اخبار 38

جشنواره‌ای برای نغمه‌های کار

جشنواره‌ای برای نغمه‌های کار

ایسنا/اصفهان فراخوان نخستین جشنواره‌ ملی «کارآوا» با هدف حفظ نغمه‌ها و آواهای مشاغل مختلف، نجات این میراث‌های‌ ناملموس از خطر فراموشی و کمک به بازیابی آن‌ها، منتشر شد.

مرتضی رشیدی، دبیر نخستین جشنواره ملی «کارآوا» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این جشنواره با تمرکز بر حوزه میراث ناملموس که میراثی گران‌بها و گسترده در سراسر ایران است پایه‌ریزی شده تا ترانه‌ها و آواهای مختلفی که حین کار بر لبان صاحبان مشاغل مختلف جاری می‌شود، ثبت و ضبط شود.

وی توضیح داد: کارآواها را می‌توان به دو قسمت مختلف تقسیم کرد؛ نخست، آواهایی که جنبه کاری دارند و نبود آن‌ها باعث اخلال در پیشه می‌شود، مانند آوازهای نقش‌خوانی و آواهای اعلان. دوم، آوازها و ترانه‌هایی که در کنار فعالیتی، برای رفع خستگی و ایجاد تنوع اجرا می‌شوند، مانند ترانه‌ها و آوازهای کوچ، ترانه‌های کاشت و برداشت، آوازهای چوپانی و ساربانی، نمدمالی، قالیبافی و سایر فعالیت‌ها.

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: این جشنواره در سطح ملی برگزار می‌شود و همۀ افرادی که در حیطه آوای کار اطلاعاتی دارند می‌توانند در آن شرکت کنند.

رشیدی، هدف از برپایی این جشنواره را تأکید بر اهمیت خرده‌فرهنگ‌ها، حفظ میراث ناملموس، بازیابی و نجات آن از خطر فراموشی معرفی کرد؛ چراکه با صنعتی شدن برخی مشاغل خیلی از کارآواها کارکرد خود را از دست داده‌اند.

وی خبر داد که قرار است کتابی با تکیه بر آثار ارسالی به «کارآوا» تهیه شود و دیگر حُسن برپایی جشنواره را نیز این دانست که علاقه‌مندان را به سمت پژوهش، احیا و بهره‌برداری از این گنجینه فرهنگی سوق می‌دهد.

دبیر نخستین جشنواره ملی «کارآوا» اعلام کرد: اختتامیه این رویداد همزمان با هفته فرهنگی اصفهان در اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد و برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ جزئیات آن می‌توان به نشانی Karavafestiv@ در فضای مجازی مراجعه کرد.

به گزارش ایسنا، بخش‌ها، جوایز و شرایط شرکت در نخستین جشنواره ملی «کارآوا» به شرح زیر است:

بخش‌های جشنواره

۱.ارائه فایل صوتی یا ویدئویی از کارآواهای مناطق مختلف کشور

۲.ارائه مقالات با موضوع کارآوا

۳.ارائه گزارش‌های چندرسانه‌ای

۴.انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی

جوایز جشنواره

در بخش اول، به ۱۰ نفر از برگزیدگان هر کدام مبلغ ۴۰ میلیون ریال تعلق می‌گیرد.

در بخش سوم، به ۵ نفر از برگزیدگان هر کدام مبلغ ۶۰ میلیون ریال تعلق می‌گیرد.

در بخش‌های دوم و چهارم، به برگزیدگان این جوایز تعلق می‌گیرد:

برای نفر اول: تندیس جشنواره، تقدیرنامه و مبلغ ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.

برای نفر دوم: تقدیرنامه و مبلغ ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.

برای نفر سوم: مبلغ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.

شرایط شرکت در جشنواره

بخش اجرای کارآواها:

شرکت‌کنندگان با ثبت‌نام در سایت جشنواره باید آثار خود را تا تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۵ به آدرس دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

قطعاتی که متناسب و بر مبنای رسوم شرکت‌کنندگان انتخاب شوند، از امتیاز ویژه‌ای برخوردار خواهند شد.

هیچ محدودیت سنی برای شرکت‌کنندگان وجود ندارد.

اجرای کارآوا، متناسب با موضوع آن، می‌تواند به‌صورت انفرادی یا گروهی باشد.

بخش ارائه مقالات:

شرکت‌کنندگان باید مقالات پژوهشی خود را با موضوع کارآوا تا تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۵ به نشانی: karavafestiv@gmail.com و حتماً با هر دو فرمت مایکروسافت ورد (WORD) و پی‌دی‌اف (PDF) با فونت بی‌نازنین ۱۴ (BNazanin ۱۴) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. مقالات برگزیده در کتاب مجموعه مقالات جشنواره، منتشر و به نویسندگان جایزه نقدی و تقدیرنامه تعلق خواهد گرفت.

بخش شبکه‌های مجازی:

شرکت‌کنندگان باید لینک محتواهای منتشرشده‌شان را در صفحات اینستاگرام، تلگرام، وبلاگ و یا توییتر برای دبیرخانه جشنواره به آدرس ایمیل karavafestiv@gmail.com ارسال کنند. بدیهی است در زمان داوری محتواها، به کیفیت و کمیت محتوا و مشارکت مخاطبان در بازنشر محتوا توجه خواهد شد.

بخش گزارش‌های چندرسانه‌ای:

شرکت‌کنندگان باید گزارشی را به ایمیل دبیرخانه (karavafestiv@gmail.com) ارسال کنند که دست‌کم شامل سه رسانه مختلف ازجمله متن، مجموعه عکس، ویدئو، فایل صوتی، نقشه، اسکیس، موشن‌گرافی و… باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *