اخبار 33

حفظ و ترویج اصالت های ملی و فرهنگی سیاست اصلی وزارت ارشاد است

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حفظ و ترویج اصالت های ملی فرهنگی سیاست اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، عبدالهادی فقهی زاده در آیین تکریم و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی اظهار کرد: بهره گیری از ابزار هنر و نشاط بخشیدن به حوزه های گوناگون فرهنگی نظیر فرهنگ ملی و فرهنگ دینی با استفاده از همه ظرفیت‌های عظیم سینمایی هنری و رسانه ای که در استان‌های مختلف کشور وجود دارد برای تحقق این سیاست در دستور کار است و استان مرکزی از استانهای سرآمد کشور در این حوزه به شمار می رود.

وی به ظرفیت‌های استان مرکزی در حوزه فرهنگی صنعتی و کشاورزی اشاره کرد و افزود: بیش از  ۱۰   درصد صنعت کشور مرهون قابلیت های اقتصادی متاثر از حضور مراکز متعدد تولیدی و صنعتی در این استان است از این رو توسعه شاخص های فرهنگی و هنری در این استان از ضرورت خاصی برخوردار است.

معاون وزیر ارشاد افزود: گفتگوی موثر با اصحاب فرهنگ و هنر از دیگر رویکردهای وزارت ارشاد است و باید همه حوزه های فرهنگی هنری و رسانه ای با تحقق این رویکرد زمینه ایجاد یک نشاط فرهنگی  را فراهم آورند.

وی بر ایجاد فضای شادی و نشاط در جامعه تاکید کرد و  با اشاره به اینکه شادابی و نشاط هیچ فاصله ای بین دینداری و انسان ایجاد نمی‌کند افزود: شادابی باید واقعی باشد و این مهم جز با فعالیت مجموعه های فرهنگی و هنری محقق نخواهد شد و فاصله گرفتن فرهنگ و هنر و ایجاد فضای بانشاط موجب فراهم شدن شادابی مصنوعی در جامعه خواهد شد که باید با استفاده از گونه های مختلف نگرش به جامعه با استفاده از ابزار فرهنگ، هنر و رسانه شادابی واقعی را محقق کرد تا بتوان نسلی شاداب و برخوردار از شادابی را به وجود آورد و امید در جامعه زنده تر شود.

فقهی زاده گفت وگو های فرهنگی را یکی از اساسی ترین موضوعاتی دانست که از سوی مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است و افزود: این مهم در برنامه ای که به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده مورد تاکید قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز ساختار و استراتژی یک کشور را وابسته به فرهنگ آن دانست و افزود: فرهنگ نقش اساسی در توسعه پایدار یک جامعه دارد و از اهمیت خاصی برخوردار است.

بهروز کرمی افزود: در بسیاری از مولفه ها و شاخص های جامعه واژه فرهنگ آورده شده است نظیر فرهنگ ترافیک، فرهنگ اقتصادی و … که بیانگر جایگاه والای فرهنگ در جامعه است.

وی خواستار نگاه کارشناسی و کارآمد برای عینیت بخشیدن و تقویت فعالیت‌های نهادهای فرهنگی شد و افزود: بهره گیری از این ظرفیت ها و نگاه کارشناسی یکی از رسالت های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

معاون استاندار مرکزی به افزایش نشاط اجتماعی و مقابله هوشمندانه با آسیب های اجتماعی به عنوان یکی از اصلی‌ترین مأموریتهای متولیان فرهنگی جامعه اشاره کرد و افزود: دستگاه های فرهنگی در کنار هنرمندان و فعالان این عرصه نقش مهمی در تحقق این امر بر دوش دارند.

وی خواستار طراحی خروجی مناسب برای فعالیتهای فرهنگی در کشور شد و افزود: رفع اشکالات در این عرصه و تدوین دقیق سند فرهنگی از ضروریات حوزه است.

اکرمی از استان مرکزی به عنوان یکی از استان های شاخص در حوزه های فرهنگی و اجتماعی یاد کرد و گفت: استان مرکزی مهد مفاخر ارزشمند در عرصه فرهنگ و هنر است که به کشور معرفی شده اند و یکی از ماموریت های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بهره گیری از این ظرفیت های غنی برای ارتقای شاخص های فرهنگی است.

اکرمی تصریح کرد: استان مرکزی همچنان از ظرفیت پرورش دانشمندانی نظیر  پروفسور حسابی برخوردار است و بازتولید مفاخر و مشاهیر در استانی که از این ظرفیت برخوردار است با سخنرانی، مقاله نویسی و یا همایش امکان پذیر نیست بلکه نیازمند تقویت حوزه فرهنگ و هنر است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: خدمت به عرصه فرهنگ و هنر جامعه هم افتخار بزرگی است و هم از اهمیت خاصی برخوردار است.

حجت الاسلام عباس دانشی افزود: تلاش خواهیم کرد تمامی ظرفیت های فرهنگی استان را فعال کنیم و با ایجاد بسترهای نخبه پروری به دنبال تربیت مفاخر و مشاهیر باشیم.

وی بیان کرد: تلاش برای ارتقای جایگاه فرهنگ و هنر استان در عرصه های ملی و بین المللی رویکرد مهم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره مدیریت جدید خواهد بود که نیازمند مشارکت بین بخشی و بهره گیری از حوزه صنعت و اقتصاد استان هستیم.

وی  بیان کرد: ظرفیت انجمن های فرهنگی و هنری استان مرکزی بسیار ضعیف و شکننده است و باید تلاش کرد با توجه به گستره وسیع استان مرکزی شاهد درخشش بیشتری در جغرافیای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور عزیزمان باشیم.

ایجاد بستر مناسب برای انجمن های تخصصی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و تقویت بنیان های سازمانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و تقویت ادارات شهرستانی از مهمترین رویکردهای مدیریتی جدید خواهد بود.

در این آیین از زحمات محسن شریفی تقدیر و حجت الاسلام عباس دانشی به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی معرفی شد.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *