظهار کرد: در سال گذشته ۲۹۱ متخلفان دستگیر شده و در سال جاری با رشد چشمگیری به ۴۴۴ نفر رسیده است همچنین سلاح های مجاز توقیفشده در سال ۹۸ برابر با ۱۸۶ مورد و در سال جاری ۲۶۷ مورد بوده است و سلاحهای غیرمجاز کشف شده در سال گذشته ۳۷ مورد که امسال ۶۱ مورد بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان به شرایط کرونا و تعطیلیهای صورت گرفته اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه شکارچیان از هر طیفی هستند لذا تعطیلیها یکسری از متخلفین را ترغیب به شکار کرد از طرف دیگر گرانی گوشت نیز باعث روی آوردن افراد به شکار کرد بنابراین امسال شاهد افزایش کشف جرایم بودهایم.
وی با بیان اینکه بزرگترین پروژه آبرسانی کشور را در استان کرمان اجرا کردیم، تصریح کرد: ساخت آبشخورها، استقرار منابع و آبرسانیها و … در مناطق تحت مدیریت با موفقیت انجام شد.
شاکری از نصب و راهاندازی دو ایستگاه پایش کیفی هوا در شهرهای انار و راور خبر داد و عنوان کرد: ۳ میلیارد تومان هزینه ایستگاههای کیفی پایش هوا از محل اعتبارات گرد و غبار تامین شده است. تلویزیون شهری برای اولین بار در میدان آزادی شهر کرمان نصب و راهاندازی شد که برای آگاهیبخشی از وضعیت کیفی هوا در سطح استان کرمان مهم است و این تلویزیون در بهترین مکان در نظر گرفته شده تا در لحظه نشان دهیم کیفیت هوا چطور است.
وی ترغیب اجرای مسئولیتهای اجتماعی صنایع بزرگ استان کرمان از دیگر اقدامات برشمرد و عنوان کرد: برخورد با صنایع آلایند و معرفی آنها به مراجع قضایی داشتیم که سلامت عمومی در پی داشته باشد و همراهی مجموعه قضایی و نیروی انتظامی با این سازمان جای تقدیر و تشکر دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان از افزایش ۵۰ درصدی رشد تعداد آتشسوزی در استان کرمان طی سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد و عنوان کرد: ۱۰ آتشسوزی در سال ۹۸ و در سال ۹۹ تعداد اتشسوزیها در استان ۱۵ مورد بوده است این درحالی است که امسال به دلیل تجهیز پاسگاهها، آموزش و کمک گرفتن از جوامع محلی و مهار به موقع آتش امسال ۸۰ درصد در سطح کاهش آتشسوزی داشتیم.
وی درباره بودجه این سازمان نیز گفت: رشد بودجهای محیطزیست کرمان در سال ۹۸ برابر با ۱۰۰ درصد بوده و در سالجاری ۴۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است، اما تخصیصها کامل نبود و این سبب آن شد که نتوانیم همه برنامههای خود را اجرا کنیم.
شاکری در ادامه درباره تلاب جازموریان اظهار کرد: با توجه به اینکه تالاب بیشتر از منابع آبی کرمان تغذیه میشد مدیریت آن به استان کرمان واگذار شده است. تلاش برای احیای تالاب جازموریان ادامه داد و جهاددانشگاهی استان کرمان از سال ۹۵ تدوین طرح احیای تالاب را آغاز کرده است و باید مصوب شود تا رقمی را برای ذینفعان در دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان اختصاص دهند که و پیش نویس آن آماده است.
وی معیشت پایدار و تعیین میزان حقابهها را از دو طرح مطالعاتی دیگر در تالاب جازموریان برشمرد و اظهار کرد: به دنبال آن هستیم که حقابه جازموریان در همه فصول رها شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان ریزدانهها سیلابها سبب ساز ریزگردها میشود عنوان کرد: اگر بارندگیها استمرار نداشته باشد بستر سیلابها محل ریزگردها میشود.
وی افزود: طی سال گذشته سازمان محیط زیست به عنوان دبیر گردوغبار کشور بودجه قابل توجهی به استان کرمان تخصیص داد که ۴۸ میلیارد تومان به منابع طبیعی شمال و ۳۰ میلیارد تومان به منابع طبیعی جنوب استان اختصاص یافته است تا برای کانونهای فرسایشی برنامه تدوین کنند و اقدامات موثری در این زمینه صورت گرفته و ۲۹ کانون فرسایشی عمده در استان کرمان شناسایی شده است.
شاکری درباره سد صفارود گفت: خط انتقال تونل مجوز محیط زیست دریافت کرده است اما اما سد مجوز ارزیابی ندارد و بدون مجوز محیط زیست ساخته شده و حدود یک سال و نیم، دو سال است که هیچ چیزی را مبنی بر رفع مشکلات و یا عدم وجود مشکل به ما نداده و این موضوع بلاتکلیف باقی مانده است و سد صفارود فاقد مجوز اثرات زیست محیط است.
وی در ادامه با بیان اینکه ۴۰ درصد معادن کشور در استان کرمان وجود دارد، تصریح کرد: محیط زیست محدودیتهای دارد و معادنی که در خارج از مناطق تحت مدیریت ما استعلام زیست محیطی ندارند و معدن فرشتگان گوغر براساس شکایت منابع طبیعی تعطیل شده است.
مدیرکل محیطزیست استان کرمان درباره وضعیت گونههای شاخص استان کرمان عنوان کرد: ردپای یوزپلنگ را در استان کرمان مشاهده کردهایم و دوربینهای بهروز و خوبی نیز گذاشتهایم، اما هنوز موفق به عکسبرداری از یوزپلنگ نشدهایم و ما جمعیت طعمههای یوز را بالا بردهایم.
وی تصریح کرد: طی سالهای گذشته تلفات یوزپلنگ در جاده کرمان مشهد داشتیم و در بررسیها به این نتیجه رسیدهایم که بیشترین تنوع ژنتیکی یوزهای کرمان داشتند که نشان دهنده جمعیت خوب آنهاست. متاسفانه در گذشته اعتبار لازم برای حفظ یوز انجام ندادهاند و اکنون باید وجود یوزپلنگ اثبات کنیم تا بتوانیم اعتبار جذب کنیم.
شاکری افزود: خرس یقه سفید در استان کرمان جمعیت خوبی دارد زیرا شکایتهای زیادی از تعارض خرسها به ما میرسد و به علت اینکه معادن در حال فعالیت هستند و وسعت بعضی روستاها افزایش یافته است، بنابراین منابع غذایی کم شده و این خرسها مجبورند بهسمت روستاها بیایند و تعارض بین حیوان و انسان صورت میگیرد و خرس هم وقتی برای خوردن میوههای درختی میآید یا فرار میکند یا عکسالعملی مانند حمله نشان میدهد و آسیبی به انسانها میرساند لذا باید برنامه آموزشی داشته باشیم تا شاهد کاهش تعارضات باشیم.
وی با بیان این مطلب که مجوز شکار امسال صادر نشده است،اظهار کرد: امسال فقط برای قرقها که خودگردان هستند یک استثنایی وجود دارد و مجوز صادر شد گفتنی است که در کرمان یک قرق وجود دارد که برای آن ۱۲ پروانه شکار صادر شد اینکه این مجوزها به بومیها یا خارجیها داده شده اطلاعی ندارم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه یک گروه شکارچی در جنوب استان کرمان سلاحشان را زمین گذاشتند و دوربین بهدست گرفتند، تصریح کرد: بهترین حالت این است که همه با هم برای حفظ محیطزیست کمک کنیم و هرچند شکارچیگری در خصلت انسانهاست، اما سنت پسندیدهای نیست.
وی با اشاره به اینکه برای آلایندگی برخی از صنایع پروندههای به دستگاه قضا ارایه دادهایم، بیان کرد: در گذشته مس سرچشمه بهصورت ۲۴ ساعته آلایندگی داشت، اما الان هر زمان که مخازن پر شود این اتفاق میافتد و ما این صنایع را از صنعت آلاینده خارج نمیکنیم و اعتباراتی از سوی آنها برای بهتر شدن وضعیت زیستمحیطی منطقه در نظر میگیرند.
وی تاکید کرد: صنعت بدون الودگی امکانپذیر نیست اما آلودگی حدی دارد و اگر از حد مجاز آلودگی عبور کند محیط زیست با آن برخورد میکند و محیط زیست هیچ مماشاتی ندارد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0