تکلیف مجلس به سازمان امورمالیاتی برای تعیین تکلیف مطالبات دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازمان امورمالیاتی را مکلف به تعیین تکلیف مطالبات مالیاتی دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی کردند.
به گزارش ایسنا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت اول امروز (سه شنبه) مجلس و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه یودجه سال ۱۴۰۰ ریدف ۱ بند ط تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.
بر اساس این بند، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است در سال ۱۴۰۰ با استفاده از پایگاههای اطلاعاتی موضوع ماده (۱۶۹مکرر) قانون مالیاتهای مستقیم نسبت به تعیین تکلیف مطالبات تا پایان سال ۱۳۹۹ مالیات دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام کرده و حداقل سیدرصد (۳۰%) این مطالبات را وصول و به ردیف درآمدی ذیربط مندرج در جدول شماره (۵) این قانون واریز کند.
بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری در صورت عدم رعایت تکالیف فوق و سایر تکالیف مقرر در ماده (۱۶۹مکرر) قانون مالیاتهای مستقیم علاوه بر جریمههای مزبور در قانون مالیاتهای مستقیم مشمول جریمهای معادل دودرصد (۲%) حجم سپردههای اشخاص نزد بانک و مؤسسه مالی و اعتباری در هر سال میشوند. این جریمهها از طریق مقررات قانون مزبور قابل مطالبه و وصول خواهد بود. شرکتهای بیمه مکلفند اطلاعات هویتی، مالی و اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی درخواستشده را به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور مقرر میکند در اختیار آن سازمان قرار دهند.
شرکت های بیمه درصورت عدم رعایت این بند علاوه بر جریمههای مزبور در قانون مالیاتهای مستقیم مشمول جریمهای معادل پنجدرصد (۵%) حق بیمه دریافتی در پایان سال ۱۳۹۹ خواهند بود.
بر اساس ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم به منظور شفافیت عالیت های اقتصادی و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان مالیاتی شامل مواردی نظیر اطلاعات مالی، پولی و اعتباری، معاملاتی، سرمایه ای و ملکی اشخاص حقیقی و حقوقی در سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد می شود.
منبع:ایسنا