حضرت زینب (س)؛ مدافعی دلیر برای حریم امامت و ولایت
ایسنا/زنجان امامجمعه ابهر گفت: حضرت زینب (س) مدافعی دلیر برای حریم امامت و ولایت بودند.
حجتالاسلام جعفر رحیمی در گفتوگو با ایسنا، به سالروز رحلت حضرت زینب (س) قهرمان کربلا اشاره کرد و افزود: محور اول و بنیادین فضائل والای زینبی، معرفت الهی آن بانوی بزرگ عالم هستی و باور عمیق ایشان به حقیقت توحید و توحید حقیقی و به تبع آن، شناخت و معرفت به اصل نبوت و امامت است.
وی با بیان اینکه حضرت زینب (س) طبق روایات شیعه و سنی، مصداق بارز حیات طیبه، پذیرش ندای پیامبر اسلام (ص) در مسئله ولایت علی بن ابیطالب (ع) و اهلبیت (ع) ایشان است، ادامه داد: این مطلب بیانگر شمهای از معرفت توحیدی و ولایی حضرت زینب (س) که در تفسیر ایشان از واقعه توحید کربلا و در بیان سترگ «مَا رَأَیتُ إِلَّا جَمِیلًا» متجلی است.
امامجمعه ابهر با تاکید بر اینکه ویژگی دومی که فوقالعاده از شخصیت توحیدی حضرت زینب (س) روشن، آشکار و نمایان است و در عین حال از اسرار پیروزی باطنی ایشان هم محسوب میشود، «بصیرت» است، تصریح کرد: در یک جمله بصیرت یعنی توان تشخیص حق در هر شرایط و عمل به هنگام به آن است.
رحیمی با یادآوری این مطلب که از دیگر برجستگیهای شخصیتی حضرت زینب (س) شجاعت بینظیر ایشان است، به همین خاطر در زیارت نامهاش «لَبْوَةُ الْهاشِمیة» (شیرزن هاشمی) لقب یافته است، اضافه کرد: بزرگان علم اخلاق برای شجاعت، سه مرتبه قائل هستند. مرتبه اول شجاعت، نترسیدن از دیگران به خصوص نترسیدن از افراد زورگو و قدرتمند است. مرتبه دوم شجاعت که بالاتر از معنای اول است، تسلط بر هوی و هوس و نفس اماره است اما بالاتر از این دو، معنای سوم شجاعت است؛ به این معنا که انسان در جزر و مد روزگار خودش را نبازد و در رویارویی با حوادث بزرگ زندگی اعم از پیروزی و یا شکست، صبر و استقامت داشته باشد و حضرت زینب (س) از هر سه مرتبه شجاعت در حد اعلای آن برخوردار بود.
انتها پیام
منبع:ایسنا