حال «حاج حمید» خوب است
ایسنا/همدان در سال ۱۳۴۰ در همدان متولد شد. مدرک کارشناسیارشد ادبیات فارسی را از دانشگاه تهران گرفت و با شروع جنگ هشت ساله به جبهههای نبرد رفت و روزگار جوانیاش در دفاع از میهن سپری شد و همین مسئله باعث شد تا دفاع مقدس رویکرد اصلی او در نوشتن و خلق آثارش باشد.
«حاج حمید» کارنامه قابل توجهی در نوشتن دارد و در زمینه خاطرهنگاری در حوزه ادبیات دفاع مقدس نیز نویسنده متبحری است. او به بازنویسی خاطرات شهیدان عشق میورزد و قصههای پرفراز و نشیب آنها از جنگ تحمیلی را با قلم نابش ماندگار کرده است.
«راز نگین سرخ» کتابی با موضوع جنگ ایران و عراق و برگرفته از زندگی، رزم و شهادت سردار شهید محمود شهبازی است. «غواصها بوی نعنا میدهند» نوعی خاطرهنگاری در حوزه ادبیات دفاع مقدس است، «راز نگین سرخ» داستان بلندی است که در سال ۷۸ به چاپ رسید و مجموعه داستانهای کوتاه «دهلیز و انتظار» مدتی پس از انتشار به قلم اسماعیل اریب به انگلیسی ترجمه و منتشر شد.
این نویسنده چیرهدست همدانی سرانجام با کتاب «وقتی که مهتاب گم شد» موفق شد نظر رهبر معظم انقلاب را به خود جلب کند تا جاییکه ایشان بر این اثر ارزشمند تقریظ بنویسند و استان همدان شاهد رونمایی این تقریظ باشد.
خبر بیماری و بستری شدن «حاج حمید حسام» در بیمارستان بهانهای شد تا علاوه بر پیگیری احوال این فعال حوزه دفاع مقدس از پزشک معالجش، پای صحبتهای یکی از همرزمانش بنشینیم تا «حاج حمید» را بیشتر بشناسیم.
مصطفی عبدالعلیزاده درباره پیشینه رفاقتش با حاج حمید حسام به خبرنگار ایسنا میگوید: اولین دیدارم با حاج حمید به دوران کودکی و اوایل انقلاب برمیگردد. آن موقع برای آموزش به پادگان ابوذر همدان رفته بودم و اولین مربی آموزش نظامیام حاج حمید بود. او با جثه لاغر در لباس فرم سپاه برای همیشه در ذهنم ماندگار شد.
او ادامه میدهد: در دوران جنگ تحمیلی یکی از دیدهبانهای قابل و توانمند بود و پس از پایان جنگ تحمیلی در حوزههای فرهنگی فعالیت کرد، حاج حمید پایه گذار کانون بسیج همدان بود و اولین کانون بسیج ایران در همدان توسط او تشکیل شد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس اضافه میکند: آن روزها حاج حمید در کنار این کارها به نوشتن کتاب و خاطرات هم مشغول بود و پیش از اینکه راهیان نور شکل بگیرد بچههای جبهه و جنگ را جمع میکرد و با هم از مناطق جنگی بازدید میکردند.
عبدالعلیزاده با اشاره به اینکه پس از اینکه حسام به عنوان مدیرکل حفظ آثار مشغول به کار شد برای تأسیس باغ موزه همدان زحمتهای فراوانی کشید، یادآور میشود: باغ موزه همدان خاص است و شاید بتوان گفت در خاورمیانه بینظیر است، حاج حمید زحمات زیادی برای تأسیس و جمعآوری وسایل بازمانده از جبهه و جنگ برای باغ موزه کشید و نقش هنری خود را به خوبی را ایفا کرد.
او در ادامه صحبتهایش به فعالیت حسام در تهران به عنوان معاون نشر اشاره میکند و میگوید: او در این منسب هم اقدامات خاصی انجام داد و همیشه به جمعآوری خاطرات بچههای جبهه و جنگ که قلم خاصی در بازنویسی آن دارد، مشغول بوده است.
به گفته رفیق قدیمی حاج حمید حسام، این نویسنده همدانی، شهید حاج محمود شهبازی و شهید حاج حسین همدانی را بسیار دوست دارد، او همچنین با دستی که ترکش دارد، قلم میزند اما هیچ وقت کم نگذاشته و همچنان فعالیت میکند.
عبدالعلیزاده یکی از خصوصیات بارز او را دوری از خودنمایی میداند و میگوید: او حتی در جمع دوستانه هم از خودنمایی پرهیز میکند و از اینکه در فضای مجازی چیزی دربارهاش بنویسیم دوری میکند. با اصرار صفحهای در اینستاگرام برایش درست کردیم اما همیشه گله دارد که نمیتواند نظر مردم را ببیند اما جواب آنها را ندهد چراکه از نظر اخلاقی و عرفی درست نیست.
این رزمنده معتقد است که حاج حمید اهمیت زیادی برای مردم قائل است و مهمترین دغدغهاش مسائل فرهنگی و مردم هستند. وضعیت معیشت بیشتر از هر چیزی برایش مهم است و با دیدن وضعیت بد آنها اذیت میشود و رنج میکشد.
او خوش قولی را یکی از بهترین خصوصیات او عنوان میکند و میگوید: حاج حمید بسیار مردمدار است و خصوصیات چند شهید بزرگوار را در خود جمع کرده و در زندگیش به عمل رسانده است.
عبدالعلیزاده بیان میکند: او در دوران بیماریاش راضی نیست حتی یک نفر به زحمت بیفتد و به بیمارستان برود. همیشه از خدمه و نگهبانان عذرخواهی میکند که وقتی کسی به دیدار من میآید شما اذیت میشوید و میگوید وقتی حالم بهتر شد باید برای قدردانی از پرسنل بیمارستان به آنها کتاب هدیه دهم.
دکتر محمود حمیدزاده، پزشک معالج حاج حمید حسام که همرزم این فعال حوزه دفاع مقدس نیز است اگرچه راضی به گفتوگو با خبرنگار ایسنا نمیشود اما درباره وضعیت جسمانی او میگوید: حاج حمید جراحی شده است و هم اکنون وضعیت مناسبی دارد، دیروز ظهر او را ویزیت کردم و خداراشکر مشکل خاصی نداشت.
انتهای پیام
منبع:ایسنا