جمعآوری ۵۰۰۰ معتاد متجاهر در مشهد طی یک سال اخیر
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی ضمن اشاره به پاکسازی شهر مشهد از حدود ۵۰۰۰ معتاد متجاهر در سال اخیر گفت: با توجه به آمار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر همچنان تعداد قابل توجهی معتاد متجاهر در سطح شهر و حاشیه شهر حضور دارند که برای ادامه این پاکسازیها برنامه داریم و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز اعلام کرد که تا پایان شهریور ماه تعداد به خصوصی از این معتادین جمعآوری خواهند شد.
محمدحسین درودی امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته قوه قضائیه در دادگستری خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه جمعآوری معتادان متجاهر در سنوات گذشته هم وجود داشته اما نه به کیفیتی که در سال ۹۹ به این مساله پرداخته شد، تصریح کرد: در سال ۹۹ با تاکیداتی که وجود داشت و همچنین توجهاتی که دستگاه قضایی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به این مساله داشتند، به نحو بهتری این کار انجام شد. اقدامات مربوط به این افراد سخت و هزینهبر اما نتیجه آن مثبت بود.
وی با بیان اینکه اولویتهای ما در دادسرای مرکز استان و سایر حوزههای قضایی در دادسراهای شهرستانها، در راستای سند تحول و همچنین دستورالعملهایی است که ریاست قوه قضائیه ابلاغ میشود، ادامه داد: در صدر این موارد، موضوع تکریم ارباب رجوع وجود دارد که ریاست قوه قضائیه در مرداد ماه ۹۸ دستورالعملی را در این زمینه ابلاغ کرد و تمام مصادیق و مواردی که همکاران در برخورد با مراجعین باید رعایت کنند را مشخص نمود.
درودی افزود: ما هم در مرکز استانی همیشه این موضوع را به عنوان اولویت به تمام همکاران گوشزد کردهایم و تلاش شده خودمان آنچه برای تکریم و احترام به مراجعین، خصوصا بزهدیدگان نیاز است را رعایت کنیم؛ هرچند در این زمینه هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی در خصوص مراجعه مستقیم مردم به قاضی بیان کرد: امروز ما شاهد این اتفاق هستیم؛ برنامههایی را طراحی کردیم که ضمن رعایت قانون در موضوع رسیدگی به تظلمخواهی مردم، تشریفات را به حداقل برسانیم و مردم را سرگردان کلانتری، دادسرا و سایر ادارات نکنیم.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مورد رسیدگی به کودکان کار اظهار کرد: با همت همه دستاندرکاران در این مسیر سبب شد که ما اگر در سر چهارراه توقف میکنیم، شاهد کودکان کار نباشیم و اگر هم کودک کاری باشد، گروههای ساماندهی به این کودکان به محض مطلع شدن، اقدام به رسیدگی میکنند.
درودی با بیان اینکه در خصوص رسیدگی به زندانیان مشهد، دو اقدام غربالگری و پایش زندانیان انجام شده، عنوان کرد: در خصوص برخی از زندانیان از نهادهای حقوقی ارفاقی استفاده شده تا منجر به آزادی آنها شود. همچنین در خصوص مجرمین حرفهای، ستاد کنترل مجرمین حرفهای را در استان فعال کردیم. نمونه آن در ایام نوروز صورت گرفت که ما مرخصیها را بری این مجرمین قدغن کردیم و بدون استثنا یک مورد مرخصی هم در این ایام برای این مجرمین وجود نداشته است. از حالا به بعد هم اگر قرار باشد ارفاقی نسبت به این مجرمین صورت بگیرد، ابتدا در ستاد کنترل مجرمین حرفهای مطرح شده و اگر مورد موافقت قرار گرفت، سپس اقدام به اعطای ارفاق میکنیم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی در رابطه با اهمیت به کارگیری مجازاتهای جایگزین حبس اظهار کرد: در سند تحول قضایی به این مساله تاکید شده است؛ تلاش شده در تمام حوزههای قضائی استان این موضوع جزو اولویتها قرار گیرد. در این زمینه عملکرد دادستانی استان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ وضعیت بهتری دارد.
درودی با اشاره به قانون کاهش مجازات حبس تعزیری از جمله سرقت که در سال ۹۹ در مجلس مصوب شد، اظهار کرد: برعکس خیلی از افراد که انتقاداتی نسبت به این موضوع دارند، من به عنوان یک دادستان عقیده دارم این اتفاق درست و منطقی بود زیرا این قانون سرقتهای تا مبلغ ۲۰ میلیون را قابل گذشت اعلام کرد؛ یعنی چنانچه مالباخته شکایت نداشته باشد و سارق هم سابقهدار نباشد، دستگاه قضائی نیز مساله را تعقیب نمیکند و اگر هم شکایت انجام گرفت و جرم تعقیب شد اما مالباخته سارق را بخشید، ما نیز او را میبخشیم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی خاطرنشان کرد: البته قوانین در خصوص سارقین سابقهدار و سارقینی که جرایمشان چه از حیث مبلغ و چه نحوه سرقت اعم از سرقت مسلحانه، باندی، در شب و… ساده نیست، به هیچ عنوان تغییر پیدا نکرده و با تعقیب جدی پیگیری میشود.
منبع:ايسنا