حسین(ع)؛ کشته اشک ها
یک مدرس حوزه علمیه و دانشگاه با بیان اینکه در تعبیر پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، ابا عبدالله الحسین(ع) کشته اشکها نامیده شده است، گفت: واقعه عاشورا واقعهای منحصر به فرد در تاریخ بشر از حیث اجتماعی است. از صدر اسلام نیز شیعه با نام اهل بیت شناخته شده است پس ایام عاشورا و عزاداری برای
یک مدرس حوزه علمیه و دانشگاه با بیان اینکه در تعبیر پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، ابا عبدالله الحسین(ع) کشته اشکها نامیده شده است، گفت: واقعه عاشورا واقعهای منحصر به فرد در تاریخ بشر از حیث اجتماعی است. از صدر اسلام نیز شیعه با نام اهل بیت شناخته شده است پس ایام عاشورا و عزاداری برای امام حسین(ع)، یکی از مواقعی است که این حب به اهل بیت بروز می کند.
حجت الاسلام محمد احمدوند ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام حزن و اندوه آل الله، اظهار کرد: با بررسی تاریخ، حادثه عاشورا هیچ نمونه و مثالی در سایر ادیان ندارد و نمیتوان مانند عاشورا را در هیچ دینی پیدا کرد. اینکه متدینین و کسانی که معتقد به یک پیامبر هستند، با فاصله کوتاهی پس از رحلت ایشان، چنین حادثه ای را رقم بزنند.
احمدوند واقعه عاشورا را واقعه ای منحصر به فرد در تاریخ بشر از حیث اجتماعی دانست و گفت: واقعه عاشورا از حیث عظمت فاجعه، حادثه ای منحصر به فرد است همانطور که در فرازهایی از زیارت عاشورا بعنوان یک حدیث قدسی، از این مصیبت نه تنها برای زمینیان بلکه برای آسمانیان و فرشتگان نیز بعنوان مصیبتی عظیم یاد می شود یعنی عمق فاجعه بیش از چیزی است که در تصور انسان بگنجد.
وی با بیان اینکه بخش بزرگی از عظمت عاشورا مرهون عظمت ابا عبدالله الحسین(ع) است، تصریح کرد: پیامبر اسلام ضمن حدیثی در کتاب عیون اخبار الرضا می فرماید” قسم به خداوندی که مرا به رسالت مبعوث کرد، عظمت حسین(ع) در آسمانها بیشتر از زمین است و در سمت راست عرش الهی نوشته شده که حسین چراغ هدایت و کشتی نجات امت است.”
احمدوند ادامه داد: از حذیفه بن یمان بعنوان یکی از یاران خاص پیامبر(ص) نقل است که دیدم پیامبر اکرم حسین(ع) را گرفته و اینطور میگوید”ای مردم این حسین ابن علی است او را بشناسید قسم به خدایی که جان محمد(ص) در دست اوست، حسین(ع) در بهشت است و دوستداران حسین(ع) در بهشت هستند و دوستان دوستداران حسین(ع) نیز در بهشت هستند.”
این مدرس حوزه و دانشگاه اضافه کرد: همچنین از مناقب ابن شهر آشوب نقل است که هر کسی دوست دارد به محبوب ترین مردمان روی زمین نزد اهل آسمان نگاه کند، به حسین(ع) نگاه کند. پس بخش زیادی از عظمت عاشورا مرهون عظمت و شخصیت اباعبدالله الحسین(ع) است.
تو با هر کسی که دوستدار او هستی، محشور می شوی
وی با تاکید بر اینکه حب اهل بیت(ع) نجات بخش انسانهاست، مطرح کرد: طبق فرموده اهل بیت، انسان با کسی محشور است که محب او باشد و پیامبر(ص) خدا نیز بر اساس آیه قرآن، اجر رسالتش را از جانب خدا، محبت به اهل بیت قرار داده است.
احمدوند با اشاره به حدیث ۱۳۶۱ در کتاب منتخب میزان الحکمه، خاطرنشان کرد: در این حدیث نقل است که فردی از پیامبر اسلام درباره روز قیامت پرسید و ایشان از آن شخص سوال کرد که برای روز قیامت چه چیزی آماده کردی؟ و او پاسخ داد: بجز حب خدا و رسول خدا و اهل بیت ایشان، عمل بزرگی برای قیامت آماده نکردم. پس حضرت فرمود: تو با هر کسی که دوستدار او هستی، محشور میشوی.
شیعه با نام اهل بیت شناخته می شود
وی بیان کرد: در بین تمام فرق اسلامی، ولایت اهل بیت از اختصاصات شیعیان است و قبول سرپرستی و ولایت ائمه نشانگر تشیع است و از صدر اسلام شیعه با نام اهل بیت شناخته شده است پس ایام عاشورا و عزاداری برای امام حسین(ع)، یکی از مواقعی است که این حب به اهل بیت بروز میکند.
این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه ایام عاشورا و عزاداری برای امام حسین(ع)، نشانگر ارادت شیعیان نسبت به اهل بیت است، گفت: خود اهل بیت از بنیان گذاران این مراسم عزاداری بودند و شیعیان را تشویق و ترغیب به برگزاری مراسم عزاداری برای اباعبدالله الحسین(ع) میکردند و برگزاری مراسم عزاداری ایام عاشورا شعار و پرچم شیعیان است.
احمدوند عاشورا را فرهنگ و آداب و رسوم شیعیان دانست و افزود: به فرموده امام صادق (ع)، آهی که یک عزادار بخاطر ظلمی که بر ما رفته، میکشد، تسبیح الهی است و غم و ناراحتی که بخاطر ما دارد، عبادت محسوب میشود.
وی یادآور شد: در تعبیر پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، ابا عبدالله الحسین(ع) کشته اشکها نامیده شده است. از خود امام حسین(ع) نیز در کتاب امالی شیخ مفید و امالی شیخ طوسی و در حدیث ۶۴۱ از کتاب فرهنگ جامع سخنان امام حسین(ع) نقل شده که ایشان فرموند ” هیچ کس نیست که یک قطره اشک در غم ما بریزد مگر اینکه خداوند به خاطر آن قطره اشک و به برکت آن، او را چندین سال در بهشت مأمن و مأوا دهد.”
احمدوند با بیان اینکه برگزاری مراسم عزا و زنده نگه داشتن یاد اباعبدالله الحسین(ع)، شعار شیعیان است، اظهار کرد: این شعار برخاسته از شعور، معرفت، بینش و آگاهی است چنانکه “یالثارات الحسین(ع)” شعار همیشگی شیعیان در قیامهای مختلف است.
الگوی خود در برگزاری مراسمات عزاداری را مقام معظم رهبری قرار دهید
این مدرس حوزه علمیه و دانشگاه در بخش دیگری با اشاره به اینکه شیعه مذهب عقلانیت است، بیان کرد: در مکتب شیعه عقل از جایگاه ویژه و خاصی برخوردار است. در قرآن نیز آمده است که خودتان را با دست خود به هلاکت نیندازید. پس با توجه به شیوع بیماری کرونا و ضرورت حفظ نفس، باید ضمن برپایی با شور و حرارت مراسم عزاداری عاشورا، دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کرد تا خدایی نکرده ضرری متوجه دیگران نشود.
وی افزود: در اهمیت این مسئله همین بس که فقها گفتند اگر کسی عامدانه موجب مشقت و بیماری دیگران شود، مدیون و مسئول است. پس در برگزاری مراسمات عزاداری عاشورا باید دستورالعملهای مصوب شده را رعایت کرد همانطور که مقام معظم رهبری مقید به رعایت این نکات هستند.
احمدوند خاطرنشان کرد: ضمن برپایی این پرچم و شعار شیعیان، باید مراقبت کرد که آسیبی از این رهگذر بر جان شیعیان وارد نشود و شخصی که از اقامه عزا برای اباعبدالله الحسین(ع)، ثواب عظیمی میبرد، خود و یا خانوادهاش در معرض خطر این بیماری قرار نگیرند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه اگر برای کسی امکان و شرایط حضور در مراسمات عزاداری نبود، می تواند در منزل و با استفاده از برنامه های صدا و سیما و شبکه های مجازی در این فضا قرار گیرد، افزود: با توجه به شرایط بیماری کرونا، در حال حاضر لزومی برای حضور فیزیکی در مساجد و تکایا نیست و میتوان مراسم را از طریق پخش آنلاین در شبکههای مجازی یا صداو سیما دنبال کرد.
منبع: ايسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0