اخبار

حضور مردم از اصلی ترین مؤلفه های نظارتی قدرتمند در سلامت انتخابات است

حضور مردم از اصلی ترین مؤلفه های نظارتی قدرتمند در سلامت انتخابات است

ایسنا/کردستان فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان شهرستان قروه، حضور مردم را یکی از اصلی ترین مؤلفه های نظارتی قدرتمند در سلامت انتخابات ۱۴۰۰ دانست.

محی الدین آیینی، در گفت و گو با ایسنا با تاکید بر این موضوع که انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما همیشه از اهمیت ویژه ای برخوردار است اظهار کرد: با توجه به اینکه رییس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و رییس هیئت وزیران و مسئول برنامه و بودجه کشور و بعد از مقام رهبری بالاترین مقام کشور است از این رو انتخابات ریاست جمهوری جزو مهم ترین انتخابات کشور است.

وی با بیان اینکه، انتخابات ۱۴۰۰ از چند جهت اهمیت خاصی دارد، افزود: از یک سو مشارکت مردم با توجه به مسایلی که درباره حضور مطرح می‌شود و میانگین بالای دوره های گذشته، موضوع مهمی است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در تشریح عوامل موثر در افزایش میزان مشارکت گفت: تایید کاندیداهایی که بتوانند تمام سلایق مردم را در بر بگیرد می تواند مشارکت را تاحد زیادی افزایش دهد، مناظره های تلویزیونی هم تاحدودی در افزایش مشارکت در بخش خاکستری آرا تاثیرگذار است، البته فضای کرونایی هم تاثیرات خود را بر انتخابات به ویژه در ایام تبلیغات کاندیداها خواهد گذاشت.

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان شهرستان قروه در پاسخ به این سوال که رویکرد اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو چگونه است، بیان کرد: در ابتدا اصلاح طلبان با چهره های حداقلی و حداکثری آماده حضور در انتخابات بودند، اما مهم ترین چهره اصلاح طلبان که دکتر ظریف بود و بیشترین درصد آرا را در جبهه اصلاح طلبان داشت، کاندیدا نشد و فرصت حضور پیدا نکرد که همین موضوع رویکرد اصلاح طلبان را تغییر داد، چهره هایی هم مانند جهانگیری، کواکبیان و پزشکیان هم باوجود شرایط حاکم برجامعه، دشوار است که بتوانند در تحریک بدنه خاموش اصلاح طلبان و مشارکت مردمی موفق عمل کنند.

به گفته وی، باید پذیرفت که چهره های میانه رو هم در شرایطی می توانند حمایت اصلاح طلبان را با خود همراه کنند، هرچند تجربه حمایت از اینگونه گزینه ها تجربه خوبی برای اصلاح طلبان نبوده است؛ در نتیجه دو رویکرد پیش روی اصلاح طلبان قرار دارد، حمایت از چهره های اصلاح طلب سنتی و یا حمایت از چهره میانه رو که البته بنظر می رسد اقبال کاندیدای میانه رو بیشتر خواهد بود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر این موضوع که ثبات اقتصادی باید از اولویت های دولت بعدی باشد، افزود: دولت باید بتواند یک آرامش و آهنگ رو به رشد و البته تدریجی به اقتصاد کشور که مردم هم آن را احساس کنند، ایجاد کند که البته لازمه رشد اقتصادی به کارگرفتن وزرای قوی و متخصصان امر درحوزه های مختلف است، موضوع دوم بحث کرونا و جدیت در مدیریت این ویروس و بیماری است که دولت باید به طور جدی واکسیناسیون عموم جامعه را هرچه سریعتر در دستور کار خود قرار دهد.

وی ادامه داد: حل و فصل منطقی مشکلات منطقه ای و بین المللی، حل کردن نزاع با غرب و روابط با کشورهای منطقه ای برای جلوگیری از آسیب بیشتر به اقتصاد و دوری سیاست داخلی و خارجی از تنش از دیگر اولویت های دولت بعدی باید باشد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: از موضوعات مغفولی که نیاز است بطور جدی جزو اولویت های دولت قرار بگیرد موضوع فرهنگ است که به ویژه آموزش و تحول در نظام آموزشی کشور و توجه به بحران های زیست محیطی، توجه به حقوق شهروندی و کرامت انسانی، به شرطی که درحد شعار نباشد و جامعه عمل به خود بگیرد، باید از سرفصل های اولویت دولت بعد در حوزه فرهنگ باشد، یادمان باشد انسان های رنجور و ناسالم جامعه ای بیمار به وجود می آورند، نمونه مشکلات فرهنگی ما خشونت است که باید به نحوی این موضوع جامعه شناختی درمان شود.

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان قروه در تبیین نقش احزاب در سلامت انتخابات بیان کرد: گروه های سیاسی و احزاب نقش موثری می توانند در انتخابات داشته باشند، اهرم احزاب و جناح های سیاسی بدنه اجتماعی و طیف گسترده مردمی است، چون ساختار احزاب در کشور ما ضعیف است و احزاب به طور مقطعی در انتخابات فعال می شوند، حضور مردمی یکی از اصلی ترین مولفه های نظارتی قدرتمند در سلامت انتخابات است.

وی افزود: ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم برخی اظهار نظرها از سوی کاندیداهای منتسب به جناح های مختلف سیاسی طبیعی است و کاندیداها در ایام انتخابات برای جلب نظر مردم نظرات خود را صریح تر اعلام می کنند این اظهار نظرها در فضای رسانه ای کشور به ویژه در رسانه ملی به شرط اینکه یک جانبه عمل نشود، به وضوح عیار واقعی آنها را مشخص می کند و نگرانی از این بابت برای سلامت انتخابات وجود ندارد البته رعایت اخلاق به ویژه در مناظره ها باید مورد توجه کاندیداها قرار گیرد.

این کنشگر سیاسی اصلاح طلب در پایان به چالش های پیش روی دولت آینده پرداخت و خاطرنشان کرد: چالش های پیش روی دولت بعدی درهم تنیده است؛ کرونا، ضعف پول ملی، تورم بالا و رشد پایین اقتصادی که البته مختص کشور مانیست و از طرف دیگر بیکاری، اشتغال، ازدواج جوان ها از چالش هایی است که نمی شود آن را نادیده گرفت.

وی یادآور شد: باتوجه به تحریم ها و فروش پرچالش نفت کشور به نظر می رسد یکی از اولویت های دولت بعدی باید حل کردن مسئله برجام در سیاست خارجی و در سیاست داخلی واکسیناسیون مردم در مقابل ویروس کرونا و کنترل تورم و تقویت پول ملی در جهت کاستن فشار برمردم باشد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *